Root Nationlajmlajme ITNënsistemi Windows për Linux tani është i disponueshëm për të gjithë

Nënsistemi Windows për Linux tani është i disponueshëm për të gjithë

-

Microsoft ka njoftuar disponueshmërinë e përgjithshme të Nënsistemit Windows për Linux (WSL), i cili tani është plotësisht i disponueshëm në Dyqanin e Microsoft. I disponueshëm më parë në Preview, WSL u lejon zhvilluesve të përdorin laptopin e tyre të preferuar për të programuar për të ekzekutuar një mjedis GNU/Linux pa shpenzimet e sipërme të lidhura me një makinë virtuale tradicionale ose konfigurim të dyfishtë, tha Microsoft.

"Qëllimi ynë është që të bëjmë sa më shumë njerëz që të jetë e mundur të përdorin versionin e Dyqanit të WSL sepse ai ofron përvojën më të mirë me veçoritë më të fundit," shkroi Menaxheri i Programit të Platformës së Zhvilluesve të Windows, Craig Lowen në një postim në blog duke njoftuar lajmin.

Nënsitema e Windows për Linux

Lowen shtoi se versioni i ri i WSL, i cili përmban "qindra" rregullime dhe përmirësime, do të jetë gjithashtu i disponueshëm në Windows 11 dhe Windows 10, që do të thotë se do të jetë i disponueshëm për rreth 87% të përdoruesve të Windows.

Versioni i Microsoft Store është ajo që përdoruesit do të marrin kur ekzekutojnë "wsl –install" ose "wsl -update" në vijën e komandës, dhe gjithashtu premton të sigurojë përditësime më të shpejta dhe më të lehta në krahasim me atë kur ishte një komponent i Windows.

Nëse po përdorni tashmë një version që nuk ishte i disponueshëm në Dyqanin e Microsoft, ndoshta do të dëshironi ta përmirësoni. Ju mund ta bëni këtë duke marrë portin e fundit më të fundit, i cili do të fillojë të shpërndahet automatikisht te përdoruesit deri në fund të vitit, thotë Lowen.

Nënsitema e Windows për Linux

Ju gjithashtu duhet të përdorni Windows 10 21H1, 21H2 ose 22H2, ose Windows 11 21H2 me të gjitha përditësimet e nëntorit. Fakti që WSL do të jetë i disponueshëm në Dyqanin e Microsoft për përdoruesit e Windows 10 do të jetë një lajm i mirë për shumë përdorues që kanë vendosur të mos përmirësojnë në Windows 11.

Të dhënat më të fundit të StatCounter tregojnë se 71% e përdoruesve të Windows preferojnë Windows 10. Windows 11 aktualisht zë 15% të hapësirës, ​​krahasuar me më pak se 3% në fillim të 2022.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

Burimiteknik

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani