Motoçikletë Edge 30 Neo
realme 10 4 G
Root Nationlajmlajme ITHewlett Packard dhe Upwork vendosën të largohen plotësisht nga Rusia dhe Bjellorusia

Hewlett Packard dhe Upwork vendosën të largohen plotësisht nga Rusia dhe Bjellorusia

-

Hewlett Packard Enterprise (HPE), e specializuar në prodhimin e serverëve, superkompjuterëve, sistemeve të ruajtjes së të dhënave dhe pajisjeve të tjera për sistemet e serverëve, ka njoftuar synimin e saj për të mbyllur plotësisht biznesin e saj në Rusi dhe Bjellorusi. Mesazhi përkatës është publikuar në faqen e kompanisë. “Pas pezullimit të furnizimeve dhe shitjeve në Rusi dhe Bjellorusi në fund të shkurtit, HPE ka monitoruar nga afër situatën. Është më jopraktike për ne që të vazhdojmë aktivitetet tona në Rusi dhe Bjellorusi, dhe ne po fillojmë të mbyllim sistematikisht biznesin në këto vende. Ne jemi të përkushtuar ndaj transparencës në komunikimet tona me anëtarët e ekipit, klientët dhe partnerët tanë të cilët do të ndikohen ndërsa mbyllim biznesin në këto dy vende, "tha HPE në një deklaratë.

Kujtojmë se në mars të këtij viti, HPE njoftoi pezullimin e shitjeve të produkteve të saj në territorin e Rusisë. Kështu, një nga liderët botërorë në furnizimin me kompjuterë dhe serverë mbështeti sanksionet perëndimore të futura nga shumë vende dhe të mbështetura nga kompanitë pas fillimit të luftës në Ukrainë në fund të shkurtit.

HP

Në lajme të tjera, shkëmbimi më i madh i pavarur Upwork bllokoi llogaritë e përdoruesve nga Rusia dhe Bjellorusia. Nëse profesionisti i pavarur zhvendoset në një vend tjetër, qasja në platformë do të rikthehet.

Përdoruesit e shkëmbimit të pavarur Upwork nga Rusia dhe Bjellorusia morën letra në të cilat kompania i informonte ata për ndalimin e llogarive të tyre. Përdoruesit u ankuan për të Twitter. Upwork ka ngrirë llogaritë e përdoruesve që ndodhen fizikisht në Rusi dhe Bjellorusi. Nëse profesionisti i pavarur ndryshon vendbanimin, aksesi në platformë do të rikthehet. Letra gjithashtu ofron një lidhje me udhëzimet për kthimin e llogarisë në punë pas zhvendosjes.

Upwork njoftoi pezullimin e punës në Rusi dhe Bjellorusi më 7 mars. Mundësia për të krijuar llogari nga këto vende është hequr. Të gjitha profilet e vjetra të rusëve dhe bjellorusëve janë zhdukur nga kërkimi. Kompania paralajmëroi se të gjitha kontratat aktive duhet të përfundojnë deri më 1 maj 2022.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

BurimiNPH

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani