Root Nationlajmlajme ITMjeti i ri Ghostwriter AI i Ubisoft do të gjenerojë dialog në lojëra

Mjeti i ri Ghostwriter AI i Ubisoft do të gjenerojë dialog në lojëra

-

Një lojë e mirë e botës së hapur është e mbushur me detaje të vogla që ndihmojnë në krijimin e një ndjesie zhytjeje për lojtarin. Një nga elementët kryesorë është prania e muhabetit në sfond. Çdo fragment dialogu që përdoruesit dëgjojnë përshkruhet individualisht nga autorët e lojës, dhe kjo është një detyrë mjaft kohë dhe e mundimshme. Kompania Ubisoft, e cila është autore e serive të njohura të lojërave me një botë të hapur, si p.sh Creed vrasësit dhe Watch Dogs, shpreson ta shkurtojë atë proces me Ghostwriter, një mjet i ri i mësimit të makinerive që krijon skica rreshtash.

Ubisoft Assassin's Creed Valhalla

Per te perdorur ghostwriter, skenaristët shtojnë një personazh dhe llojin e ndërveprimit që duan të krijojnë. Mjeti më pas krijon versione, secili me dy versione të tjera për t'i shqyrtuar autorët. Ndërsa autorët bëjnë modifikime në drafte, Ghostwriter i përditëson ato dhe kështu mëson të krijojë versione më të adaptueshme në të ardhmen.

Ideja pas mjetit është të kursejë kohë zhvilluesve Igor, dhe më pas ata mund të fokusohen në detyra më të rëndësishme. "Ghostwriter u krijua krah për krah me ekipet e shkrimit për t'i ndihmuar ata të kryejnë detyra të përsëritura më shpejt dhe me efikasitet dhe për t'u dhënë atyre më shumë kohë dhe liri për të punuar në historinë, personazhet dhe skenat e lojërave," tha Ubisoft në një publikim video.

Ubisoft promovon Ghostwriter si një mjet "inteligjence artificiale” e cila është e gjithë bujë për momentin pasi duket se çdo kompani nga Google në Microsoft ka hedhur në bordin e kësaj bande. Megjithatë, si me mjete të tilla, pyetja është se si t'i bëjmë njerëzit, përkatësisht stafin, ta përdorin atë.

Gjithashtu interesante:

Sipas studiuesit të Ubisoft, Ben Swanson, i cili në fakt krijoi Ghostwriter, sfida më e madhe tani është integrimi i mjetit në prodhim. Për ta bërë këtë detyrë më të lehtë, ekipi i zhvillimit krijoi Ernestine, një mjet i fundit që lejon këdo të krijojë modele të reja të mësimit të makinerive në Ghostwriter.

Nëse Ghostwriter provon të jetë efektiv, autorët do të jenë në gjendje të shpenzojnë kohën dhe energjinë e tyre duke krijuar botë lojërash më të detajuara dhe interesante për t'u eksploruar.

Lexoni gjithashtu:

Burimiengadget

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani