Root Nationlajmlajme ITNAZK përfshiu në listën e sponsorëve të luftës Bankën Austriake Raiffeisen

NAZK përfshiu në listën e sponsorëve të luftës Bankën Austriake Raiffeisen

-

Agjencia Kombëtare për Parandalimin e Korrupsionit (NACP) përfshiu grupin bankar austriak Raiffeisen Bank International në listën e ndërkombëtarëve sponsorët lufte Është një nga grupet më të mëdha bankare austriake, i cili operon në 14 vende të Evropës Qendrore dhe Lindore dhe u shërben rreth 17,2 milionë klientëve.

Arsyeja e shtimit të Raiffeisen Bank në listën e sponsorëve ndërkombëtarë të luftës nuk ishte vetëm fakti se pas pushtimit të plotë të Federatës Ruse në Ukrainë, banka vazhdoi puna në Rusi, por edhe fakti që ai njohu zyrtarisht të ashtuquajturat “DNR” dhe “LNR”.

NAZK përfshiu në listën e sponsorëve të luftës Bankën Austriake Raiffeisen

Raiffeisen operon në Moskë që nga viti 1996 dhe është përfshirë në listën e bankave ruse me rëndësi sistemike, pra është një strukturë mjaft e rëndësishme për Federatën Ruse. Përveçse është një nga bankat e pakta evropiane që operojnë ende në këtë treg, banka gjithashtu ka shfrytëzuar maksimalisht sanksionet, e cila çoi në tërheqjen e konkurrentëve të saj nga tregu rus. Sot, Raiffeisen është një nga kanalet më të rëndësishme financiare në të cilat subjektet e biznesit rus kryejnë operacione në valutë të huaj.

Kështu, banka merr fitime të mëdha dhe më pas financon buxhetin e vendit agresor me taksat e saj. Në vjeshtën e vitit të kaluar, raportimi tregoi se në tremujorin e tretë Banka ruse Raiffeisen theu rekordin e fitimit neto, duke fituar 790 milionë euro, që do të thotë një rritje 4-fish në krahasim me një vit më parë. Pothuajse 70% e fitimit neto të të gjithë grupit ra në degën ruse.

NAZK përfshiu në listën e sponsorëve të luftës Bankën Austriake Raiffeisen

Njësia ruse pagoi 559 milionë euro në buxhetin e vendit vitin e kaluar, që është e barabartë me koston e rreth 95 raketave Kalibr, me të cilat shteti terrorist qëllon rregullisht ndaj ukrainasve paqësorë. qytetet.

Për më tepër, Raiffeisen njeh zyrtarisht të ashtuquajturat "republika popullore" të Donetskut dhe Luhanskut përmes zyrës së tij përfaqësuese ruse dhe madje ofron kushte të favorshme kredie për pushtuesit rusë, duke shpërblyer efektivisht ushtrinë ruse për krimet e tyre të luftës. Dhe një detaj tjetër - banka do të luajë së bashku me atë ruse propagandë, duke e quajtur luftën një "operacion special ushtarak".

Banka Kombëtare e Ukrainës vëren mungesën e progresit në mënyrën e marrjes së vendimeve në lidhje me daljen e bankës nga tregu rus. Përkundrazi, Raiffeisen Bank mbetet një pjesëmarrëse aktive në këtë segment dhe konkurron për rritjen e portofolit të kredisë. Kështu, të gjitha këto fakte dhe vazhdimi i operacioneve të Raiffeisen Bank në Rusi mund të quhet me siguri mbështetje dhe sponsorizim i drejtpërdrejtë i terrorizmit.

Lexoni gjithashtu:

Buriminazk

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani