Root Nationlajmlajme ITOpera shtoi ChatGPT dhe këshilla për inteligjencën artificiale në shfletues

Opera shtoi ChatGPT dhe këshilla për inteligjencën artificiale në shfletues

-

Në shkurt, Opera ndau planet për të integruar AI në shfletuesin e saj të internetit me ndihmën e Biseda GPT. Tani, krijuesi i pavarur i shfletuesit ka lançuar integrimin e shiritit anësor për ChatGPT dhe ChatSonic, dhe prezantoi një veçori tjetër të quajtur "Smart AI Tips". Për të marrë këto veçori, duhet të përditësoni shfletuesin tuaj, më pas shkoni te seksioni "Konfigurimi i lehtë" dhe aktivizoni opsionin "Këshillat e inteligjencës artificiale" në fund. Për shfletuesin e lojës Opera GX ju gjithashtu duhet të aktivizoni opsionin "Alëshime për inteligjencën artificiale" në cilësimet.

OperëPas aktivizimit të këtij opsioni, do të shihni butonat për chatbots në shiritin anësor. Ju lutemi vini re se do t'ju duhet ende të identifikoheni për të qenë në gjendje të përdorni ndonjë nga këto. Ju gjithashtu mund të nisni chatbot duke përdorur kërkesat e reja kontekstuale të AI në shfletuesin që shfaqen kur theksoni tekstin në një faqe interneti.

Këshillat sugjerojnë mënyra të ndryshme për të përdorur chatbot me tekst në një faqe, të tilla si shndërrimi i një pjese teksti në një telenovelë ose koment futbolli dhe përdorimi i informacionit për të krijuar pyetje kuizi. Këshillat jeshile përdorin ChatGPT dhe këshillat e purpurta përdorin shërbimin ChatSonic.

Opera thotë se kjo është vetëm një pjesë e fazës së parë të planit të saj për të ndërtuar AI në shfletues dhe veçoritë që do të lançohen në fazën e dytë do të bazohen në motorin e saj të inteligjencës artificiale të bazuar në GPT. Shumë kompani të teknologjisë po nxitojnë të lëshojnë produktet e tyre të AI pasi popullariteti i ChatGPT u rrit në qiell dhe Microsoft, një mbështetës prej kohësh i OpenAI, lançoi mjetet e tij Bing Chat AI і pilot i dytë.

Megjithatë, njoftimi i Opera tregon se kompanitë edhe më të vogla janë të etur për të hyrë sa më shpejt në garën e AI dhe për të vendosur një pozicion në këtë treg.

Lexoni gjithashtu:

Burimiengadget

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani