Root Nationlajmlajme ITKompania kryesore e teknologjisë Nokia iu bashkua Diya.City

Kompania kryesore e teknologjisë Nokia iu bashkua Diya.City

-

Qëndrimi do të sigurojë Nokia kushtet më të mira ligjore dhe tatimore, mjetet për tërheqjen e investimeve të kapitalit sipërmarrës dhe mbrojtjen e të drejtave të pronësisë intelektuale. Tani kompania do të jetë në gjendje të zhvillohet në mënyrë më aktive në Ukrainë dhe të kontribuojë në zhvillimin e ekonomisë dixhitale.

NokiaNga rruga, ekipi Ministria e Figurave bashkëpunon me Nokia në fushën e zhvillimit të internetit dhe komunikimit. Kompania më parë dorëzoi 5000 rutera për shkollat ​​e Ukrainës. Ata i ndihmojnë fëmijët të vazhdojnë studimet e tyre në strehimore gjatë sulmeve ajrore.

“Më vjen mirë që gjigantët teknologjikë zgjedhin hapësirën tonë. Jemi në pritje të banorëve të rinj”, shtoi zv.kryeministri.

Më herët, Ministria e Financave shkroi se gjatë vitit të funksionimit të hapësirës tatimore për kompanitë e IT "Diya.City", iu bashkuan më shumë se 430 banorë, u paguan më shumë se 4 miliardë UAH taksa.

Nga 8 shkurt 2022, në Ukrainë hyri në veprim një regjim i veçantë ligjor "Diya.City", i cili u zhvillua për zhvillimin e industrisë së IT.

Veprimi.QytetiPjesëmarrja në "Diya.City" u mundëson kompanive të paguajnë një taksë mbi të ardhurat personale prej 5%, një taksë minimale të sigurimeve shoqërore (aktualisht 1320 UAH në muaj), një tarifë ushtarake prej 1,5% dhe një zgjedhje të tatimit mbi të ardhurat 18% ose të tatimit mbi tërheqjen e kapitalit.

Paga mesatare mujore e një punonjësi të "Diya.City" duhet të jetë 1200 euro në ekuivalent hryvnia. Fillesat mund të paguhen me paga të tilla jo menjëherë, por pas një viti. Kompania mund të tërheqë punonjës në stafin si FOP dhe me kontratë.

Lexoni gjithashtu: 

Burimitelegram

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani