Root Nationlajmlajme ITGoogle do të zbatojë cilësime të reja për kërkim të sigurt

Google do të zbatojë cilësime të reja për kërkim të sigurt

-

Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Internetit të Sigurt Google prezantoi një cilësim të ri SafeSearch që do të turbullojë automatikisht imazhet e qarta në rezultatet e kërkimit për shumicën e përdoruesve.

Përfaqësuesit e kompanisë Google përshkroi një sërë masash që gjigandi i teknologjisë planifikon të zbatojë për të "mbrojtur demokracinë në mbarë botën", për të mbrojtur ata që janë në rrezik dhe për të përmirësuar menaxhimin e fjalëkalimeve dhe për të mbrojtur numrat e kartave të kreditit. Në një seri reklamash, kishte vend edhe për ndryshime të dukshme në paraqitjen e rezultateve të kërkimit - produkti i dytë kryesor i Google pas reklamave.

Google

Cilësimi i ri, i cili duhet të publikohet "në muajt e ardhshëm", do të turbullojë automatikisht imazhet e qarta nëse ato shfaqen në rezultatet e kërkimit kur filtrimi i SafeSearch nuk është i aktivizuar", tha zëvendëspresidenti i lartë. Google mbi Sistemet Themelore dhe Përvoja Jen Fitzpatrick. – Ky cilësim do të bëhet cilësimi i ri i paracaktuar për njerëzit që nuk e kanë aktivizuar ende filtrin e SafeSearch dhe lë opsionin për të ndryshuar cilësimin në çdo kohë.”

Imazhi shpjegues i Google tregon dikë që hap një kërkim dhe kërkon një imazh mbi temën e "traumës". Mesazhi zbulon se "Google ka aktivizuar turbullimin e SafeSearch", i cili "turbullon imazhet e qarta në rezultatet e kërkimit". Një shembull i rezultateve të pyetjes - Lëndimi i Shpërthimit Kompleksi i Çmontuar (DCBI) - tregon organet e brendshme dhe muskulaturën e njeriut me të vërtetë mjaft qartë. Për çdo rast, Google ofron një kontroll të fundit nëse klikoni në këtë imazh të paqartë: “Ky imazh mund të përmbajë përmbajtje të qartë. Turbullimi i SafeSearch është aktivizuar."

Google Blur

Nëse përdoruesi zgjedh "Shiko imazhin", atëherë do t'ju shfaqet filmimi pa turbullim. Për të ndryshuar cilësimet, duhet të shkoni te "Menaxho cilësimet" dhe të zgjidhni një nga opsionet:

  • Filtro (kur rezultatet e qarta nuk shfaqen fare)
  • Turbullim (kur ndodh edhe turbullimi dhe një kontroll shtesë i "besimit")
  • Çaktivizo/Fikur (kur shikon "të gjitha rezultatet përkatëse, edhe nëse janë të sinqerta").

Për përdoruesit e regjistruar nën moshën 18 vjeç, SafeSearch, i cili bllokon të dhënat që përmbajnë "pornografi, dhunë dhe gjak", aktivizohet automatikisht. Me këtë ndryshim, motori i kërkimit do të filtrojë automatikisht përmbajtjen e qartë për të gjithë përdoruesit që nuk e kanë autorizuar dhe kërkojnë vazhdimisht ta shfaqin atë. Në këtë mënyrë, kompania shpreson të kufizojë aksesin e fëmijëve në imazhe të qarta dhe përmbajtje të dëmshme, dhe të sigurohet që njerëzit të jenë të kyçur në Google nëse kërkojnë diçka... mirë, e dini... mjaft specifike.

Në gusht 2021, Google aktivizoi SafeSearch si parazgjedhje për përdoruesit nën 18 vjeç nën presionin e Kongresit për të mbrojtur më mirë fëmijët në shërbimet e tij, duke përfshirë kërkimin dhe YouTube.

Gjithashtu interesante:

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani