Root Nationlajmlajme ITNjë ekzekutiv i Google "simpatizon pronarët e iPhone" që nuk mund të përdorin RCS

Një ekzekutiv i Google "simpatizon pronarët e iPhone" që nuk mund të përdorin RCS

-

Ka kaluar pak kohë Google duke u përpjekur për të bindur Apple miratojnë një standard RCS është një standard modern i industrisë për mesazhe me funksionalitet chat për të zëvendësuar SMS dhe MMS. Ju lejon të përdorni metodat më të fundit të mesazheve, dërgimit të skedarëve mediatikë, faturave të leximit, treguesve të shtypjes dhe në të njëjtën kohë është më i sigurt se standardet e vjetra.

Deri tani Apple e vendosur për të qëndruar në kopshtin e saj të rrethuar nga iMessage. Zëvendëspresidenti i lartë i platformave dhe ekosistemeve të Google foli kohët e fundit për RCS, zhvillimin e tij dhe iMessage.

GoogleNë bisedë, Hiroshi Lockheimer u thellua në temën e RCS. Gjatë telefonatës, Lockheimer kujtoi historinë, duke shpjeguar se si GSMA iu afrua kompanisë për të mbështetur RCS. Kjo ndihmë ishte thelbësore sepse operatorë si Verizon dhe AT&T kishin planet e tyre për të zbatuar standardin. Ai foli gjithashtu se si kompania e kuptoi se mund të përshpejtonte miratimin e RCS duke i lejuar përdoruesit që "të marrin atë përvojë duke shkarkuar aplikacionin në vend që të presin që të ndodhë diçka që ata nuk mund ta kontrollojnë".

GoogleLidhur me gjendjen aktuale të RCS, Lockheimer vuri në dukje se numri i njerëzve që përdorin shërbimin RCS është rritur ndjeshëm që nga viti i kaluar. Sipas të dhënave, që nga Google I / O 2022 kjo shifër ishte 500 milionë. Lockheimer tha gjithashtu se kompania nuk po përpiqet të zëvendësojë aplikacione të tjera të mesazheve, ai thjesht dëshiron diçka më të mirë si parazgjedhje sesa sistemi i vjetëruar SMS.

Diskutimi duket se ka përfunduar me Lockheimer duke dhënë pikëpamjen e tij për përdoruesit e iPhone të mbërthyer në mes:

Meqenëse e përmendët Apple, thjesht do të theksoj se ata flasin se si privatësia është një e drejtë njerëzore dhe sa e rëndësishme është për ta. Unë jam si, "Shiko, kjo është teknologjia që është në dispozicion tani..." Tani më vjen keq për përdoruesit e iPhone që do të përdorin veçoritë e degraduara, do të ishte mirë nëse ata mund të kalonin në RCS. E dini, përdoruesit e Android janë mirë, ata po i dërgojnë mesazhe njëri-tjetrit me siguri të plotë dhe të gjitha këto, por tani është pak e çuditshme sepse kur ata po dërgojnë mesazhe nga një iPhone, ne do të duhet të përballemi me një nivel të komprometuar të sigurinë.

Përfundimisht, Apple mund të ndryshojë gjithmonë mendim për RCS. Por nuk duket se kjo do të ndodhë së shpejti, pavarësisht presionit në rritje nga entuziastët e teknologjisë dhe të tjerët në industri.

Lexoni gjithashtu: 

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

2 Comments
Më të rejat
Më të vjetrit Më popullorja
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Sergji
Sergji
2 muaj më parë

Një lloj mashtrimi. Unë mendoj se pemët e mollëve nuk u interesojnë vërtet. Dhe sa për përdoruesit e android; A e kuptojnë të gjithë se cilat janë "veçoritë e bisedës" në aplikacionin SMS? Nuk ju duket se është marketing i ndyrë, për ta thënë më butë. Pse të mos shkruani diçka si: "a doni të mundësoni shkëmbimin e mesazheve nëpërmjet protokollit RCS?". Një person të paktën do ta kërkojë në google dhe do të kuptojë se çfarë është dhe nëse i nevojitet. Dhe kështu shtrohet pyetja, cilat janë këto funksione të bisedës në mesazhet SMS (gjalpi është gjalpë) dhe nuk ka dëshirë për ta aktivizuar atë

Vladyslav Surkov
Admin
Vladyslav Surkov
2 muaj më parë
Përgjigju  Sergji

Unë gjithashtu mendoj se të gjithë kaluan në biseda me shumë platforma shumë kohë më parë, askush nuk ka nevojë për ato SMS. Operatorët dërgojnë vetëm reklama. Nga paketa prej 200 mesazhesh në muaj, zakonisht kam 200 të papërdorura :) Mund të dërgoj herë pas here 1 SMS në muaj.

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani