Root Nationlajmlajme ITGoogle dhe Samsung krijoni një aplikacion të vetëm për sinkronizimin e të dhënave shëndetësore  

Google dhe Samsung krijoni një aplikacion të vetëm për sinkronizimin e të dhënave shëndetësore  

-

GoogleSamsung janë bashkuar për të krijuar Health Connect, një platformë dhe API (ndërfaqe e programimit të aplikacionit) që u ofron zhvilluesve një sërë mjetesh për të sinkronizuar të dhënat e shëndetit të përdoruesit midis aplikacioneve dhe pajisjeve Android. Kjo duhet ta bëjë më të lehtë për përdoruesit që të gjurmojnë të dhënat e shëndetit dhe fitnesit të tyre nëpër platforma të ndryshme.

Pasi përdoruesi të pranojë, zhvilluesit mund të mbledhin të dhëna për shëndetin e tyre në një qendër të koduar të vendosur në pajisjen e përdoruesit. Google thotë se përdoruesit do të kenë kontroll të plotë mbi të dhënat që ndajnë dhe me cilat aplikacione. Nëse shumë aplikacione mbledhin të njëjtin lloj të dhënash, siç janë hapat e ndërmarrë, përdoruesit mund të zgjedhin t'i ndajnë ato të dhëna me një aplikacion mbi një tjetër. Health Connect do të mbështesë më shumë se 50 lloje të dhënash në një numër kategorish, duke përfshirë aktivitetin, matjet e trupit, gjurmimin e ciklit, ushqimin, gjumin dhe shenjat vitale.

Google - Samsung

“Ne po punojmë së bashku me Google dhe partnerë të tjerë për të realizuar përfitimet dhe potencialin e plotë të Health Connect”, tha nënkryetari ekzekutiv në një deklaratë për shtyp. Samsung Taejong Jay Young. “Kam kënaqësinë ta konfirmoj këtë Samsung Shëndeti gjithashtu do të kalojë në Health Connect më vonë këtë vit. Me lejen e përdoruesve, kjo do t'u lejojë zhvilluesve të aplikacioneve të përdorin të dhëna të sakta dhe të optimizuara të matura në Galaxy Watch për Samsung Shëndeti dhe përdorni ato në aplikacionet tuaja."

Health Connect është aktualisht në beta të hapur, i disponueshëm për të gjithë zhvilluesit e Android. Përveç Samsung, Google po punon gjithashtu me zhvilluesit e MyFitnessPal, Leap Fitness dhe Withings si pjesë e programit të aksesit të hershëm. Google Fit dhe Google Fitbit janë vendosur gjithashtu të zbatojnë Health Connect, që do të thotë se teknologjia duhet të jetë e disponueshme përpara se Pixel Watch të dalë në treg më vonë këtë vit.

Siç thekson John Porter, Google ka arritur atë që ka për shkak të një qasjeje të hapur ndaj produkteve të saj dhe API Health Connect është një shembull tjetër i gatishmërisë së Google për të punuar me kompani të tjera.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani