Root Nationlajmlajme ITUniversiteti Lviv po nis një shkollë verore për studimin e teknologjive të AI

Universiteti Lviv po nis një shkollë verore për studimin e teknologjive të AI

-

Forca shtytëse e përparimit teknologjik në botën e sotme dixhitale është inteligjenca artificiale (AI). Këto janë realitetet e së tashmes sonë, sepse ne përdorim teknologjitë më të fundit çdo ditë dhe nuk mund të imagjinojmë asnjë sferë të jetës pa to. Ato përdoren në kujdesin shëndetësor, konsumin e energjisë, sigurinë e automobilave, prodhimin bujqësor, kontrollin e ndryshimeve klimatike, monitorimin e rrezikut financiar, etj. Përveç kësaj, inteligjenca artificiale ndihmon në zbulimin e mashtrimeve, krimeve kibernetike dhe kërcënimeve. Pra, kjo temë është aktualisht e njohur dhe e nevojshme në Ukrainë, Evropë dhe në botë në përgjithësi. Inteligjenca artificiale ndihmon edhe në pjesën e përparme.

Kjo është arsyeja pse Universiteti Kombëtar Ivan Franko Lviv po nis një shkollë tradicionale verore kushtuar studimit të teknologjive të inteligjencës artificiale "Teknologjia e inteligjencës artificiale: shkolla verore 2022". Është një mundësi e shkëlqyer për studentët që të mësojnë rreth zhvillimeve të reja në fushën e inteligjencës artificiale dhe që kompanitë të ndajnë mendimet dhe përvojën e tyre. Partnerët zyrtarë të projektit tashmë janë bërë GlobalLogic, Grammarly, SoftServe, partnerë - N-iX dhe Eleks.

Teknologjia e inteligjencës artificiale: shkolla verore 2022

Vitin e kaluar, projektit iu bashkuan 14 kompani lidere të IT-së të Ukrainës dhe botës dhe rreth 400 studentë. Këtë vit trajnimi do të zgjasë nga data 27 qershor deri më 8 korrik në platformën online. Temat e kursit: mësimi i makinës, bazat e Python, mësimi i thellë, zhvillimi i celularit për iOS, Android, etj. Gjatë dy javëve do të mbahen 40 orë mësimi, dhe pas përfundimit të paraqitjes së certifikatave për përvetësimin e njohurive dhe aftësive përkatëse.

Duke filluar nga sot regjistrimin e pjesëmarrësve për shkollën verore të gjuhës angleze të këtij viti Teknologjia e inteligjencës artificiale: shkolla verore 2022.

Për kujtesë, në pranverën e vitit 2021, në Universitetin Kombëtar Ivan Franko Lviv u hap një laborator arsimor dhe shkencor i teknologjive të inteligjencës artificiale. E cila do të kontribuojë në zhvillimin e programeve të reja arsimore në fushën e TI-së, në veçanti kompjuterët me performancë të lartë, softuerët Engineering (drejtimi "Inxhinieri softuerike e shkencës së të dhënave dhe sistemeve të inteligjencës artificiale").

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

Burimilnu
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani