Motoçikletë Edge 30 Neo
realme 10 4 G
më tepërPajisje fotografikeRishikimi i Ulanzi Coman Zero Y: Tripodi i fundit i udhëtimit me fibër karboni

Rishikimi i Ulanzi Coman Zero Y: Tripodi i fundit i udhëtimit me fibër karboni

-

Ndër të gjitha fotot dhe videotteknikat tip industrial qe me ka ardhur per kontroll, trekëmbësh Ulanzi Coman Zero Y doli të jetë më e shtrenjta. Dhe për tmerrin tim të pabesueshëm, doli të ishte një nga ato gjëra që në jetën e përditshme nuk mund t'i përdor në konfigurimin e saj bazë. Dhe jo sepse ai është i keq, sepse ai është çdo gjë, por jo i keq. Ai... Megjithatë, le të shkojmë me radhë.

Ulanzi Coman Zero Y

Pozicionimi në treg

Kostoja e trekëmbëshit është 400 dollarë. Ose pak më shumë nëse e blini të bashkuar me montuesin më të mirë të smartfonëve që kam parë dhe përdorur ndonjëherë, dhe platformën e lëshimit të shpejtë Ulanzi F38.

Përmbajtja e paketës

Në të njëjtën kohë, edhe konfigurimi bazë i Ulanzi Coman Zero Y nuk kërkon ndonjë pajisje ose aksesor shtesë për funksionim.

Ulanzi Coman Zero Y

E kuptova - përdore. Në fakt, kompleti përfshin udhëzime, një grup këmbësh me thumba për të punuar me dheun, si dhe një çantë shpatullash me pajisje mjaft cilësore.

Ulanzi Coman Zero Y

Pamja e jashtme

Sa i përket vetë Zero Y, jam i sigurt se do t'ju pëlqejë sapo ta hiqni nga kutia. Fakti është se Ulanzi bëri një trekëmbësh të anijes nën ndikimin e modës së fibrave të karbonit. Këmbët janë bërë nga fibër karboni, jo metal.

Ulanzi Coman Zero Y

E cila rrit forcën, rezistencën ndaj motit dhe gërvishtjeve, dhe në të njëjtën kohë zvogëlon peshën.

Specifikimet

Lartësia maksimale e Ulanzi Coman Zero Y është 1 mm, me tre këmbë me 567 seksione nga 5 në 12 mm të trasha. Lartësia pa pjesën qendrore të ngritur është 25,5 mm.

Ulanzi Coman Zero Y

Në fakt, lartësia maksimale është një nga avantazhet e trekëmbëshit, sepse ajo e tanishme ngrihet 130 mm më e ulët, dhe pesha e saj është pothuajse 200 g më shumë.

Kokë e artikuluar

Në krye ka një kokë të artikuluar me një kapëse Arca-zvicerane dhe hidraulikë mjaft të mirë panoramike. Koka mund të rrotullohet dhe të anohet deri në 180 gradë - po, edhe vertikalisht lart e poshtë - falë brazdave të veçanta në të dy anët e kapëses së menteshës.

Ulanzi Coman Zero Y

Platforma është e vogël, por ka një vidë që përshtatet si me një kaçavidë të sheshtë dhe një gjashtëkëndësh. Është plotësisht i pajtueshëm me Arca-Swiss, dhe për rrjedhojë me bazën Ulanzi Claw Gen2, madje edhe me platformën Ulanzi Falcam F38.

Megjithatë, platforma standarde nuk është ideale, sepse ka një "buzë" të pashpjegueshme të spikatur, e cila mund të ndërhyjë në montimin në kamera të mëdha. Dhe as që e kuptoj vërtet pse është e nevojshme kjo buzë. Nga fjala në përgjithësi.

Ulanzi Coman Zero Y

Kapëse e kokës me varëse është relativisht e besueshme, por është bërë me një dorezë të rrudhur, ndryshe nga kapësja e levës për fiksimin e vetë menteshës. Oh, dhe koka panoramike është bërë me një kapëse trekëndore - e cila gjithashtu mund të ngrihet nëse shtrëngimi ose shtrydhja është e papërshtatshme.

Ulanzi Coman Zero Y

Unë gjithashtu vërej pozitivisht fillin 1/4 inç në njërën anë dhe levën trekëndore të mbylljes së seksionit qendror në anën tjetër. Ekziston gjithashtu një nivel lëngu në vetë kokën e strumbullarit. E cila, megjithatë, lëviz pak kur shtypet leva, mbani në mend këtë.

Shkathtësi

Heroi i rishikimit është sa më interesant që të jetë e mundur për sa i përket zbatimit të çipave. Për shembull, mund të ulet në një lartësi të pabesueshme prej 153 mm. Por kjo pengohet nga pjesa qendrore, e cila është 240 mm e lartë. Çfarë duhet të bëj? Dhe kjo është çfarë!

Ulanzi Coman Zero Y

Në pjesën e poshtme të seksionit qendror ka një goditje që mund të përdoret për të varur trekëmbëshin me kokë poshtë. Por ai... zhvidhos. Dhe në anën tjetër ka një gjashtëkëndësh. Çfarë të bëni me të? Kthejeni kokën e varur poshtë 180 gradë, duke liruar hyrjen në një vrimë të veçantë.

Ulanzi Coman Zero Y

Më pas, shtyjeni gjashtëkëndëshin e shkrirë deri në vrimë dhe…zhvidhosni pjesën më të madhe të seksionit qendror. Kjo zvogëlon lartësinë maksimale teorike të Coman Zero Y në 1320 mm, por minimumi reduktohet pothuajse në nivelin e dyshemesë.

Ulanzi Coman Zero Y

Epo, nëse duhet të ngjiteni drejtpërdrejt në dysheme, gjithmonë mund të merrni pjesën qendrore dhe ta shtyni lart me një shufër. Gjashtëkëndëshi, nga rruga, mund të përdoret kur punoni me TË GJITHA vidhat në trekëmbësh, duke përfshirë vidën në platformë nga lart, dhe kapësin e këmbës të paktën nga lart, të paktën nga poshtë.

Ulanzi Coman Zero Y

Problemi është se vështirë se do të jeni në gjendje të zhBLOKONI ose shtrëngoni vidhat e fundit, mjeti është i hollë dhe i mungon një levë për kthim.

Lexoni gjithashtu: Pse Xiaomi Mi 11 Ultra nuk është i nevojshëm kur ekziston një veçori vegël Ulanzi ST-30

Në çdo rast, nëse nuk keni asnjë mjet tjetër të gjatë, ky grep në fund mund të lidhet me një kaçavidë gjashtëkëndore të madhësive të ndryshme dhe të përdoret si dorezë. Edhe pse jo shumë elegante dhe jo hera e parë, por funksionon.

Emërimi

Kështu që. Regjistruam që heroi i rishikimit është super. Më e lehtë, më e fortë, më e gjithanshme, më e lehtë për t'u transportuar dhe ruajtur. Pra, pse nuk më përshtatet? Sepse koka e varur nuk mund të hiqet. Dhe zëvendësojeni me një kokë video të plotë dhe profesionale, le të themi.

Ulanzi Coman Zero Y

As unë dhe askush në përgjithësi nuk kemi të drejtë ta marrim këtë si pengesë të trekëmbëshit. Sepse është e specializuar - turistike, për udhëtime dhe për fotografi. Është për operatorët e kamerave të vogla me peshë të vogël.

Ulanzi Coman Zero Y

Në rastin e përdorimit të këtyre kamerave të veçanta, edhe koka panoramike e përballon lehtësisht ngarkesën dhe lëviz butësisht dhe pa probleme. Megjithatë, instaloni atë Kamera kinemaje xhepi Blackmagic Design 4K me një lente me vështirësi mesatare Sigma Art 18-35 F1.8, plus një kafaz dhe një çantë bazë - kjo është ajo, lëvizja panoramike fillon të ngecë.

Ulanzi Coman Zero Y

Madje u përpoqa ta bëja Frankenstein duke shtuar një kokë video profesionale që e kam sipër, por kjo e ngarkoi atë bazën panoramike, saqë kur u përpoqa të anoja kokën e videos përpara... dëgjoja spërkatjen e hidraulikës. Kjo do të thotë, ju thjesht mund të vrisni "modulin" panoramik me këtë.

Ulanzi Coman Zero Y

Dhe kjo është norma! Nuk po flas për vrasje, po flas për ngarkim. Në specifikimet e trekëmbëshit shkruhet bardh e zi - 18 kg për pjesën qendrore dhe deri në 3 kg për kokën e artikuluar. Dhe kjo është për vetë kokën, siç e kuptoj unë, jo për modulin panoramik, i cili nuk mban aq shumë.

Ulanzi Coman Zero Y

Pra, po, bëra një budallallëk duke u përpjekur të përdor Ulanzi Coman Zero Y për një aparat fotografik fare.

Me. Pa fanerë fare, dhe në një lente Micro 4/3, Coman mund të përdoret edhe me një Blackmagic dhe madje edhe një kokë video nëse është e nevojshme. Thjesht, trekëmbësha të ndryshëm janë gjëra të ndryshme për detyra të ndryshme. Dhe do të ishte një gabim shumë i rëndë për të marrë këtë Ulanzi Coman Zero Y si një disavantazh.

Ulanzi Coman Zero Y

Dhe… kjo është gjithçka që po shkruaja përpara se të shikoja nga YouTuber z. Baz se ka një seksion qendror me filetim… 1/4” nën Coman Zero Y. Vërtetë, kushton 30 dollarë. Më vete.

Ulanzi Coman Zero Y

Por natyrisht do të më lejojë të zëvendësoj me Ulanzi Coman Zero Y trekëmbëshin tim kryesor. Dhe tani kam, më falni, Manfrotto 290 Light.

Disavantazhet dhe zgjidhja e tyre

Tani pyetja. A ka trekëmbëshi të meta… të vërteta? Po eshte. Sa një e gjysmë. Gjysma e anës së keqe është se thjesht më shqetëson se sa e vështirë është të shtyhet mbrapa përmes pjesës së poshtme trekëndore në qendër nëse duhet të vidhohet përsëri. Dhe ajo që është qesharake është sepse trekëmbëshi është i pajisur me saktësi pothuajse kirurgjikale, gjë që tregon cilësi të egër.

Ulanzi Coman Zero Y

Dhe gjeta një zgjidhje - të ulja pjesën tjetër të seksionit me kokën e varur pak poshtë, në mënyrë që të zgjatet poshtë udhëzuesve. Në të njëjtën kohë, propozimi im mbetet si vijon - në versionin e përditësuar, udhëzuesit duhet të jenë me qoshe të pjerrëta nga brenda, në mënyrë që pjesa të preket dhe të futet menjëherë. Ose diçka e tillë.

Ulanzi Coman Zero Y

Dhe e keqja e vërtetë është se koni 1/4" në anë qëndron shumë i thellë dhe nuk lejon vidhosjen... vështirë se ka ndonjë gjë më të gjerë se 12 mm, pasi gjërat më të gjera parandalojnë që këmbët të palosen.

Ulanzi Coman Zero Y

Për referencë, platforma Ulanzi F22, vetë platforma, është e vogël, 19 mm në më të ngushtën e saj.

Ulanzi Coman Zero Y

Për më tepër, vetë vrima është paksa e zhytur, kështu që edhe një kombinim i zgjuar i një vidhe shumë të gjatë nga SmallRig 1713 dhe një përshtatës 3/8 inç nuk ju lejon të fiksoni asgjë me lëshim të shpejtë atje.

Ulanzi Coman Zero Y

Në fakt, vetë kompania më tha në një dialog se po - është nën duar magjike. Dhe patjetër - unë kam tre prej tyre, dhe dy prej tyre janë të përshtatshëm për këtë rast. Për sa kohë që nuk keni nevojë të lëvizni trekëmbëshin. Dora e madhe pa emër do të duhet të zhvidhoset, sepse nuk do të përshtatet.

Ulanzi Coman Zero Y

Një dorë e vogël do të përshtatet, por është e vështirë ta rregulloni atë, këmbët e vidës ndërhyjnë.

Ulanzi Coman Zero Y

E zgjidha këtë problem duke futur përshtatësin 1/4" në 3/8", më pas duke marrë të njëjtën vidë më të gjatë me kapak të sheshtë 1/4 nga SmallRig 1713 dhe duke përdorur atë grup për të siguruar platformën Ulanzi F22.

Ulanzi Coman Zero Y

Ky sistem duket shumë i çuditshëm dhe një fermë pak kolektive, dhe unë isha jashtëzakonisht me fat që e blua përshtatësin në trashësi pothuajse të përsosur dhe e vidhos platformën saktësisht vertikalisht... Por ai shton Ulanzi Coman Zery Y në ekosistemin Ulanzi Falcam F22, dhe në të njëjtën kohë nuk pengon aspak transportin e trekëmbëshit në çantën e plotë.

Ulanzi Coman Zero Y

Meqë ra fjala, do të ishte mirë që çanta të kishte një xhep shtesë në mënyrë që të mund të ruheshin lidhëset e këpucëve nën këmbë. Sigurisht që është, nuk e kam idenë nëse mund të bëhet fare, apo nëse dikush e ka bërë fare. Por - këtu është një ide për ju.

Rezultatet nga Ulanzi Coman Zero Y

Ky është një trekëmbësh udhëtimi për kamerat fotografike dhe hibride. Dhe ai është absolutisht i pabesueshëm. A vlen 400 dollarë? Edhe në krahasim me Manfrotton tim - po, ia vlen. Është i lehtë, fleksibël, i gjithanshëm, i menduar mirë - dhe me mundësinë e pompimit në të ardhmen, të cilit do t'i rikthehem sa më shpejt që të mundem.

Ulanzi Coman Zero Y

Nuk është 10 nga 9 perfekte nga pikëpamja inxhinierike, por duke marrë parasysh cilësinë e ndërtimit dhe faktin që edhe të metat mund të rregullohen vetë, nuk rekomandohet. Ulanzi Coman Zero Y E kam të vështirë. Por përsëri, sigurohuni që të merrni pjesën qendrore nën platformë 1/4 inç. Dhe do të jeni thjesht të lumtur!

Rishikimi i videos së Ulanzi Coman Zero Y

Ju mund ta shikoni mashkullin e pashëm në veprim këtu:

Ku te blej

Lexoni gjithashtu:

Nëse dëshironi të ndihmoni Ukrainën të luftojë pushtuesit rusë, mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Rishikimi i Ulanzi Coman Zero Y: Tripodi i fundit i udhëtimit me fibër karboni

RISHIKON VLERËSIMET

Cuna
8
Përmbajtja e paketës
9
Pamja e jashtme
9
Karakteristikat e
10
Shkathtësi
10
Ulanzi Coman Zero Y është absolutisht e pabesueshme. E lehtë, fleksibël, e gjithanshme, e menduar dhe me mundësi pompimi në të ardhmen, të cilës do t'i rikthehem sa më shpejt që të mundem. A vlen 400 dollarë? Do të kthehej!
Denis Zaychenko
Denis Zaychenko
Unë shkruaj shumë, ndonjëherë për biznes. Unë jam i interesuar për lojëra kompjuterike dhe ndonjëherë në celular, si dhe për ndërtime PC. Pothuajse një estet, më pëlqen të lavdëroj më shumë sesa të kritikoj.

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Popullore tani

Ulanzi Coman Zero Y është absolutisht e pabesueshme. E lehtë, fleksibël, e gjithanshme, e menduar dhe me mundësi pompimi në të ardhmen, të cilës do t'i rikthehem sa më shpejt që të mundem. A vlen 400 dollarë? Do të kthehej!Rishikimi i Ulanzi Coman Zero Y: Tripodi i fundit i udhëtimit me fibër karboni