Root Nationlajmlajme ITGoogle është akuzuar për kopjimin e ChatGPT të OpenAI

Google është akuzuar për kopjimin e ChatGPT të OpenAI

-

kompania Google u akuzua se kishte trajnuar chatbotin e tij AI Bard mbi të dhënat ChatGPT të OpenAI-t pa leje. Sipas The Information, studiuesi i Google AI Jacob Devlin dha dorëheqjen pasi kompania vodhi të dhënat e ChatGPT nga një faqe interneti e quajtur ShareGPT.

“Devlin dha dorëheqjen pasi ndau shqetësimet me Pichai, Dean dhe drejtues të tjerë të lartë se ekipi Bard po trajnonte modelin e tij të mësimit të makinerive duke përdorur të dhëna nga ChatGPT e OpenAI”, thuhet në deklaratë. Devlin që atëherë i është bashkuar OpenAI për të punuar në ChatGPT.

OpenAI dhe Google janë konkurrentë të drejtpërdrejtë në fushën e AI gjeneruese. Investimi i rëndësishëm i Microsoft në OpenAI dhe integrimi i shpejtë i ChatGPT në produktet e tij e kanë bërë kompaninë të përpiqet të sjellë në treg chatbotin e vet të fuqizuar nga AI, Bard. Pretendimet se kompania vodhi të dhënat e ChatGPT mund të dëmtojë reputacionin e kompanisë pasi ajo ka kontribuar në kërkimin e AI për vite me rradhë.

Google

Agjencia SEO Loopex Digital u kontaktua kohët e fundit, duke pretenduar se kishte pasur një bisedë me Bard në të cilën asistenti i AI tha se bazohej në modelin e gjuhës GPT-3 të OpenAI. Sidoqoftë, në një bisedë të mëvonshme, Bard ndryshoi pozicionin e tij dhe tha se bazohet në modelin LaMDA të Google AI. Për gjithçka që dimë, ky mund të ketë qenë një rast kur Bard ka dhënë informacion të pasaktë, një mangësi e zakonshme e modeleve gjeneruese të AI. Megjithatë, e kundërta do të thotë se akuzat e fundit kanë njëfarë të vërtete. Firma na ofroi pamjet e mëposhtme të ekranit të bisedave të saj me Bard.

Google

Kompania mohon kategorikisht që Bard bazohet në të dhënat e ChatGPT. "Bard nuk është trajnuar për asnjë të dhënë nga ShareGPT ose ChatGPT," tha përfaqësuesi i kompanisë Chris Pappas në një intervistë me The Verge.

Lexoni gjithashtu: 

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani