Root Nationlajmlajme ITUshtria tashmë po përdor predha të reja 122 mm nga Ukroboronprom

Ushtria tashmë po përdor predha të reja 122 mm nga Ukroboronprom

-

Koncerni shtetëror "Ukroboronprom" në bashkëpunim me një nga vendet e NATO-s prodhon artileri 122 mm municioni jashtë vendit. Koncerni tashmë e ka dërguar grupin në Forcat e Armatosura të Ukrainës.

Siç është raportuar në faqen zyrtare të Ukroboronprom në FacebookKy është tashmë lloji i tretë i municionit pas minës së mortajës 120 mm dhe minës së tankeve. Predhë 125 mm, i cili është prodhuar duke përdorur teknologjinë ukrainase dhe me përfshirjen e specialistëve të specializuar ukrainas në objektet e huaja.

Predha 122 mm nga Ukroboronprom

"Prehatat e kalibrit 122 mm përdoren nga artileria ukrainase kur punoni me obusët e tërhequr D-30 (gama maksimale e dëmtimit - 15400 m) dhe armë vetëlëvizëse 2C1 "Gvozdika" (gama maksimale e dëmtimit - 15200 m), "përfaqësuesit e shqetësimit. raporti.

Predha 122 mm nga Ukroboronprom

Urdhrit të Ministrisë së Mbrojtjes së Ukrainës u paraprinë nga testet në fabrikë, mbi të cilat Ukroboronprom konfirmoi TTX-në e nevojshme të predhës: forca e kasës kur shkrepet, qëndrueshmëria e pajisjeve, diapazoni maksimal i qitjes, kontrollimi i grumbullueshmërisë gjatë gjuajtjes dhe plotësia e këputjes së predhës. Numri i copëzave në armën e re e kalon dukshëm atë të modelit standard "sovjetik".

Siç është raportuar nga llogaria Ukraina Weapons Tracker në Twitter, predha mori indeksin "OF-462ЛЧ". Është i ngjashëm me OF-462 të hershëm Sovjetik dhe ka një përshtatës detonator në pjesën e sipërme. Shënimi dhe kjo veçori ju lejojnë ta identifikoni atë si ukrainase.

https://twitter.com/UAWeapons/status/1639327626983530497

“Një burim shtesë i këtij municioni, i cili përdoret çdo ditë në sasi të mëdha, padyshim do të ishte i dobishëm. Së bashku me prodhimin në Evropën Lindore, kjo do të lejojë përdorimin e artilerisë me origjinë sovjetike për aq kohë sa të jetë e mundur", thuhet në fill.

Lexoni gjithashtu:

Burimifacebook

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani