Root Nationlajmlajme ITDisqet PCIe 5.0 mund të bëhen më të gjera dhe të kërkojnë lojëra elektronike më të mëdha M.2

Disqet PCIe 5.0 mund të bëhen më të gjera dhe të kërkojnë lojëra elektronike më të mëdha M.2

-

Përpunuesit Brezi i 12-të i Intel Alder Lake dhe përpunuesit AMD Ryzen 7000 lëshoi ​​disqet PCIe 5.0 në gjendje të ngurtë që ofrojnë performancë të jashtëzakonshme të ruajtjes. Disqet më të reja dhe më të shpejta sigurisht që do të hyjnë në listën e disqeve më të mira të gjendjes së ngurtë, por potencialisht mund të kërkojnë një slot më të gjerë M.2.

Disqet M.2 në gjendje të ngurtë vijnë në madhësi të ndryshme. Megjithatë, ne jemi mësuar të shohim disqe në gjendje të ngurtë prej 2280. Dy numrat e parë tregojnë gjerësinë dhe pjesa tjetër e numrave korrespondojnë me gjatësinë. Kështu, madhësia e makinës M.2 2280 është 22×80 mm. Ky është faktori më i zakonshëm i formës që gjendet në sistemet e konsumatorit.

PCIe 5.0

Standardi M.2 ka parashikuar gjithmonë pajisje më të gjera, duke përfshirë 12mm, 16mm, 22mm ose 30mm. Ne kemi vendosur madhësitë prej 16mm, 26mm, 30mm, 42mm, 60mm, 80mm dhe 110mm në gjatësi. Disqet kryesore M.2 në gjendje të ngurtë zakonisht i përmbahen 80 mm. Disqet 30 mm të gjera ose 110 mm të gjata zakonisht nuk gjenden jashtë tregut të ndërmarrjes ose serverëve. Megjithatë, shumë pllaka amë të konsumit të nivelit të lartë kanë të paktën një slot M.2 që mund të strehojë disqe me gjatësi deri në 110 mm, ose 22110.

Përdoruesi Twitter Hassan Mujaba të përbashkëta specifikimet e supozuara të pllakave amë Gigabyte X670 Aorus Pro AX, X670 Aorus Master, X670 Aorus Xtreme dhe X670 Aero D. Ato shprehin në mënyrë specifike si më poshtë: "M.2 Thermal Guard III: Sigurimi i performancës dhe stabilitetit të SSD-ve 25110 M.2 Gen5 ." Kjo do të thotë që disa disqe PCIe 5.0 mund të jenë 25 mm të gjera dhe të mos përshtaten në pllakat amë ekzistuese me lidhës M.2. Sidoqoftë, nëse e shikoni objektivisht, nuk ka asgjë të keqe me këtë, pasi askush me mendjen e tij të mirë nuk do të paguajë për një disku premium PCIe 5.0 në gjendje të ngurtë dhe do të zvogëlojë performancën e tij në një motherboard të vjetër. Duke supozuar se kompanitë i projektojnë slotet e tyre M.2 me disa diferencë, 3 mm shtesë nuk duhet të jetë problem.

PCIe 5.0

Kompania Apacer dhe Zadak kanë njoftuar tashmë SSD-të e tyre PCIe 5.0 me shpejtësi mbresëlënëse sekuenciale leximi dhe shkrimi deri në 13 MB/s dhe 000 MB/s respektivisht. Fatkeqësisht, prodhuesit nuk specifikuan nëse ato janë disqe standarde 12 mm të gjera. Do të jetë interesante të shihet se cilat marka i bashkohen gamës 000 mm në të ardhmen dhe nëse rritja aktuale e gjerësisë do të sjellë ndonjë përfitim.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani