Root Nationlajmlajme ITKabineti i Ministrave të Ukrainës mbështeti rezolutën për zhvillimin e prodhimit të UAV-ve

Kabineti i Ministrave të Ukrainës mbështeti rezolutën për zhvillimin e prodhimit të UAV-ve

-

Në mbledhjen e Qeverisë, Kabineti i Ministrave mbështeti rezolutën “Për zbatimin e një projekti eksperimental për kryerjen e blerjeve mbrojtëse të sistemeve pa pilot të prodhimit vendas”. Është raportuar në faqen zyrtare Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës. Rezoluta ka të bëjë me thjeshtimin e procedurave të ndryshme burokratike dhe krijimin e kushteve të favorshme në mënyrë që prodhuesit vendas të UAV-ve të mund të krijojnë prodhimin masiv të pajisjeve.

Draft rezoluta u hartua bashkërisht nga Ministria e Industrive Strategjike, Ministria e Mbrojtjes, Ministria e Çështjeve Dixhitale dhe Ministria e Ekonomisë dhe u mbështet nga Kabineti i Ministrave.

Magjistar UAV

Tani e tutje, prodhuesit vendas të dronëve do të jenë në gjendje të zhvillohen dhe të konkurrojnë me kompanitë e huaja. Në këtë mënyrë, do të ketë një mundësi për të forcuar teknologjikisht mbrojtësit tanë në front dhe për të zhvilluar në mënyrë aktive prodhimin tonë dronët. Rezoluta e specifikuar ndryshon qasjen ndaj rregullave të vjetruara burokratike dhe do të korrespondojë me kushtet në të cilat jetojmë tani.

 Gjithashtu interesante:

Në fakt, ky është hapi tjetër në zhvillimin e industrisë ushtarake të Ukrainës. Në vjeshtën e vitit 2022, u bë e mundur të arrihet një thjeshtësim rrënjësor i procedurës për pranimin e armëve dhe pajisjeve ushtarake në veprim në ushtri, u krijuan kushte për të stimuluar biznesin në fushën e prodhimit të UAV-ve dhe përfshirjen e sa më shumë kompanive në proces. U thjeshtësuan edhe procedurat për lidhjen e kontratave, pranimin e mallrave, pranimin në funksionim dhe furnizimin në front.

SHARK UAV

“Pavarësia e kompleksit ushtarako-industrial është një nga faktorët e aftësisë mbrojtëse të vendit. Ne nuk mund të biem prapa botës. Dhe kjo nënkupton zhvillimin e zhvillimeve të avancuara, teknologjive pa pilot, sistemeve të automatizuara të kontrollit, etj. Dhe ne kemi bërë vërtet përparim në këtë drejtim, - deklaroi kreu i Ministrisë së Mbrojtjes Oleksiy Reznikov. - Si zhvillimi ashtu edhe mbështetja e tregut ukrainas UAV — një nga drejtimet kryesore të Ministrisë së Mbrojtjes. Në vjeshtën e vitit 2022, ne arritëm një thjeshtësim rrënjësor të procedurës për miratimin e OVT në veprim në ushtri. Sot morëm këtë vendim të rëndësishëm”.

Sipas Oleksiy Reznikov, Ministria e Mbrojtjes deri më tani ka marrë aplikime nga prodhuesit ukrainas për 75 UAV të llojeve të ndryshme, dhe tashmë janë lidhur 16 kontrata shtetërore me prodhuesit. Në vitin 2023, Ministria e Mbrojtjes do të rrisë blerjet UAV për Forcat e Armatosura të Ukrainës dhe planifikon të ndajë rreth 20 miliardë UAH për këtë.

"Ky eshte vetem fillimi. Ne po flasim për zhvillimin e tregut të dronëve të një game të gjerë aplikimesh - ajër-tokë-ujë. Bëhet fjalë për rregullimin e artilerisë, dhe për shkaktimin e dëmeve ndaj armikut, dhe për dërgimin e transportuesve të blinduar, evakuimin e të plagosurve, etj. I jam mirënjohës kolegëve të mi nga Ministria e Strategjisë dhe Industrisë, Ministrisë së Çështjeve Digjitale dhe Ministrisë së Ekonomisë, si dhe të gjithë Kabinetit për këtë vendim të rëndësishëm”, përfundoi Oleksiy Reznikov.

Lexoni gjithashtu:

Burimimijë

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani