Root Nationlajmlajme ITXiaomi do të prezantohet së shpejti Xiaomi Pad 6 në Snapdragon 8+ Gen 1

Xiaomi do të prezantohet së shpejti Xiaomi Pad 6 në Snapdragon 8+ Gen 1

-

Sipas blogerit të njohur të teknologjisë dhe insajderit Digital Chat Station, tableti i ardhshëm Xiaomi Pad 6 do të prezantohet zyrtarisht shumë shpejt. Këshilltari mësoi gjithashtu se numri i modelit të kësaj pajisjeje të re është 23046PR50C.

Për sa i përket specifikimeve, ky tablet do të mundësohet nga një procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, duke e bërë atë tabletin e vetëm të mundësuar nga ky çip kryesor (të paktën për të ardhmen e parashikueshme). Nëse kjo do t'i japë tabletit një avantazh ndaj konkurrencës në shitje, veçanërisht në Kinë, ku kjo linjë pajisjesh është shumë e njohur, mbetet për t'u parë. Në AnTuTu, çipi shënoi më shumë se 1,1 milion pikë, kështu që vetëm me këtë procesor Xiaomi Pad 6 ka çdo shans për t'u bërë tableti më i fuqishëm në historinë e prodhuesit.

Xiaomi do të prezantohet së shpejti Xiaomi Pad 6 në Snapdragon 8+ Gen 1

Çipi Snapdragon 8+ Gen 1 bazohet në procesin 4nm të TSMC. Procesori përbëhet nga një bërthamë Cortex-X2, tre bërthama Cortex-A710 dhe katër bërthama Cortex-A510. Frekuencat e këtyre bërthamave janë përkatësisht 3,19 GHz, 2,75 GHz dhe 2,02 GHz. Sipas përfaqësuesit zyrtar të kompanisë, krahasuar me Snapdragon 8 Gen 1, konsumi i përgjithshëm i energjisë i Snapdragon 8+ Gen 1 do të ulet me 15%. Përveç kësaj, konsumi i energjisë i procesorëve qendror dhe grafik zvogëlohet me 30%. Ky është një përmirësim i mirë në krahasim me çipin SD 8 Gen 1.

Përveç procesorit flamur që do të marrë ky tablet, do të pajiset edhe me një ekran LCD 2,8K. Ekrani do të ketë një raport më të madh ekran-trup sesa seritë e mëparshme Xiaomi Shtresa 5 (rishikim i modelit bazë të serisë nga Dmitry Koval është në faqen tonë të internetit nga lidhja). Gjithashtu, tableti i ri do të përdorë një modul kamere të ngjashëm në stil me njësinë në serinë flamurtare Xiaomi 13.

Xiaomi Shtresa 5

Aktualisht nuk ka asnjë informacion mbi kapacitetin e baterisë së kësaj pajisjeje. Megjithatë, dihet se bateria do të mbështesë karikimin me tel 67W. Sa i përket datës së lansimit, spekulimet e deritanishme sugjerojnë se kjo pajisje do të dalë në treg në muajin prill. Duke marrë parasysh se Xiaomi 13 Ultra i është dhënë një licencë për akses në rrjet dhe nisja e saj e mundshme është shtyrë nga maji në prill, Xiaomi Pad 6 ka shumë të ngjarë të lansohet në të njëjtën ngjarje si smartfoni 13 Ultra.

Lexoni gjithashtu:

Burimigizchina
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani