Root Nationlajmlajme ITZhvilluesi i Myst është kritikuar për përdorimin e përmbajtjes së AI në lojën e re

Zhvilluesi i Myst është kritikuar për përdorimin e përmbajtjes së AI në lojën e re

-

Firmament, një lojë aventureske nga zhvilluesi i Myst, Cyan, ka marrë shumë kritika për përmbajtjen e një sasie të madhe të "përmbajtjes së gjeneruar nga AI".

Firmament, i cili u bë kryefjalë në prill për rekomandimin që lojtarët të kenë 32 GB RAM në kompjuterët e tyre, e kaloi objektivin e tij prej 2019 milionë dollarësh Kickstarter me gati 1 dollarë në 285. Ka pasur shumë bujë rreth lojës, por deri më tani ajo ka një vlerësim të përzier në Steam, një term që mund të zbatohet edhe për komentet e kritikëve. Ajo që ka tërhequr më shumë vëmendje që nga publikimi i Firmament në maj janë kreditë e fundit të lojës. Gregory Avery-Weir vuri re se punët si aktrimi me zë mungonin në listë.

kupë qiellore

Përgjigja për enigmën jepet nga titulli i fundit që shfaqet në ekran: një mesazh në lidhje me përmbajtjen e asistentit të AI. Të listuara këtu janë të gjitha artikujt e firmës me të cilat ndihmoi AI gjenerues: revista, shkrime, lista kontrolli, gazeta, tregime, këngë, poema, letra, letra të shpërndara lirshëm, të gjitha portretet e sponsorëve, të gjitha portretet e themeluesve, pikturat, letër-muri art nouveau në korridoret e konviktit Swan , pankarta propagandistike, set ngjitësesh për mbrojtjen nga derdhjet bregdetare, të gjitha fjalimet me zë të mentorit, spikerit, themeluesit, etj.

kupë qiellore

Kotaku kontaktoi me Cyan për t'i kërkuar kompanisë të shpjegonte se sa AI ndihmoi në krijimin e këtyre pjesëve të lojës. Zhvilluesi theksoi se, siç thotë titulli, AI ka ndihmuar vetëm në këto elemente. Ai nuk i krijoi ato plotësisht. Sa i përket zërave, ata ishin 100% njerëzorë, por timbri i fundit, lartësia dhe toni u ndryshuan duke përdorur një shërbim AI.

Cyan nuk tha pse aktorët nuk u vlerësuan, ose si u përdor AI për të krijuar poezitë, këngët dhe ilustrimet.

kupë qiellore

Përdorimi i AI gjeneruese në lojëra ka filluar të ngjajë me situatën me NFT vitin e kaluar: zhvilluesit vazhdojnë t'i përdorin këto teknologji të reja në lojërat e tyre, edhe pse shumica dërrmuese e lojtarëve nuk i duan ato. Ka shumë komente të përdoruesve të Firmament që ankohen për përdorimin e AI.

Në maj, botuesi i System Shock Prime Matter u përball me një breshëri kritikash për përdorimin e Midjourney për të krijuar një imazh të antagonistit të Shodan dhe për ta shpërndarë atë në mediat sociale. Zhvilluesi Nightdive më vonë konfirmoi se loja nuk përmbante ndonjë vepër arti të krijuar nga AI.

Lexoni gjithashtu:

Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani