Root Nationlajmlajme ITVegla e kapjes së fragmenteve të Windows ka një të metë serioze të privatësisë

Vegla e kapjes së fragmenteve të Windows ka një të metë serioze të privatësisë

-

Telefonat në një kohë google Pixel doli në qendër të vëmendjes për shkak të të ashtuquajturit defekt i Acropalypse. E meta do të thotë se hakerët mund të modifikojnë dhe prenë pamjet e ekranit të redaktuara me mjetin Snippet Grabber. Rezulton se Pixels nuk janë të vetmit me këtë të metë. Inxhinieri i softuerit Chris Blum shkroi në Twitter se mjeti në Windows 11 është gjithashtu i prekshëm ndaj një të mete të ngjashme që lejon hakerët të marrin të dhëna imazhi që janë prerë nga një pamje e ekranit.

Dritaret

Në mënyrë të veçantë, kjo dobësi ndodh kur përdoruesit ruajnë një pamje të ekranit, e presin atë me mjetin Fragment Grabber dhe më pas ruajnë skedarin PNG që rezulton duke mbishkruar skedarin origjinal PNG (për shembull, duke përdorur të njëjtin emër si në skedarin burimor). Megjithatë, ruajtja e skedarit të prerë me një emër të ri nuk e bën të disponueshme pamjen e plotë të ekranit.

Ashtu si dobësia origjinale e Acropalypse për telefonat Pixel, kjo në Windows do të thotë që informacionet delikate (siç janë informacionet financiare, imazhet private, mesazhet e bisedës) mund të jenë ende të disponueshme në një imazh nëse mendoni se e keni prerë atë.

DritaretNë çdo rast, nëse përdorni mjetet e duhura, duhet të siguroheni që të ruani pamjet e prera të ekranit me emra të rinj. Përndryshe, gjithmonë mund të shtypni Windows+Shift+S për të krijuar një pamje të prerë nga e para. Por ne shpresojmë që Microsoft ta rregullojë këtë dobësi së shpejti.

Lexoni gjithashtu: 

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani