Root Nationlajmlajme ITKopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

-

Pavarësisht paralajmërimeve nga disa grupe që duan që zhvilluesit të ngadalësojnë AI gjeneruese, teknologjia vazhdon të përparojë me shpejtësi marramendëse. Ky përparim është ndoshta më i dukshëm në nën-sektorin e gjenerimit të imazhit, pasi ka pasur pak kohë për të maturuar dhe shuar disa nga polemikat e hershme me të cilat përballen tani modelet kryesore gjuhësore. Së fundmi Qerpiç lëshoi ​​një veçori Photoshop të quajtur Generative Fill që lejon krijuesit e përmbajtjes të zgjerojnë një imazh përtej kufijve të tij origjinalë.

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Shkurtimisht, ky mjet është pjesë e modelit të sintezës së imazhit të Adobe Firefly. Përdoruesit mund të zgjerojnë skajet e imazhit në çdo drejtim dhe Generative Fill do të krijojë përmbajtje pa probleme me ose pa këshilla të veglave kontekstuale.

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Njerëzit tashmë kanë filluar të çmenden për këtë veçori në rrjetet sociale dhe shumë shembuj janë bërë virale. Një nga grupet mbresëlënëse të imazheve i përket përdoruesit Twitter me pseudonimin AI Molodca.

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Artisti i vetëshpallur multimedial përdori Generative Fill in Photoshop për të shtuar disa kopertina ikonike të albumeve. Interpretimi i tij i Nirvana's Nevermind (më poshtë) ka mbledhur mbi 2,3 milionë shikime në vetëm pak ditë.

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Ndërsa albumi Nirvana dukej si një punë e shpejtë për të shtyrë kufijtë dhe për të lënë Generative Fill të bënte gjënë e vet, disa nga kopertinat e tjera kishin nevojë për udhëzime dhe për të provuar disa elementë të krijuar përpara se të bëheshin diçka e mrekullueshme.

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Siç mund ta shihni në відео, marrja e një imazhi të mirë përfundimtar zakonisht është më shumë sesa thjesht shtyrja e kufijve dhe kryerja e punës. Marrja e një imazhi të mirë dhe tërheqës kërkon një kuptim të mirë të përbërjes së imazhit, pak provë dhe gabime dhe përpunim pas. Gjenerative Inteligjence artificiale imazhet kanë bërë një rrugë të gjatë, por ende luftojnë me disa çështje, si sytë dhe gishtat.

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Megjithatë, me redaktimin dhe retushimin krijues pas gjeneratës, artistët mund t'i maskojnë këto të meta aq sa për ta bërë punën të duket plotësisht njerëzore.

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Industria e ka shprehur tashmë këtë shqetësim në nënzhanrin e imazheve të AI, dhe ende po debatohet në disa nivele, por ndërkohë, është interesante të shihet se çfarë mund të gjejnë njerëzit me pak (ose shumë) ndihmë makinerike.

Kopertinat e avancuara të albumeve janë bërë virale falë një veçorie të re të AI në Photoshop

Pamje të marra nga fangming.li.

Lexoni gjithashtu:

Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani