Root Nationlajmlajme ITMicrosoft po i detyron përdoruesit e Windows 10 të përmirësojnë në versionin 11

Microsoft po i detyron përdoruesit e Windows 10 të përmirësojnë në versionin 11

-

Korporata microsoft ka lëshuar një përditësim që këshillon fuqimisht përdoruesit e kompjuterëve Windows 10 me konfigurime të përshtatshme për t'u përmirësuar në Dritaret 11. Ky është një përditësim me numrin e versionit KB5020683 i cili ofron një ekran të ri OOBE (Out of Box Experience) kur instalohet.

Një ekran OOBE shfaqet kur ndizni kompjuterin tuaj dhe zakonisht ju kërkon të ndërmerrni disa veprime, të tilla si pranimi i marrëveshjeve të licencës, lidhja me internetin ose identifikimi me një ID të Microsoft. Por këtë herë diçka unike u shfaq në të - Microsoft Corporation vendosi të shfaqte disa faqe atje për të reklamuar Dritaret 11, dhe përdoruesit mund të shkarkojnë dhe instalojnë versionin e ri të sistemit operativ falas.

OOBE KB5020683

"Më 30 nëntor 2022, u lëshua një përditësim për të përmirësuar performancën e Windows 10, versionet 2004, 20H2, 21H1, 21H2 dhe 22H2 (OOBE). Ai lejon pajisjet e përshtatshme të përmirësohen në Windows 11 si pjesë e OOBE. Ky përditësim do të jetë i disponueshëm vetëm pasi të instalohet përditësimi OOBE, "shpjegon Microsoft në faqen e tij të mbështetjes së përditësimit.

Gjithashtu interesante:

Për ta marrë atë, duhet ta keni të instaluar në kompjuterin tuaj Dritaret 10 Versioni shtëpiak ose profesional 2004, 20H2, 21H1, 21H2 ose 22H2. Dhe më e rëndësishmja, kompjuteri juaj duhet të jetë në gjendje të ekzekutojë Windows 11, domethënë të plotësojë kërkesat e korporatës Microsoft për instalimin e sistemit operativ të ri. Nga rruga, ju mund të njiheni me kërkesat minimale të sistemit nga lidhja për mbështetje teknike. Pas instalimit të KB5020683, mesazhet OOBE do të shfaqen në ekran, duke ofruar shkarkimin e Windows 11 për të përditësuar kompjuterin.

Dritaret 11

Pse Microsoft insiston në përmirësimin në Windows 11? Vetëm për t'u përgatitur për fundin e afërt të mbështetjes për Windows 10. Kompania ka njoftuar se sistemi operativ, i cili u lëshua në 2015, nuk do të mbështetet më zyrtarisht më 14 tetor 2025. Si rezultat, Microsoft do të ndalojë së ofruari përditësime për OS nga kjo datë. Megjithatë, versionet e tjera të Windows janë planifikuar të çmontohen fillimisht.

Gjithashtu interesante:

Pra, nga 10 janari, Microsoft do të përfundojë zyrtarisht mbështetjen për Windows 8/8.1. Nëse jeni një nga përdoruesit, kompjuteri i të cilit po përdor këtë sistem operativ, ju ka mbetur pak më shumë se një muaj për të përditësuar pajisjen tuaj. Ose, nëse është e mundur, blini një kompjuter të ri me karakteristikat e nevojshme teknike për të instaluar Windows 11.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Gjithashtu interesante:

Burimigizchina

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani