Root Nationlajmlajme ITMacPaw hulumtoi se si kompanitë e IT të produkteve mund të tërheqin specialistë

MacPaw hulumtoi se si kompanitë e IT të produkteve mund të tërheqin specialistë

-

Ekipi analitik i kompanisë MacPaw kreu një sondazh si pjesë e hulumtimit të markës së punëdhënësit midis kompanive të IT të produkteve të Ukrainës. 403 specialistë nga më shumë se 10 kompani produktesh, duke përfshirë Jooble, Petcube, Reface, Uklon, LUN dhe të tjerë, morën pjesë në studim.

Kështu analistët MacPaw shpresonte të zbulonte interesat dhe preferencat e specialistëve të kompanisë së IT-së së produktit në Ukrainë, si dhe prioritetet e tyre në zgjedhjen e një kompanie. Studimi ndihmoi për të zbuluar faktorët ndikues në zgjedhjen e një punëdhënësi, masat themelore për kandidatët e kompanive për t'iu përgjigjur pushtimit në shkallë të plotë të Rusisë në Ukrainë, burimet e preferuara të informacionit për lajmet e sektorit të IT, si dhe qëndrimin e komunitetit të IT ndaj kompanive rezidente të Diya.City.

MacPaw

Në kohën e pjesëmarrjes në studim, 78,1% e të anketuarve meshkuj dhe femra jetonin në qendrat rajonale të Ukrainës dhe më pak se 10% e tyre jetonin jashtë vendit. Në të njëjtën kohë, 50% e të anketuarve ndryshuan vendbanimin e tyre që nga fillimi i luftës në shkallë të plotë (41,4% - në Ukrainë, 20,4% - jashtë vendit). Mosha e shumicës (66,7%) e pjesëmarrësve në studim varion midis 26 dhe 35 vjeç. 54,7% e të anketuarve janë gra.

MacPaw

Më shpesh, softueri mori pjesë në hulumtim Engineers (15,7%), të ndjekur nga specialistët e marketingut (9,3%), specialistët e burimeve njerëzore (8,6%) dhe SC Engineers (8,2%). Specialistët e mesëm (30,9%) dhe të lartë (26,4%) morën pjesë në studim pothuajse në mënyrë të barabartë. Menaxherët e lartë kishin përfshirjen më të ulët.

MacPaw

Një nga pyetjet kyçe të hulumtimit kishte të bënte me karakteristikat që nxisin bashkëpunimin me kompanitë e IT. Bazuar në përvojën e hulumtimeve të mëparshme, analistët e MacPaw arritën në përfundimin se faktorët kryesorë janë niveli i pagesës, paketa sociale dhe grupi i teknologjive. Megjithatë, nëse lihen mënjanë këta faktorë, kandidatët kryesisht i kushtojnë vëmendje karakteristikave të mëposhtme:

  • atmosfera në kompani dhe reagime pozitive nga ekipi (61%)
  • Stabiliteti financiar i kompanisë (54,6%)
  • mundësi për zhvillim dhe trajnim profesional (54%)
  • ndershmëria e komunikimit (49%)
  • koincidencë e pozitës qytetare të menaxhmentit dhe kandidatit (39,3%).

MacPaw

Sipas rezultateve të studimit të tendencave në markimin e punëdhënësve në vitin 2022, ruajtja e reputacionit të markës gjatë luftës është sfida më e madhe për kompanitë ukrainase. Nga shkurti 2022, lista e kritereve u plotësua nga reagimi i kompanive ndaj pushtimit në shkallë të plotë të Rusisë në territor. E Ukrainës... Kanë MacPaw të anketuarve iu kërkua të vlerësonin rëndësinë e praktikave më të zakonshme në një shkallë nga 1 në 11.

MacPaw

Në dhjetor 2021, 78% e specialistëve të IT-së nuk e mbështetën projektin Diya.City dhe 23% planifikonin të ndërpresin menjëherë bashkëpunimin me kompaninë që do të bëhet rezidente e saj. Këtë vit, sondazhi i MacPaw mbuloi vetëm punonjësit e kompanive të IT ushqimore, kështu që të anketuarit ka shumë të ngjarë që tashmë kanë bashkëpunuar me banorët e Diya.City ose kanë marrë reagime nga të njohurit. 53% thanë se rezidenca e kompanisë në Diya.City nuk do të ndikonte në vendimin e tyre për të bashkëpunuar në asnjë mënyrë, dhe më shumë se një e katërta do të pajtoheshin patjetër ose më mirë për bashkëpunim. Vetëm 6,9% e të anketuarve kanë treguar se definitivisht ose nuk do të donin të bashkëpunonin me një kompani të tillë.

Në vitin 2023, MacPaw planifikon të kryejë një valë të dytë kërkimesh, të zgjerojë kampionin dhe të përfshijë më shumë ekipe të kompanive të IT-së së produkteve në Ukrainë.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Gjithashtu interesante:

BurimiMacPaw

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani