Root Nationlajmlajme ITDisqet PCIe 5.0 në gjendje të ngurtë do të hyjnë në prodhim në vitin 2024 

Disqet PCIe 5.0 në gjendje të ngurtë do të hyjnë në prodhim në vitin 2024 

-

Shumica e kompanive duhet të konvertojnë ende të gjithë linjën e tyre të SSD-ve NVMe për të përdorur PCI Express 4.0 dhe SSD-të PCIe 5.0 për PC janë në horizont.

Kompania e ruajtjes Silicon Motion tha në një raport të fundit të fitimeve se kontrollorët e saj SSD me mbështetje PCIe 5.0 për disqet e konsumit në gjendje solide do të jenë të disponueshëm diku në vitin 2024, duke hapur derën për një gamë të gjerë disqesh me performancë të lartë nga prodhues të ndryshëm. Prodhuesi i disqeve në gjendje të ngurtë ADATA zbuloi disa disqe PCIe 5.0 të gjendjes së ngurtë në CES muajin e kaluar (megjithëse pa datë të pritur të lëshimit), me shpejtësi leximi deri në 14 GB/s dhe shpejtësi shkrimi deri në 12 GB/s duke përdorur kontrolluesin S2008. SSD-të aktuale PCIe 4.0 me performancë të lartë si p.sh Samsung 980 Pro arrijnë rreth gjysmën e kësaj shpejtësie.

PCIe 5.0

Raporte të tjera tregojnë se disqet e konsumit PCIe 5.0 do të mbërrijnë në vitin 2022, por sipas transkriptit të thirrjes, kjo vlen vetëm për versionin më të fundit të kontrolluesit PCIe 5.0 të Silicon Motion për disqet në gjendje solide të ndërmarrjeve, produktet e përdorura në serverë dhe qendrat e të dhënave dhe jo në kompjuterët që zakonisht ulen në tavolinën ose prehrin tuaj. Disqet e hershme PCIe 4.0 në gjendje të ngurtë për kompjuterët e konsumatorit u shfaqën gjithashtu në CES disa vite përpara se të bëheshin të disponueshëm për blerje.

Në 2022 dhe 2023, Silicon Motion do të vazhdojë të fokusohet në SSD-të PCIe 4.0. Disqet buxhetore në gjendje të ngurtë si p.sh WD Black SN770 SE-të e Western Digital sapo kanë filluar të kalojnë në PCIe 4.0 dhe sipas rishikimeve, kontrollorët e tyre dhe memoria flash nuk janë ende mjaft të shpejta për të përfituar shumë nga gjerësia shtesë e brezit. Silicon Motion gjithashtu raporton se disqet PCIe 4.0 në gjendje të ngurtë janë bërë të zakonshme vetëm në PC-të jashtë raftit vitin e kaluar për shkak të kërkesave të "vlefshmërisë dhe testimit të gjerë".

Nëse dëshironi të përgatisni kompjuterin tuaj për të përdorur SSD-të PCIe 5.0 kur ato bëhen të disponueshme, procesorët e gjeneratës së 12-të Intel Alder Lake dhe procesorët e ardhshëm të serisë AMD Ryzen 7000 Zen 4 mbështesin PCIe 5.0.

Lexoni gjithashtu:

Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani