Root Nationlajmlajme ITMIUI 14: Ky smartphone buxhetor gjithashtu merr një përditësim

MIUI 14: Ky smartphone buxhetor gjithashtu merr një përditësim

-

Me lëshimin global të MIUI 14, Xiaomi ka hyrë në një fazë të re për sistemin e saj operativ më të fundit të bazuar në Android. Kompania tani ka përshpejtuar ritmin e përditësimit dhe më shumë pajisje po marrin përditësimin. Lista e pajisjeve me MIUI 14 bazuar në Android 13 po rritet në mënyrë eksponenciale. Kohët e fundit, kompania ka filluar të nxjerrë përditësime për Mi 11X dhe Redmi Shënime 10 Pro. Ne jemi të impresionuar sepse këto pajisje nuk janë smartfonë të rinj. Por megjithatë, Xiaomi përmbush detyrimet e tij duke ofruar përditësime për to. Sot MIUI 14 me Android 13 mori një pajisje që është në një nga segmentet më të ulëta të tregut Xiaomi - buxhetore VITI I M5.

MIUI 14 Sipas një raporti të ri, pajisjet POCO M14 në Indonezi po marrin MIUI 13 me Android 5. Sipas raportimeve, përditësimi është tashmë i disponueshëm në disa tregje, por tani po zgjerohet në Indonezi. Duket se kompania po nxjerr përditësimin dhe po vlerëson nëse do të ketë ndonjë problem. Pajisjet POCO M5 në Indonezi po marrin përditësimin MIUI 14 me versionin e ndërtimit V14.0.1.0.TLUIDXM.

Vlen të përmendet se ndërtimi filloi të shpërndahej në disa pajisje në Evropë disa ditë më parë. Tani, duket se pajisja ka hyrë në fazën e dytë të përditësimit. Ashtu siç pritej, versioni 14 do t'i japë jetë të re telefonit buxhetor. Në përditësimin u shfaqën veçori, funksione dhe opsione të reja të personalizimit. Gjithashtu, versioni 14 premton të jetë më i shpejtë dhe më i qëndrueshëm se versionet e mëparshme. Ne jemi të interesuar të shohim se si do të sillet firmware në këtë pajisje me pajisje buxhetore.

Në Evropë, përditësimi ishte 3,4 GB në madhësi, ne presim që ndërtimi indonezian të jetë rreth të njëjtës madhësi. Pra, sigurohuni që të keni memorie të mjaftueshme për ta marrë këtë përditësim përmes kanalit OTA. Për momentin, duket se përdoruesit e aplikacionit Mi Pilot po marrin përditësimin. Pasi gjithçka të jetë 100% e qëndrueshme, ne presim një lëshim më të gjerë për të gjitha pajisjet e pranueshme.

Siç kemi thënë tashmë, MIUI 14 përmirëson përvojën e punës. Përdor më pak RAM, punon më shpejt dhe u përgjigjet më mirë kërkesave sesa versioni 13. Ai përmirëson arkitekturën e sistemit dhe rrit performancën e pajisjes. Ekziston një ekran i ri fillestar, ikona në formën e tabelave, dosjeve të mëdha, sfondeve të reja dhe shumë më tepër. Ka edhe disa përmirësime në aplikacionin Cilësimet. Sa i përket POCO M5, pajisja po merr gjithashtu patchin e sigurisë të marsit 2023. Kështu, pajisja është me të vërtetë e përditësuar.

MIUI 14

Xiaomi, duket se ka bërë një punë të mirë me përditësimin. Ne presim që më shumë pajisje të marrin këtë përditësim gjatë muajve të ardhshëm.

Lexoni gjithashtu:

BurimiGizchina

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani