Root Nationlajmlajme ITNjë konsulent i Amazon u deklarua fajtor për një skemë ryshfeti

Një konsulent i Amazon u deklarua fajtor për një skemë ryshfeti

-

konsulent Amazona u deklarua fajtor për më shumë se 100 dollarë ryshfet komerciale që nga viti 000. Ephraim "Ed" Rosenberg u padit së bashku me pesë të tjerë për pagesën e ryshfetit për punonjësit e Amazon në Indi, të cilët në këmbim u dhanë disa shitësve të Amazon përfitime të zgjeruara kur shisnin produkte në platformë.

Amazona Të enjten, Rosenberg bëri pranimin e tij, duke pranuar se u kishte dhënë ryshfet punonjësve të kompanisë dhe të hënën kërkoi falje për krimin në një postim në LinkedIn. “Në disa raste u kam paguar ryshfet, direkt dhe indirekt punonjësve të Amazon”, tha ai, duke shtuar: “Këto veprime ishin të paligjshme”.

Duke folur për pranimin e tij të fajësisë, Rosenberg vazhdoi: “Unë nuk duhej të isha përfshirë në asnjë nga këto veprime. Më vjen keq që i bëj këto gjëra. Më vjen shumë keq që e bëra këtë. Unë pranoj fajin në gjykatën federale për një krim për këtë sjellje të pahijshme. Të premtoj se nuk do ta bëj më. I nxis fuqimisht të gjithë shitësit dhe konsulentët e shitjeve që të ndjekin shembullin tim."

Me këtë falje, Rosenberg fillimisht tërhoqi pretendimet e tij të mëparshme për pafajësinë, kur ai e quajti rastin një "konspiracion" dhe pretendoi se ishte inkuadruar. Rosenberg i mohoi akuzat deri në muajin e kaluar, por në kundërshtim me deklaratat e tij të mëparshme, ai tha se deklarata e tij e re është "e saktë dhe e vërtetë" dhe tha se "do të vazhdojë ta mbrojë atë".

Prokurorët besojnë se mashtrimi filloi qysh në vitin 2017 dhe sipas aktakuzës, ai dhe pesë të pandehur të tjerë “kishin synim të dëmtonin” jo vetëm Amazon, por edhe furnizuesit dhe konsumatorët e palëve të treta. Aktakuza thotë se "duke privuar Amazon nga përdorimi ekskluziv dhe konfidencialiteti i informacionit të saj të brendshëm të biznesit, duke ndërhyrë në aftësinë e Amazon për të garantuar sigurinë dhe origjinalitetin e produkteve të shitura në Amazon Marketplace dhe duke kufizuar aksesin e konsumatorëve në informacione të sakta dhe të besueshme për shitësit dhe produkte që shiten në Amazon Marketplace”.

Një përfaqësues i kompanisë tha në një email se Rosenberg nuk kishte punuar kurrë për kompaninë dhe kur zbuluan sjellje të dyshimta në vitin 2018, kompania e raportoi menjëherë atë në FBI.

Sipas aktakuzës, shitësit e kompanisë mund të punësonin një person të brendshëm të kompanisë për të hequr komentet negative të klientëve dhe një shtesë prej 5 dollarësh do t'u garantonte atyre një "heqje", që do të thotë se personi i brendshëm do të blinte produktin e një konkurrenti dhe do të linte një rishikim negativ që do të shkaktonte që produkti të të pezullohet në Marketplace. Sipas CNBC, katër nga gjashtë të pandehurit kanë pranuar fajësinë, duke përfshirë një ish-punonjës të kompanisë, i cili u dënua vitin e kaluar me 000 muaj burg. Kanali gjithashtu raportoi se kompania pushoi katër punonjës në Indi, të cilët dyshohet se ishin të lidhur me një skemë ryshfeti në vitin 10.

Amazona

Rosenberg do të dënohet në një datë të mëvonshme dhe do të përballet me një gjobë deri në 250 dollarë dhe një maksimum prej 000 vjet burg.

Një përfaqësues i kompanisë tha: "Amazon është mirënjohës për bashkëpunimin e autoriteteve federale në hetimin e plotë të këtij rasti dhe ne vlerësojmë partneritetin me zbatimin e ligjit për t'i sjellë këta aktorë të këqij para drejtësisë." Ata shtuan: "Nuk ka vend për mashtrim në Amazon dhe ne do të vazhdojmë t'i kërkojmë llogari njerëzve të paskrupullt".

Lexoni gjithashtu: 

BurimiGizmodo

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani