Root Nationlajmlajme ITiOS 16 do të ketë një ekran më funksional të kyçjes

iOS 16 do të ketë një ekran më funksional të kyçjes

-

Në konferencën vjetore Apple Kanë mbetur vetëm pak ditë për zhvilluesit, dhe ndërsa mund të mos ketë shumë pajisje të reja, fokusi kryesor në WWDC është gjithsesi softueri. macOS do të jetë padyshim fokusi këtë vit, por lëvizja në anën e iOS duket se është ngadalësuar pak, të paktën sipas rrjedhjeve të hershme. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që iOS 16 nuk do të jetë argëtues, veçanërisht pronarët e iPhone mund të presin një jetëgjatësi pak më të gjatë të baterisë falë një ekrani të përmirësuar të kyçjes.

Ndryshe nga Android, ku shumë zhvillime lëshohen për publikun e gjerë, nuk ka lëshime të hershme për iOS, kështu që ne mund të mbështetemi vetëm në thashethemet, duke përfshirë disa burime shumë të besueshme. Mark Gurman i Bloomberg, për shembull, nuk pret ndryshime të mëdha në dizajn në iOS 16. Megjithatë, siç pritej, do të ketë ende disa ndryshime të dukshme.

Për shembull, mund të ketë përmirësime në sistemin e mesazheve dhe veçori të reja në aplikacionin Shëndeti. Mund të ketë ndryshime të mëdha në sistemin multitasking, të cilat mund të interesojnë pronarët e iPad. Sa i përket shërbimeve, Gurman ishte disi i paqartë në lidhje me gjoja "funksionalitetin e rrjetit social" për Messages. Ajo që është veçanërisht interesante, megjithatë, është se si iOS 16 mund të ndryshojë në mënyrë dramatike lojën kur bëhet fjalë për ekranin e kyçjes, gjë që nga ana tjetër mund të ketë një ndikim të madh në jetëgjatësinë e baterisë.

iOS 16

Telefonat Android kanë përdorur prej kohësh një formë të veçorisë së ekranit gjithmonë ndezur (AOD) dhe Apple Shikoni gjithashtu. Ideja pas kësaj veçorie është që disa panele ekrani mund të qëndrojnë të ndezur edhe nëse përdoren vetëm një numër i caktuar pikselësh. Kjo ju lejon të shihni disa informacione, si mesazhet apo edhe orën, pa ndezur të gjithë ekranin. Kjo mund ta bëjë sistemin e njoftimit të ekranit të kyçjes më ekonomik në përgjithësi, edhe pse AOD ende konsumon pak energji kur përdoret.

Sipas Gurman në buletinin e tij të fundit të PowerOn dërguar me email abonentëve, veçoria duhej të lansohej me iPhone 13 vitin e kaluar me një kalim në LTPO TFT LCD me një shpejtësi të ndryshueshme rifreskimi deri në 120Hz. Në teori, frekuenca mund të reduktohet në 0 Hz, por iPhone 13 Pro mori vetëm 10 Hz. Më në fund mund të ndodhë këtë vit, me analistin që pret që iPhone 14 Pro dhe iPhone 14 Pro Max të kenë kyçjen e ekranit AOD.

Përveç kësaj, Gurman pohon gjithashtu se sfonde të reja me "aftësi të ngjashme me widget" mund të shfaqen në ekranin e kyçjes. Ai nuk u fut në detaje për këtë, por kjo deklaratë nuk është befasuese, duke pasur parasysh prirjen Apple te miniaplikacionet. Sigurisht, këto miniaplikacione mund të zvogëlojnë jetëgjatësinë e baterisë, por duhet të shohim se si do të funksionojë me AOD të aktivizuar.

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

Burimisharrëza

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani