Root Nationlajmlajme ITHakerët ukrainas kanë hakuar sistemin rus GLONASS

Hakerët ukrainas kanë hakuar sistemin rus GLONASS

-

Duket se do të ketë edhe më shumë probleme me lundrimin në Rusi, ndonëse përfaqësuesit e këtij vendi nuk ishin shumë të mirë në lundrimin në hapësirë ​​dhe kohë më parë. Por ukrainas hakerat e bënë detyrën e tyre edhe më të vështirë - ata hakuan sistemin global të navigimit satelitor (GLONASS).

Rreth saj në faqen tuaj Facebook raportoi një ekspert nga Siguria kibernetike dhe themeluesja e shumë projekteve në fushën e sigurisë kibernetike, Mykyta Knysh. "Hakerët e mamasë" nga grupi HackYourMom patën një dorë në çaktivizimin e GLONASS. Specialistët arritën në përfundimin se "teknologjitë kryesore ruse" janë shumë të vjetruara.

Hakerët ukrainas kanë hakuar sistemin rus GLONASS

Nikita Knysh nuk ka komentuar ende këtë situatë, por ai tashmë këshillon ushtrinë ruse dhe shërbimet speciale që të kujtojnë se si të përdorin hartat e letrës atje, "sepse GLONASS është gjithçka, tani deri në një masë për ne". Ai gjithashtu shënoi 2 për "Modelin e Kërcënimeve ndaj Sigurisë së Informacionit", i cili u zhvillua në Universitetin Bauman të Moskës.

Hakerët ukrainas kanë hakuar sistemin rus GLONASS

GLONASS është një sistem satelitor i navigimit radiofonik sovjetik dhe më vonë rus, i cili u zhvillua me urdhër të Ministrisë së Mbrojtjes të BRSS. Vendosja e sistemit në hapësirë ​​u bë me ndihmën e satelitëve "Glonass-K" dhe "Glonass-M". GLONASS bazohet në 24 satelitë që janë në orbitë në një lartësi mesatare prej 19,4 mijë km. Koordinatat përcaktohen sipas një parimi të marrë në analogji me sistemin amerikan të pozicionimit global GPS (dhe ata thonë, analoge). Në vitin 2015, pas korrigjimit të disa gabimeve, sistemi GLONASS, sipas të dhënave zyrtare, u vu në përdorim dhe në pronësi të Ministrisë së Mbrojtjes së Federatës Ruse.

Hakerët ukrainas kanë hakuar sistemin rus GLONASS
Nuk e di se çfarë është "Ruzsky Center of Support", por duket elokuente në dokumentacion.

Saktësia e përcaktimit të koordinatave të sistemit GLONASS është më e keqe se treguesit e ngjashëm të GPS, dhe tani, pas punës së frytshme të "mamave hakerë" ukrainas, nuk duhet të mbështetet fare në të.

Portali HackYourMom ishte rezultat i punës së përbashkët të vullnetarëve dhe ekipit Knysh. Ajo është e mbushur me duart e vullnetarëve nga fusha të ndryshme dhe është gjithashtu një platformë edukative, ku konsolidohen informacione nga fusha të ndryshme të sigurisë kibernetike. Në fund të janarit, hakerat e HackYourMom bashkoi bazën e të dhënave operatori më i madh iranian i internetit celular IranCell, si dhe, siç shtoi Mykyta Knysh, "pothuajse i gjithë sektori teknologjik u bashkua".

Gjithashtu interesante:

Burimifacebook

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

1 Koment
Më të rejat
Më të vjetrit Më popullorja
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Valsuy
Valsuy
4 muaj më parë

А що зламали?) Документація на Глонасс у відкритому доступу (але за кривими адресами )вже пару років читається. Редактор – закривай статтю, бо закидають “тапками”.

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani