më tepërRrjetiRishikimi ASUS 4G-AX56: ruter LTE me cilësi të lartë

Rishikimi ASUS 4G-AX56: ruter LTE me cilësi të lartë

-

Në ditët e sotme, interneti i shpejtë celular nuk është më befasues, ai përdoret nga një numër i madh njerëzish. Kjo çështje u bë e mprehtë edhe gjatë pandemisë, kur shumë punonjës kaluan në punë në distancë, fëmijët filluan të studiojnë në shtëpi. Disa familje u shpërngulën jashtë qytetit dhe atje, me rrjete me tela, gjithçka nuk është aq rozë sa në qytetet e mëdha. Dhe madje edhe në Kharkiv ose Kiev, nuk është e mundur të lidheni me internetin përmes kabllove kudo. Për shembull, mund të jetë një sektor privat me një operator të tillë që do të ishte më mirë të mos e kishim fare. Prandaj, për shumë, rrjetet celulare 3G/4G do të jenë një zgjedhje e qartë. Dhe tani, kur ka ndërprerje të shpeshta të energjisë në Ukrainë, një ruter i tillë LTE do të jetë shumë i nevojshëm. Dhe këtu ASUS më ofroi të testoja ruterin e saj, nuk kishte kuptim të refuzoja. ASUS 4G-AX56 – një ruter i shkëlqyer LTE i aftë për të ofruar performancë të shkëlqyer dhe funksione të avancuara falë mbështetjes së teknologjisë 4G.

ASUS 4G-AX56

Gjithashtu interesante: Rishikimi ASUS ROG Cetra True Wireless: kufje lojrash TWS

Çfarë është interesante ASUS 4G-AX56?

Ky ruter i ri 4G nga ASUS është i pari që përfshin standardin Wi-Fi 6 me bandë të dyfishtë të njëkohshëm. Ne po flasim për një ruter të rangut të mesëm. Një tipar shumë i rëndësishëm i këtij modeli të ri është prania e një porti Gigabit Ethernet të dedikuar për rrjetin global. Kjo do të thotë se ne do të mund ta përdorim këtë pajisje si një ruter neutral për një lidhje fibër, kabllo ose ADSL dhe më pas do të mund të kemi një WAN të dytë me një rrjet 4G LTE. Firmware Asuswrt do t'ju lejojë të konfiguroni këtë aspekt në detaje duke përcaktuar një WAN parësor dhe një WAN dytësor, si dhe duke vendosur një WAN të dyfishtë me balancimin e ngarkesës, madje mund ta konfiguroni atë për lidhjet e ndërprera.

ASUS 4G-AX56

ASUS 4G-AX56 mund të jetë i dobishëm edhe në raste të tjera, të tilla si kombinimi i të dhënave 4G dhe një rrjeti me tela për të rritur shpejtësinë dhe si një rrjet rezervë në mungesë të një lidhjeje fikse.

ASUS 4G-AX56 është një ruter me bandë të dyfishtë me një modem 2×2 LTE Wi-Fi 6 që ofron gjerësi brezi 80 MHz dhe 1024-QAM për lidhje me valë me performancë të lartë. Është i aftë për një shpejtësi maksimale teorike prej rreth 1800 Mbps: 574 Mbps në 2,4 GHz dhe 1201 Mbps në 5 GHz. Përveç kësaj, falë mbështetjes së standardit Wi-Fi 6, ruteri ofron shpejtësi, performancë dhe mbulim të lartë në të gjithë shtëpinë, madje edhe në dhoma të mëdha dhe me disa pajisje të lidhura. Kjo, para së gjithash, falë teknologjisë OFDMA, me ndihmën e së cilës ASUS 4G-AX56 ofron gamë më të madhe të sinjalit Wi-Fi dhe mbulim më të mirë duke e ndarë çdo kanal në nën-kanale më të vogla. Këto nënkanale kanë një gjerësi bande më të ulët, gjë që u lejon atyre të rrisin mbulimin me 80%.

ASUS 4G-AX56

Edhe performanca e lidhjes LTE është e optimizuar dhe e shfrytëzuar plotësisht ASUS 4G-AX56. Ruteri është i pajisur me celularin më të fundit të brezit të gjerë LTE Kategoria 6, i cili kombinon dy breza celularë, falë të cilave shpejtësia e shkarkimit të Internetit arrin deri në 300 Mbps. Kjo është shumë e rëndësishme nëse keni nevojë të ndani skedarë të mëdhenj ose të transmetoni përmbajtje veçanërisht të detajuara, për shembull në rezolucion 4K.

Ky ruter i ri me një modem të integruar 4G LTE aktualisht mund të blihet për 7 UAH, që është një çmim shumë konkurrues duke marrë parasysh specifikimet e tij.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS ROG Rapture GT-AX6000 EVA Edition: Një ruter i fuqishëm lojrash

Specifikimet dhe çmimi ASUS 4G-AX56

 • Ndërfaqet: 1×1 Gbit/s WAN, 4×1 Gbit/s LAN, 1× Slot Nano-SIM
 • Frekuencat celulare LTE: B1, B3, B5, B7, B8, B20, B28, B32, B38, B40, B41; WCDMA: B1, B3, B5, B8
 • Antena: 3 të jashtme fikse, 1 të brendshme
 • Memorie flash: 128 MB
 • Kujtesa RAM: 512 MB
 • Frekuencat e funksionimit: 2,4 dhe 5 GHz
 • Gjerësia e brezit: 802.11a/g: deri në 54 Mbps; 802.11b: deri në 11 Mbps; 802.11n: deri në 450 Mbps; 802.11ax (2.4 GHz): deri në 574 Mbps; 802.11ax (5 GHz): deri në 1201 Mbps
 • Kriptimi: WPA/WPA2-Enterprise; WPA/WPA3-Personal; WPS
 • Funksionet: UPnP, DNS Proxy, DHCP, NTP Client, DDNS, Port Trigger, Port Forwarding, DMZ, System Event Log
 • Karakteristikat: MU-MIMO; AiProtection; ASUS Aplikacioni i ruterit; 3G/4G 300 Mbps Cat.6 LTE
 • Furnizimi me energji elektrike: 12 V, 2 A
 • Përmasat: 220,0×160,0×87,2 mm
 • Pesha: 513 g
 • Çmimi: ~ 195 dollarë

Sigurisht, për një çmim të tillë, do të pritej prania e lidhësve USB ose antenave të lëvizshme. Sidoqoftë, zgjidhjet e përdorura sigurisht që korrespondojnë mirë me klasën e pajisjes. ASUS fokusuar në standardin më të fundit Wi-Fi dhe mbështet shpejtësitë më të larta LTE (në gamën Cat. 6).

ASUS 4G-AX56

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS RT-AX89X: "përbindësh merimangë" me Wi-Fi 6

Dhe çfarë ka në komplet?

Ne marrim një ruter ASUS 4G-AX56 në një kuti klasike, në të cilën do të gjeni të gjithë informacionin e nevojshëm për këtë pajisje rrjeti.

Së bashku me ruterin, kompania ofron gjithçka që ju nevojitet, pra një paketë të plotë dokumentacioni, një përshtatës rryme (me dy priza), një kabllo Ethernet (RJ45) dhe një kapëse letre për hapjen e sirtarit të kartës SIM. Asgjë që mund të na habisë, por nga ana tjetër është e kotë të presim diçka më shumë.

Do të vërej menjëherë se nuk kemi të bëjmë me një ruter të lirë, kështu që prodhuesi nuk harroi teknologjitë më të fundit, të cilat janë të detyrueshme për pajisjet e kësaj klase. Kjo pajisje rrjeti do të përballojë mirë nevojat e zyrave të vogla.

Lexoni gjithashtu: TOP-5 ruterat e lojrave ASUS: Pse keni nevojë për një ruter lojrash për lojëra?

Dizajn modern dhe materiale me cilësi të lartë ASUS 4G-AX56

router ASUS bërë kryesisht prej plastike, por me cilësi të mirë. Nuk mund të ankohem për përfundimin, pasi boja mat në nuanca të ndryshme të së zezës duket po aq e mirë si kur e nxjerr pajisjen për herë të parë nga kutia, ashtu edhe pas disa ditësh testimi. Asambleja është e cilësisë së lartë, dizajni dhe përfundimi origjinal që imiton aluminin e lëmuar, padyshim që do t'u pëlqejë shumë njerëzve. Renditja e logos ASUS i jep ruterit bukuri shtesë.

ASUS 4G-AX56

Paneli i përparmë i kutisë duket interesant dhe, përveç logos së kompanisë, përmban një grup LED, ngjyra e të cilave tregon statusin e moduleve individuale. Duke parë nga e majta në të djathtë, mund të shohim tre tregues të mbulimit 4G LTE që mund të arrijë ky ruter, kemi gjithashtu treguesin e statusit të lidhjes së ruterit 4G, vetë lidhjen e internetit, treguesit e brezit 5 GHz dhe 2,4 GHz dhe së fundi LED-in e përgjithshëm ruteri i treguesit të statusit. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mundësi për të çaktivizuar LED-të në aplikacion, kështu që duhet ta keni parasysh këtë kur zgjidhni një vendndodhje për ruterin në mënyrë që LED-të të mos shqetësojnë gjumin tuaj gjatë natës.

ASUS 4G-AX56

Panelet anësore janë pak të cunguara, pa asgjë mbi to, megjithëse mund të përdoren grila shtesë ftohëse.

ASUS 4G-AX56

Të gjithë lidhësit, portat dhe butonat e lidhjes dhe kontrollit janë të vendosura në panelin e pasmë. Në anën e majtë, inxhinierët e kompanisë vendosën lidhësin e energjisë të ruterit, një çelës energjie me dy pozicione, një buton WPS për sinkronizim të lehtë dhe të shpejtë të klientëve WiFi pa pasur nevojë të vendosni një fjalëkalim dhe një buton Reset. Meqë ra fjala, është interesante që nuk mund ta aktivizojmë WPS me gisht/gozhdë - çelësi është shumë i thellë, kështu që do t'ju duhet të përdorni diçka si kapëse letre për sirtarin e SIM.

ASUS 4G-AX56

Duke ecur përpara, arrijmë te portet dhe lidhësit e rëndësishëm. Në pjesën qendrore vendosëm një port Gigabit Ethernet për lidhjen e internetit WAN me tela, ishte bërë në ngjyrë blu, dhe në pjesën e djathtë shohim katër porte Gigabit Ethernet për një rrjet lokal. U habita pse nuk ka të paktën një portë USB. Besoj se ruterat modernë, edhe ata të segmentit buxhetor dhe me çmim mesatar, janë gati të pajisen me USB, por ky është vetëm mendimi im personal.

Rishikimi ASUS 4G-AX56: ruter LTE me cilësi të lartë

Ngjitësja në pjesën qendrore tregon modelin e saktë të këtij ruteri, specifikimet kryesore (dual-band me 4G LTE), specifikimet e hyrjes elektrike, si dhe domenin e aksesit në administrimin e ruterit nëpërmjet internetit. Në fund, mund të shohim versionin e firmuerit, versionin e harduerit, numrin serial, adresën MAC, si dhe IMEI-n e modemit të integruar 4G LTE. Natyrisht, ekziston edhe SSID e pajisjes me një fjalëkalim të paracaktuar, si dhe një kod QR për të lehtësuar lidhjen me pajisje celulare si smartfonët.

ASUS 4G-AX56

Ruteri qëndron në një stendë interesante me këmbë gome, kështu që nuk rrëshqet as në një sipërfaqe të lëmuar.

ASUS 4G-AX56

Në këtë stendë kishte një vend për tabakën e kartave nanoSIM, e cila merrte gjithashtu një tapë gome.

ASUS 4G-AX56

Po, këtu është një kartë nanoSIM, gjë që është mjaft e pazakontë, duke pasur parasysh që shumica e ruterave me modem LTE përdorin një kartë SIM me madhësi të rregullt, dhe jo një nanoSIM, si në këtë model. Por kjo është gjithashtu e përshtatshme, sepse thjesht mund të hiqni kartën SIM nga smartphone (aktualisht, shumica e tyre përdorin nanoSIM) dhe ta futni direkt në ruter.

ASUS 4G-AX56

Në pjesën e sipërme ASUS 4G-AX56 gjeti një vend për tre antena, të cilat, për fat të keq, nuk zhbllokohen, gjë që kufizon mundësinë e zgjerimit. Sidoqoftë, kompania e bëri atë në mënyrë që dy antena të jenë përgjegjëse për sinjalin Wi-Fi, dhe e treta - për modemin LTE. Ky i fundit gjithashtu merr dhe transmeton informacion duke përdorur një antenë të dytë të integruar.

Siç mund ta shihni, ky ruter i ri ka opsione shumë interesante të lidhjes, jo vetëm që është i pajtueshëm me rrjetet 4G LTE, por gjithashtu ka një port të dedikuar WAN për ta përdorur atë si një ruter të rregullt me ​​dy bandë me mbështetje Wi-Fi 6, i cili është vërtet e rëndësishme për Dual WAN.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS ZenWiFi AX Mini: Sistemi rrjetë në një version mini

Hardware ASUS 4G-AX56

ASUS 4G-AX56 mori një SoC mjaft të njohur Mediatek MT7621A, i cili mund të gjendet në ruterë të tjerë, p.sh. ASUS RT-AX53U, dhe është përdorur me sukses në pajisjet e rrjetit të kësaj klase për shumë vite. Pjesa kompjuterike e MT7621A përmban dy bërthama me një arkitekturë 32-bit MIPS 1004K, që funksionojnë në një frekuencë prej 880 MHz dhe përpunojnë dy rrjedha të pavarura të të dhënave. Sistemi në çip plotësohet nga 512 MB RAM DDR3 dhe 128 MB memorie flash MCL NAND, e cila funksionon si memorie vetëm për lexim. SoC përmban një ndërprerës Gigabit Ethernet, si dhe kontrollues të autobusit USB dhe PCI Express. Është me këtë të fundit që janë lidhur dy module radio Mediatek MT7905D, të cilat janë përgjegjëse për funksionimin e Wi-Fi në frekuencat 2,4 GHz dhe 5 GHz. Çipat ofrojnë rrjete wireless të standardeve IEEE802.11 a/b/g/n/ac+ax, mbështesin teknologjitë MU-MIMO, Beamforming, 1024QAM dhe MIMO në konfigurimin 2T2R.

ASUS 4G-AX56

Secili prej moduleve të radios punon së bashku me mikroqarqet MT7975DN përgjegjës për përpunimin dhe përforcimin e sinjaleve me frekuencë të lartë. Mbështetja deri në 80 MHz të gjerësisë së brezit për Wi-Fi 6 në 5 GHz, ASUS 4G-AX56 siguron një shpejtësi transferimi të të dhënave prej 1201 Mbps dhe deri në 574 Mbps në 2,4 GHz, duke e bërë atë një ruter pa tel të klasit AX1800. Në fund të fundit, modemi Fibocom FG3-EA me LTE Kategoria 4 dhe DC-HSPA+ është përgjegjës për funksionimin e rrjeteve celulare 621G/6G. Ndër frekuencat e mbështetura të rëndësishme për Ukrainën për rrjetet e gjeneratës së 4-të janë 900 MHz, 1800 MHz dhe 2600 MHz, si dhe diapazoni 2100 MHz për funksionimin 3G. Gjerësia teorike e brezit të LTE Cat.6 arrin 300 Mbps për shkarkim dhe 50 Mbps në drejtim të kundërt, ndërsa DC-HSPA+ lejon përkatësisht 42 Mbps dhe 11 Mbps për Downlink dhe Uplink.

ASUS 4G-AX56

Përdorimi i një procesori me dy bërthama mund të duket i pamjaftueshëm, por prodhuesi e pozicionon pajisjen si një model të nivelit fillestar me mbështetje të integruar LTE dhe punë me rrjetet pa tela 802.11ax. Këtë indirekt e dëshmon edhe mungesa e mbështetjes Mesh. Më poshtë do të flasim për shpejtësinë dhe qëndrueshmërinë e punës.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS ZenBook Flip S (UX371EA) është një transformator i lartë

Lehtësia e konfigurimit dhe softuerit

Administrimi i ruterit ASUS 4G-AX56 mund të kryhet si nga një aplikacion celular ashtu edhe nga një tastierë e zakonshme e shfletuesit. Opsioni i parë është i përshtatshëm dhe shumë praktik, sepse ne jemi pothuajse gjatë gjithë kohës me një smartphone, por i dyti na jep më shumë mundësi dhe akses në opsione më të avancuara.

ASUS 4G-AX56

Aplikacion ASUS Router

Sidoqoftë, më pëlqen tendenca e përdorimit të aplikacioneve celularë për të konfiguruar ruterat, veçanërisht sepse përdoruesi mesatar do të gjejë pothuajse gjithçka që i nevojitet në to, dhe ndërfaqja e tyre është shumë e thjeshtë dhe intuitive, pse aplikacioni ASUS Ruteri është një shembull i mirë. Prandaj, vendosa të përdor një aplikacion celular për konfigurimin fillestar të ruterit, ai mund të shkarkohet lehtësisht nga dyqani i aplikacioneve të smartphone-it tuaj.

ASUS Router
ASUS Router
zhvilluesi: ASUSTeK Computer inc.
Çmimi: Falas
‎ASUS Router
‎ASUS Router
zhvilluesi: ASUS
Çmimi: Falas

I gjithë procesi zgjat fjalë për fjalë disa minuta. Mjafton të lidheni me SSID të pajisjes me fjalëkalimin e paracaktuar dhe të gjeni ruterin tuaj midis atyre të lidhur në aplikacion. Ndiqni kërkesat e menaxherit të cilësimeve dhe do të keni një ruter të konfiguruar në vetëm pak minuta. Nuk ka asgjë të komplikuar, madje edhe një përdorues i papërvojë mund ta trajtojë atë.

Disa fjalë për vetë programin. Këtu gjejmë pothuajse të gjitha veçoritë kryesore dhe madje edhe pak më shumë, dhe aplikacioni gjithashtu ofron mundësinë për të gjurmuar klientët ose gjerësinë e brezit, duke ju lejuar të vendosni kufizime të caktuara. Është e vështirë t'i përmbahesh ndonjë gjëje, kështu që një aplikacion celular është një plus i madh. Është mjaft e mjaftueshme për menaxhim dhe gjurmim të thjeshtë. Për ata që duan më shumë, ekziston një ndërfaqe në internet, për të cilën do të flas më tej.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS ZenBook 13 OLED (UX325): Ultrabook universal me një ekran OLED

Cilësimet e ndërfaqes në internet ASUS 4G-AX56

Për të hyrë në ndërfaqen e internetit, duhet të shkoni te ruteri.asus.com (ose 192.168.50.1). Ndërfaqja duket disi e mbingarkuar, dhe megjithëse të gjithë ata që kohët e fundit kanë pasur mundësinë të njihen me ruterat ASUS dhe paneli i tyre i administrimit, do të ndihet si në shtëpi këtu, por qasja e parë ndaj kësaj ndërfaqe mund të jetë pak dërrmuese. Kjo kryesisht për faktin se të gjitha opsionet janë vendosur në një vend, kështu që duket se një opsion pak më i mirë, të paktën nga këndvështrimi i përdoruesve më pak me përvojë, do të ishte ndarja e ndërfaqes në bazë dhe të avancuar, siç duket, për shembull, në ruterat TP-Link.

ASUS 4G-AX56-web

Sidoqoftë, dashamirët e përleshjes me cilësimet do të vlerësojnë një numër të konsiderueshëm opsionesh (ASUS në këtë drejtim, është më i mirë se konkurrentët e tij), kështu që ndërfaqja grafike duhet të plotësojë kërkesat e përdoruesve më me përvojë. Ndoshta nuk është aq transparente dhe vizualisht moderne sa ndërfaqja e disa konkurrentëve, por nuk mund të mohohet funksionaliteti i saj. Ashtu si konkurrentët, të gjitha skedat janë të vendosura në kolonën në të majtë (me ndryshimin që ato nuk zgjerohen më poshtë në opsione më të detajuara, dhe ne kalojmë midis skedave në të djathtë), dhe ka disa shkurtore në panelin e sipërm , duke përfshirë butonin e rindezjes, daljen, statusin e rrjetit për mysafirët, WAN dhe USB, si dhe opsionin për të ndryshuar gjuhën. Është interesante se megjithëse softueri dhe aplikacioni mbështesin gjuhën ukrainase, jo të gjitha botimet u përkthyen, dhe disa mbetën në anglisht, gjë që ishte një shqetësim për ne më parë, dhe është për të ardhur keq që ky element nuk është përmirësuar ende. Gjithashtu, do të ishte i dobishëm një sistem më i mirë ndihmës, ku prodhuesi do të kujdesej të shpjegonte dhe përshkruante praktikisht opsionet specifike.

Megjithatë, softueri ASUS 4G-AX56 është vërtet mbresëlënës, kështu që nuk do të hyj në të gjitha veçoritë, veçanërisht pasi shumica dërrmuese janë opsionet bazë që gjenden në shumicën e ruterave modernë. Për ata që janë të interesuar, një përmbledhje më e detajuar e opsioneve dhe funksioneve më interesante, si AirProtection e zhvilluar në bashkëpunim me Trend Micro, mbrojtja prindërore, QoS adaptive ose tradicionale ose një analizues trafiku, mund të gjendet lehtësisht në rishikimet tona të mëparshme të ruterit. ASUS.

Më interesonte më shumë nëse ky ruter ia vlen të merret në konsideratë dhe si funksionon në praktikë.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS BR1100F: Një laptop kompakt i konvertueshëm për të mësuar dhe kreativitet

Si funksionon në praktikë ASUS 4G-AX56?

4G-AX56 duhet të kënaqë shumicën e përdoruesve të fuqishëm. Ruteri ju lejon të lidhni rrjetet LTE dhe WAN në të njëjtën kohë, si dhe të punoni me Amazon Alexa. Ekziston gjithashtu monitorimi i rrjetit, një sërë veçorish sigurie, mure të shumta zjarri, mbështetje VPN dhe kontroll i portit. Një numër i madh aplikacionesh do të thotë se nuk ka probleme me konfigurimin e pajisjeve edhe për rrjetet e korporatave dhe hoteleve.

ASUS 4G-AX56

Çfarë ju nevojitet nga një ruter modern? Kjo është e drejtë, shpejtësia e transferimit të të dhënave dhe stabiliteti i lidhjes. Në këtë drejtim, me ASUS 4G-AX56 patjetër që nuk do të keni probleme. Ky ruter i përballoi në mënyrë të përsosur detyrat. Në apartamentin tim në Kharkiv në një shtëpi panelesh me muret e saj të betonit të armuar, kishte një sinjal Wi-Fi në çdo cep. Nuk ka pasur probleme me intensitetin dhe qëndrueshmërinë e lidhjes.

Për gati 3 javë funksionim, nuk e rindizja kurrë ruterin, përveç instalimit të firmware-it të ri. Sinjali ishte gjithmonë i qëndrueshëm dhe i fortë. Ndonjëherë dukej sikur po funksiononte ndonjë ruter i fuqishëm lojrash, por nuk ishte ashtu ASUS 4G-AX56, e cila ishte një surprizë e këndshme, veçanërisht duke marrë parasysh çmimin e pajisjes.

Lexoni gjithashtu: Si të zgjidhni një ruter Wi-Fi: ne do t'ju tregojmë në shembullin e pajisjeve nga ASUS

Performanca LAN/WAN

Por le të kalojmë në pjesën praktike të rishikimit. Sigurisht që nuk do të keni probleme me lidhjen me tel. Unë arrita të merrja pothuajse gigabitin tim në standardin Gigabit Ethernet, gjë që tregon performancë të lartë ASUS 4G-AX56.

Nëse përdorni një lidhje me kabllo në kompjuterin tuaj desktop, mund të shijoni plotësisht shpejtësinë dhe qëndrueshmërinë e lidhjes suaj të internetit.

Performanca me valë

Por në kohën tonë, në fund të fundit, roli kryesor luhet nga lidhja Wi-Fi. Është e vështirë të imagjinohet një telefon inteligjent, tastierë lojërash ose televizor inteligjent që nuk është i lidhur me Wi-Fi. Ky lloj lidhjeje del në pah në ruterat. Ne duam prej tyre jo vetëm shpejtësi të mirë, por edhe një lidhje të qëndrueshme në çdo pikë të banesës, shtëpisë private apo zyrës.

ASUS 4G-AX56

Në rastin e Wi-Fi, kjo është gjithashtu shumë e mirë. Para së gjithash, vlen të përmendet prania e standardit Wi-Fi 6, kështu që shpejtësitë e arritura mund të jenë qartësisht më të larta se Wi-Fi 5 shumë më i zakonshëm. Natyrisht, kjo nuk ka rëndësi në kontekstin e punës me një LTE modemi, i cili nuk garanton gjerësi të përshtatshme bande.

Më lejoni t'ju kujtoj se në ASUS 4G-AX56 ka tre antena fikse, por përdor teknologjinë 2x2 MU-MIMO. Ishte falë kësaj teknologjie që sinjali Wi-Fi arrinte lehtësisht kudo në apartament. Nuk kishte zona të vdekura, ruteri dha një sinjal të qëndrueshëm dhe unë munda të punoja pa asnjë defekt. Kjo është e rëndësishme në kushtet e një metropoli, sepse në një ndërtesë të lartë ka shumë pajisje rrjeti ku sinjali nga ruterë të ndryshëm mbulon njëri-tjetrin.

I testuar ASUS 4G-AX56 dukej se nuk njihte pengesa. Ai nuk ka frikë nga pengesat e ndryshme në formën e mureve apo urave të betonit të armuar. Rezultatet e testit, veçanërisht në intervalin 5 GHz, ndonjëherë ishin vërtet befasuese të këndshme.

Po, edhe në modalitetin 2,4 GHz, sinjali ishte i qëndrueshëm, megjithëse shpejtësitë nuk janë aq të larta këtu, sepse praktikisht nuk ka mbetur asnjë kanal falas në shtëpinë time. Por të gjitha pajisjet e lidhura morën një sinjal të qëndrueshëm. Mund të transmetoja pa probleme përmbajtje video 4K në televizorin tim KIVI, të punoja në një artikull ose rishikim, ndërsa anëtarët e familjes sime mund të bisedonin me lehtësi në mediat sociale ose të luanin lojëra në tastierën e tyre.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS ZenWiFi Pro ET12: një sistem i fuqishëm Mesh

Cilësia e komunikimit LTE

ASUS bast në modemin LTE Cat. 6, që është, natyrisht, një disavantazh në epokën e 5G, megjithëse, duke parë infrastrukturën ekzistuese, duhet të merren parasysh disa kompromise, veçanërisht duke pasur parasysh se 5G nuk është ende në dispozicion në Ukrainë.

Një zgjidhje tjetër mjaft specifike është ndarja e antenave në të brendshme dhe të jashtme. Kjo do të thotë që ne duhet të zgjedhim vendin e duhur për ruterin në mënyrë që ai të jetë brenda një sinjali mjaft të fortë të brezit LTE dhe në të njëjtën kohë të garantojë një rrjet Wi-Fi.

Por a ka ndonjë problem të madh me këtë? Rezulton se jo, sepse tashmë i dini aftësitë e ruterit, dhe në rastin e gamës LTE, mund të mbështeteni edhe në rezultate të mira. Pajisja nuk ka probleme të veçanta me marrjen e një sinjali të fortë LTE, dhe kjo çon në rezultate mjaft të kënaqshme.

Konsumi i energjisë

ASUS 4G-AX56 ka një konsum të deklaruar të energjisë prej pak më pak se 7 W, gjë që konfirmohet praktikisht nga rezultati aktual. Sigurisht, konsumi i energjisë nën ngarkesë kur punoni me disa pajisje mund të rritet pak. Por edhe me ngarkesë të plotë, ajo mbetet nën 10 W.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS Vivolibër Pro 16X OLED (N7600): Notebook 16 inç me ekran OLED

Në mbetjen e thatë

ASUS 4G-AX56 është padyshim një ruter i mirë me mbështetje Wi-Fi 6 dhe LTE. Më pëlqeu ruteri i testuar, në veçanti, për shkak të opsioneve të gjera të konfigurimit, funksionalitetit, Wi-Fi 6 dhe LTE shumë të shpejtë dhe një nga aplikacionet më të mira celulare. Këto karakteristika e bëjnë atë një propozim jashtëzakonisht të mirë në segmentin e tij të çmimeve.

Natyrisht, mund të përmendet se i mungon mbështetja për një gjerësi kanali prej 160 MHz, por kjo nuk ndikon ndjeshëm në fuqinë, cilësinë dhe qëndrueshmërinë e sinjalit.

ASUS 4G-AX56

Për një çmim mjaft të arsyeshëm, ju merrni pajisje shumë të përshtatshme, e cila gjithashtu dallon nga konkurrenca me opsionet e saj të stabilitetit dhe konfigurimit. Si shumë rutera të tjerë ASUS, 4G-AX56 ka një listë mbresëlënëse të veçorive të avancuara që do të jenë të dobishme për shumë përdorues, veçanërisht mbështetjen 4G LTE. Nëse këto karakteristika janë të rëndësishme për ju, atëherë ky model ia vlen patjetër të rekomandohet, edhe nëse çmimi i tij tejkalon buxhetin tuaj fillestar.

Lexoni gjithashtu:

Përfitimet

 • dizajn interesant modern
 • cilësia e materialeve dhe montimi
 • performancë me mbështetje standarde Wi-Fi 6 dhe 4G LTE
 • mjete të shkëlqyera sigurie dhe kontrolle prindërore
 • aplikacion i përshtatshëm celular ASUS Router
 • funksionimin pa probleme të të gjitha moduleve të komunikimit
 • aplikacioni, dhe veçanërisht ndërfaqja në ueb, është shumëfunksionale dhe e lehtë për t'u përdorur.

Nedolіki

 • antenave fikse
 • mungesa e lidhësve USB dhe mbështetjes për rrjetë
 • mungesa e mbështetjes për gjerësinë e brezit të kanalit 160 MHz.

Çmimet në dyqane

Rishikimi ASUS 4G-AX56: ruter LTE me cilësi të lartë

RISHIKON VLERËSIMET

Dizajn
9
Lehtësia e konfigurimit
10
Pajisjet dhe teknologjitë
9
butë
9
Produktiviteti
9
Përvoja e përdorimit
10
Cuna
8
Për një çmim mjaft të arsyeshëm, ju merrni pajisje shumë të përshtatshme, e cila gjithashtu dallon nga konkurrenca me opsionet e saj të stabilitetit dhe konfigurimit. Si shumë rutera të tjerë ASUS, 4G-AX56 ka një listë mbresëlënëse të veçorive të avancuara që do të jenë të dobishme për shumë përdorues, veçanërisht mbështetjen 4G LTE. Nëse këto karakteristika janë të rëndësishme për ju, atëherë ky model ia vlen patjetër të rekomandohet, edhe nëse çmimi i tij tejkalon buxhetin tuaj fillestar.
Yuri Svitlyk
Yuri Svitlyk
Djali i maleve Karpate, një gjeni matematikor i panjohur, një "avokat i Microsoft", një altruist praktik, një i majtë

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Popullore tani

Për një çmim mjaft të arsyeshëm, ju merrni pajisje shumë të përshtatshme, e cila gjithashtu dallon nga konkurrenca me opsionet e saj të stabilitetit dhe konfigurimit. Si shumë rutera të tjerë ASUS, 4G-AX56 ka një listë mbresëlënëse të veçorive të avancuara që do të jenë të dobishme për shumë përdorues, veçanërisht mbështetjen 4G LTE. Nëse këto karakteristika janë të rëndësishme për ju, atëherë ky model ia vlen patjetër të rekomandohet, edhe nëse çmimi i tij tejkalon buxhetin tuaj fillestar.Rishikimi ASUS 4G-AX56: ruter LTE me cilësi të lartë