Root Nationlajmlajme ITTeknologjia e re NVIDIA lejon kompanitë të krijojnë AI-n e tyre

Teknologjia e re NVIDIA lejon kompanitë të krijojnë AI-n e tyre

-

“Epoka e inteligjencës artificiale” ka filluar! Kur ChatGPT u prezantua për publikun e gjerë nëntorin e kaluar, filloi një revolucion dhe ndryshoi mënyrën se si funksionon bota. AI përdor gjuhën natyrore për t'iu përgjigjur shpejt shumicës së pyetjeve tuaja. Ndryshoi botën! Nëse dikush mendonte se hapi i ri për teknologjinë ishte hyrja në metaspace, tani të gjithë e dinë se inteligjenca artificiale është ndryshimi i radhës i lojës. ChatGPT do të thotë një revolucion në arsim, punë dhe gjithashtu për asistentët dixhitalë. Me rritjen dhe suksesin e OpenAI, gjigantët duan të rrëmbejnë një pjesë të këtij byreku. Shumica e kompanive të mëdha të teknologjisë kanë njoftuar përpjekjet e tyre për AI. Kështu, ata punojnë në zhvillimin dhe zbatimin e AI. Google, për shembull, publikoi vendimin e saj rapsod. Tani NVIDIA dëshiron të eksplorojë AI, por në një mënyrë tjetër. Kompania do të ofrojë mjete për të gjithë prodhuesit të cilët gjithashtu duan të ndërtojnë zgjidhjet e tyre të AI.

NVIDIA

Përveç gjigantëve të teknologjisë, ne po shohim gjithashtu se AI depërton në segmente të tjera. Gjatë ditëve të fundit kemi mësuar për Synimi i GM për të zbatuar teknologjinë ChatGPT në automjetet e saj. Kompani të tjera si Adobe, AT&T, BMW dhe BYD gjithashtu duan pjesën e tyre të këtij byreku. NVIDIA është e gatshme të ofrojë zgjidhje inteligjente për të gjitha kompanitë e interesuara për AI.

Shërbimet e reja cloud të AI Foundations do të lejojnë kompanitë që nuk kanë kohë dhe para të mjaftueshme për të zhvilluar modelet e tyre nga e para. Këto modele përfshijnë NeMo, i cili është një motor NVIDIA për konvertimin e tekstit në imazhe dhe konkurrenti i DALL-E 2, BioNemo. Ky është një pirun i modelit NeMo i fokusuar në zbulimin e ilaçeve dhe molekulave, i krijuar për komunitetin e kërkimit mjekësor. NeMo ka gjithashtu Picasso, një inteligjencë artificiale e aftë për të gjeneruar imazhe, video dhe "aplikacione 3D".

NVIDIA

Të dy versionet janë ende në akses të hershëm, me Picasso në vrojtim privat. Ata punojnë në një zgjidhje të re NVIDIA dhe përfundimisht do të jenë të disponueshme përmes një portali në internet. Falë kësaj teknologjie, kompanitë do të jenë në gjendje të krijojnë inteligjencë artificiale bazuar në bazat e tyre të të dhënave të informacionit dhe në mënyrë specifike ta trajnojnë atë. Zgjidhja e NVIDIA mund të ndihmojë të tjerët të ndërtojnë AI me veçori specifike për nevoja specifike.

NVIDIANVIDIA ka njoftuar një partneritet me Shutterstock. Faqja do të përdorë Picasso për të krijuar objekte 3D nga kërkesat e tekstit. Kompania gjithashtu bashkëpunon me Adobe. Qëllimi është të përfshihen shumë nga veçoritë e Picasso-s në grupin e aplikacioneve të Adobe, si Photoshop, Premiere Pro dhe After Effects.

Lexoni gjithashtu: 

Burimigizchina

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani