Root Nationlajmlajme ITGoogle Photos tani mund ta njohë fytyrën tuaj edhe nëse nuk është e dukshme

Google Photos tani mund ta njohë fytyrën tuaj edhe nëse nuk është e dukshme

-

A ju pëlqen t'i mbani fotografitë dhe madje edhe videot tuaja të organizuara dhe të grupuara sipas subjektit ose vendndodhjes? Atëherë ndoshta jeni njohur me mjetin e fuqishëm dhe tepër të dobishëm të grupimit të fytyrave të integruar në shërbimin jashtëzakonisht popullor Google Një foto.

Google Photo

Siç sugjeron emri, ai përdor teknologjinë e njohjes së fytyrës, duke shtuar automatikisht një etiketë (të krijuar paraprakisht) në një foto që tregon një nga miqtë tuaj të ngushtë ose anëtarët e familjes, ose duke ju lejuar ta bëni atë manualisht nëse aplikacioni nuk është plotësisht i sigurt për personin. është i pranishëm në foto.

Por, çka nëse dikush ju kthen shpinën në një foto të ruajtur në llogarinë tuaj në Google Photos? Ju ndoshta do të prisnit që asgjë të mos ndodhte, dhe ndërsa ishte kështu deri vonë, duket se Google ka përmirësuar disi njohjen e fytyrës dhe e ka zgjeruar atë për të përfshirë edhe pjesën e pasme të kokës tuaj.

Siç u raportua fillimisht nga Autoriteti Android dhe më vonë u konfirmua (të paktën pjesërisht) nga 9To5Google, veçoria e grupimit të fytyrave të aplikacionit tani mund t'ju kërkojë të etiketoni një person vetëm duke parë… qafën e tij.

Truku i ri i njohjes së fytyrës nuk funksionon në mënyrë perfekte 100% të rasteve, por duket se mund t'i shpëtojë disa përdoruesve telashit për të grupuar të gjitha fotot e të dashurve të tyre së bashku. Natyrisht, Google e di mirë se funksioni i avancuar mund të bëjë gabime në skanim, kështu që ju lejon të shtoni manualisht etiketat e fytyrës në fotot e njohura nga kjo metodë e re, në vend që ta bëni atë automatikisht, për të shmangur gabimet e mundshme.

Logoja e Google Photos

Mjeti i grupimit të fytyrave në Google Photos nuk është magjik (edhe pse mund të duket kështu në shikim të parë), ka më shumë gjasa të shoqërojë foto të ngjashme që tregojnë të njëjtin person përpara dhe mbrapa. Sigurisht që nuk është shkencë raketash dhe nuk është aftësia më e avancuar e të mësuarit të makinerive të gjigantit të kërkimit, por prodhon një rezultat përfundimtar të pamohueshëm.

Lexoni gjithashtu:

Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani