Root Nationlajmlajme ITMicrosoft do të fokusohet në sigurinë dhe inteligjencën artificiale në versionin e ardhshëm të Windows

Microsoft do të fokusohet në sigurinë dhe inteligjencën artificiale në versionin e ardhshëm të Windows

-

Kjo është përpjekja e fundit e kompanisë për të krijuar një version "modern" dhe në shkallë të gjerë të Windows.

Shenja e logos së Microsoft Microsoft po punon për një version të ri "modern" të Windows me mbrojtje më të mirë dhe përditësime më të shpejta, thotë ai Windows Qendrore. Nisma, e quajtur CorePC, do të lejojë që Windows të optimizohet më mirë për pajisje të ndryshme duke mbështetur ende aplikacionet e vjetra.

CorePC do të ndjekë shumë nga të njëjtat qëllime si Windows Core OS i anuluar (përfshirë Windows 10X të anuluar gjithashtu), të cilin Microsoft e pozicionoi si një modernizim modular të sistemit të tij operativ. CorePC do të përdorte "ndarjen" dhe do të ndante Windows në ndarje të shumta, të ngjashme me iOS dhe Android. Kjo mund ta bëjë më të vështirë infektimin e sistemit tuaj me malware dhe përshpejtimin e përditësimeve.

"Versioni aktual i Windows nuk është një platformë e ndarë, që do të thotë se i gjithë sistemi është i instaluar në një ndarje të vetme, të shkruajtshme," shpjegon Windows Central. “Skedarët e sistemit, të dhënat e përdoruesit dhe skedarët e softuerit ruhen në një vend. CorePC ndan sistemin operativ në ndarje të shumta, gjë që është një faktor kyç për përditësime më të shpejta të OS. Ndarja gjithashtu mundëson rindezje të shpejta dhe të besueshme të sistemit, gjë që është e rëndësishme për konkurrentët e Chromebook në sektorin e arsimit.

CorePC do t'i lejojë Microsoft-it të ofrojë botime të ndryshme të Windows për pajisje të ndryshme, duke mbështetur veçori dhe aplikacione specifike për secilin. Për shembull, një opsion i fokusuar në arsim mund të ketë një version të lehtë si ChromeOS, me vetëm shfletuesin Edge, aplikacionet e uebit, Office dhe aplikacionet Android. Anasjelltas, CorePC mund të ofrojë gjithashtu versione të plota të Windows që mbështesin të gjitha veçoritë dhe aftësitë aktuale të Windows 11.

microsoft

Kompania gjithashtu thuhet se po punon në një version CorePC që do të konkurrojë me Apple Silic, të cilin prodhuesi i iPhone filloi të furnizonte kompjuterët e rinj Mac më shumë se dy vjet më parë. Varianti i Microsoft-it do të rrisë performancën dhe aftësitë e sistemit operativ kur ai është i lidhur me pajisje specifike (për shembull, në teori me pajisjet Surface që funksionojnë në një klasë të caktuar çipash).

Së fundi, Microsoft po prezanton inteligjencën artificiale në një projekt të ri. Ai planifikon të përdorë inteligjencën artificiale për të analizuar përmbajtjen e ekranit dhe për të ofruar të dhëna përkatëse kontekstuale. Kjo është e ngjashme me zgjerimin në të gjithë sistemin e aftësive të inteligjencës artificiale në versionet e ardhshme të Office.

Sa i përket kohës kur mund ta merrni, Microsoft thuhet se po planifikon të përdorë CorePC në versionin e ardhshëm të Windows (me sa duket "Windows 12"), i planifikuar për vitin 2024. Por, sigurisht, planet e kompanisë mund të ndryshojnë deri atëherë.

Lexoni gjithashtu: 

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani