Motoçikletë Edge 30 Neo
realme 10 4 G
Root Nationlajmlajme ITTrupat e Marinës amerikane do ta bëjnë UAV-në XQ-58A Valkyrie "vrasës autonome"

Trupat e Marinës amerikane do ta bëjnë UAV-në XQ-58A Valkyrie "vrasës autonome"

-

Trupat e Marinës amerikane blenë dy dronë për 15,5 milionë dollarë. Kontratë me kompaninë Kratos për 2 UAV XQ-58A Valkyrie u konkludua përmes njësisë së aviacionit të Qendrës së Luftës Ajrore të Marinës.

“Ky prokurim është pjesë e një përpjekjeje të vazhdueshme për të eksploruar platformat e ardhshme autonome të përbashkëta dhe nuk lidhet me Programin e Dominimit Ajror të Gjeneratës së ardhshme ose ndonjë program tjetër të Forcave Ajrore ose Marinës. Kontrata bazë është lidhur kryesisht për aeroplanët bazë - vendimet për modifikimet dhe operacionet e ardhshme ende nuk janë marrë", thanë përfaqësuesit e Korpusit.

UAV XQ-58A Valkyrie

Së fundmi u bë e ditur se kontrata lidhet me marinsat. Sipas njoftimit të Ministrisë së Mbrojtjes, UAV-të duhet të kenë një “ngarkesë në formën e sensorëve dhe sistemeve të armëve për të kryer misionin e një vrasësi autonom që depërton në territor dhe bashkëpunon me sisteme të tjera”. Dronët janë pjesë e programit eksperimental të RDER.

"RDER është një koleksion i përpjekjeve të [DoD] për të përdorur teknologji të përparuara për të ofruar aftësitë e nevojshme për të përmbushur disa nga sfidat më sfiduese ushtarake," tha Kol. Cory Beaverson i Forcave Ajrore të SHBA. – Fokusi do të jetë në zinxhirët e angazhimit me rreze të gjatë, sulmet me zjarr me rreze të gjatë, aftësitë komanduese dhe kontrolluese: si operojmë në një mjedis kompleks logjistik? Si t'i mbrojmë bazat fikse përpara?"

XQ-58A Valkyrie

UAV-të Valkyrie u zhvilluan nga Laboratori i Kërkimeve të Forcave Ajrore si avionë me shpejtësi të lartë dhe me kosto të ulët në kuadër të projektit të Teknologjisë së Avionëve të Attritable me Kosto të Ulët (LCAAT). "Portofoli LCAAT u krijua për të kapërcyer trendin e rritjes së kostos së avionëve të rëndësishëm taktikisht dhe për të krijuar një aeroplan shoqërues pa pilot ose drejtues së bashku me ekuipazhin luftarak në luftim," tha Kratos.

Dronët XQ-58A nuk ka nevojë për një pistë, dhe ata mund të mbajnë ngarkesa të ndryshme - nga armët tek reletë e komunikimit në një distancë prej më shumë se 5,5 km me një shpejtësi lundrimi prej rreth 885 km në orë. Përveç kësaj, Kratos ka zhvilluar një version të dronit që mund të transportohet në një kontejner standard transporti.

UAV MQ-9 Reaper

Si Forcat Ajrore ashtu edhe Trupat e Marinës po zhvillojnë koncepte të aviacionit ekspeditiv për shërbimet e tyre përkatëse. Forcat Ajrore po e perfeksionojnë konceptin Punësimi i Shkathët Luftarak, i cili shpërndan aviacionin luftarak midis disa bazave të ekspeditës. Trupat e Marinës po eksperimentojnë gjithashtu me operacione që do të jenë çelësi për mënyrën se si do të vazhdojë të luftojë në konfliktet e sotme. UAV-të gjithashtu do të përfshihen në eksperimente MQ-9 Reaper, (një përmbledhje e këtyre dronëve nga Yuri Svitlyk mund te gjendet nga lidhja), mjetet tokësore pa pilot dhe zhvillimi i programit të saj të anijeve të mëdha sipërfaqësore pa pilot është gjithashtu duke u zhvilluar.

Gjithashtu interesante:

Burimibuzë

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani