Root Nationlajmlajme ITGoogle hap akses në chatbot-in e tij Bard

Google hap akses në chatbot-in e tij Bard

-

Pas prezantimit të chatbot-it Bard në shkurt Google e dërgoi menjëherë për rishikime për të përmirësuar përgjigjet pasi shërbimi dha dezinformata gjatë debutimit të tij në Twitter. Kohët e fundit, kompania shtoi veçori gjeneruese të AI në pothuajse të gjitha shërbimet e saj, por qasja në Bard mbeti ekskluzive.

Dhe tani përfaqësuesit e Google po i ftojnë të gjithë për tu regjistruar. Epo, si gjithë të tjerët... Kompania tha se do të fillojë të ofrojë akses në shërbim sot për banorët e Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë së Madhe dhe me kalimin e kohës do të "zgjerohet në më shumë vende dhe gjuhë". Edhe pse nëse keni një VPN me një server në SHBA ose MB, mund të bashkoheni në listën e pritjes tani.

Google i lezetshëm

Hapja e aksesit për më shumë njerëz është "një hap tjetër i rëndësishëm në përmirësimin e shërbimit", tha Google, duke vënë në dukje se marrja e reagimeve nga një bazë më e gjerë testuesish është kritike.

Me Bardin, si me Biseda GPT ose Bing AI i Microsoft-it, mund të komunikojë në gjuhë natyrale dhe jo në një grup fjalësh kyçe. "Ju mund t'i kërkoni Bardit t'ju japë këshilla se si të arrini qëllimin tuaj për të lexuar më shumë libra këtë vit, për të shpjeguar fizikën kuantike me terma të thjeshtë ose për të stimuluar krijimtarinë tuaj duke shkruar një skicë për një postim në blog," thotë Google.

Duke gjykuar nga pamjet e ekranit të përfshira me njoftimin, ndërfaqja e Bard duket mjaft e ngjashme me Bing AI, me disa dallime kryesore. Ndërsa Bing AI funksionon në GPT-4 të OpenAI, Bard funksionon në një "version të lehtë dhe të optimizuar" të LaMDA të Google, për të cilin kompania tha se "do të përditësohet me modele më të reja dhe më të fuqishme me kalimin e kohës".

Gjithashtu interesante:

Në fund të secilës përgjigje, versioni i Google ofron katër butona: një gisht lart, një gisht i madh poshtë, një shigjetë rifreskimi dhe një buton që thotë "Google". Ekziston gjithashtu një opsion "Shiko draftet e tjera" në këndin e sipërm djathtas të përgjigjes. NË Bing AI nuk e ka këtë, përkundrazi përdor hapësirën poshtë çdo përgjigjeje si një zonë për të cituar burime.

Google i lezetshëm

Ekziston gjithashtu një simbol i mikrofonit në shiritin e hyrjes së Bard, që tregon se chatbot mund të mbështesë fjalimin në tekst (Bing nuk e ka këtë veçori). Vlen gjithashtu të përmendet se ka një rresht me shtypje të imët poshtë kutisë së tekstit Bard që thotë, "Bard mund të shfaqë informacione të pasakta ose fyese që nuk pasqyrojnë pikëpamjet e Google." Po, është gjithmonë e rëndësishme të lexosh shtypjen e imët.

Gjithashtu interesante:

Në deklaratën e tij Google pranoi se modelet e mëdha të gjuhës (ose LLM) si LaMDA nuk janë perfekte. Ata mësojnë nga një gamë e gjerë informacioni që pasqyron paragjykimet dhe stereotipet e botës reale, kështu që mund të ndikojë në rezultatet. Kështu, kur chatbot-it iu kërkua të ndajë disa sugjerime për bimë të thjeshta shtëpiake, ai paraqiti ide, por për disa arsye shkurtoi zamioculcas në ZZ.

Google i lezetshëm

Google tha se është e rëndësishme të dihet për ekzistencën e rasteve të tilla. "Ne kemi ndërtuar gjithashtu masa mbrojtëse, të tilla si kufizimi i numrit të mesazheve në një dialog, në përpjekje për t'i mbajtur ndërveprimet të dobishme dhe në temë," shkruajnë përfaqësuesit e kompanisë. Megjithatë, ende nuk është e qartë se cilat janë këto kufizime.

Me gjithë kufizimet e mundshme dhe potencialin për gabime, Google ende beson këtë rapsod ia vlen të punohet, duke shtuar se kompania do të "vazhdojë të përmirësojë Bard dhe të shtojë aftësi, duke përfshirë kodimin, më shumë gjuhë dhe një përvojë multimodale."

Lexoni gjithashtu:

Burimiengadget
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani