Root Nationlajmlajme ITNjë modul i ekuipazhit Boeing Starliner i ngjashëm me R2-D2 po përgatitet për fluturim

Një modul i ekuipazhit Boeing Starliner i ngjashëm me R2-D2 po përgatitet për fluturim

-

NASA publikoi foto të marra gjatë ankorimit të kapsulës Boeing Starliner me modulin e ri të shërbimit përpara një fluturimi testues me ekuipazh në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës. Mbushja e ekuipazhit duket sikur C-3PO duhet të ecë diku, dhe gjithçka ndodh në shkretëtirat e planetit Tatooine.

Procesi i ankorimit u zhvillua në Qendrën Hapësinore të NASA-s në Qendrën Hapësinore të NASA-s, procesi i ankorimit në objektin e ekuipazhit dhe përpunimit të mallrave (Commercial Crew and Cargo Processing Facility, d.m.th. C3PF, jo C-3PO). Kennedy në Florida. Ndodhet ngjitur me Stacionin e Forcave Hapësinore në Cape Canaveral, ku fluturimi i parë ndonjëherë është planifikuar të kryhet këtë prill. Starliner me ekuipazhin në bord.

Një modul i ekuipazhit Boeing Starliner i ngjashëm me R2-D2 po përgatitet për fluturim

Ky lëshim i mjetit lëshues Atlas V të United Launch Alliance do të dërgojë Starliner dhe astronautët NASA Barry "Butch" Wilmore dhe Suni Williams në laboratorin orbital në një mision që pritet të zgjasë dy javë. Lidhja e kapsulës së ekuipazhit Starliner dhe modulit të shërbimit nuk është puna e vetme që NASA dhe Boeing po bëjnë për t'u përgatitur për fluturimin e ardhshëm me njerëz. Në një postim në blog, zyrtarët e NASA-s shpjeguan se Willmore dhe Williams zhvilluan një "provë fustani të misionit" në Laboratorin e Avionics dhe Integrimit të Softuerit të Boeing në Hjuston.

"Përfundimi i provës gjithëpërfshirëse të misionit hap rrugën për fazat e ardhshme të Testit të Fluturimit të Ekuipazhit, duke përfshirë punën me ekuipazhin dhe kontrollorët e fluturimit në skenarë të ndryshëm të integruar të dështimit dhe një seri përditësimesh të parametrave të ditës së fluturimit që do të bëhen të disponueshme si ekip. i afrohet ditës së nisjes”, thuhet në deklaratë. NASA.

Starliner i Boeing

Gjatë fluturim provë pa ekuipazh në maj 2022, i njohur si Testi i Fluturimit Orbital 2 (OFT-2), kapsula arriti në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës. Fluturimi u konsiderua i suksesshëm, pavarësisht disa anomalive të vogla në funksionimin e Starliner. Sidomos nëse e krahasoni me testin e parë orbital në dhjetor 2019, gjatë të cilit kishte probleme shumë më serioze. Në mënyrë të veçantë, gabimet e softuerit që penguan Starliner pa pilot të hynte në orbitën e duhur për t'u ankoruar me stacionin hapësinor.

Pavarësisht dështimeve të tilla, NASA dhe Boeing zgjati kontratën sipas së cilës kapsulat Starliner do të përdoren për fluturimet me ekuipazh në ISS. SpaceX tashmë kryen një rol të ngjashëm për NASA-n duke përdorur raketat e saj Falcon 9 dhe kapsulat Dragon. Misioni i ardhshëm i SpaceX, Crew-6, pritet të nisë jo më herët se 26 shkurt.

Gjithashtu interesante:

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani