më tepërRrjetiRishikimi ASUS RT-AX86S: Një zgjidhje e përballueshme për lojtarët

Rishikimi ASUS RT-AX86S: Një zgjidhje e përballueshme për lojtarët

-

ASUS RT-AX86S është një ruter i ri që ofron një shpejtësi lidhjeje deri në 5700 Mbps, me Wi-Fi 6 (802.11ax) më të fundit dhe mbështetje për një gjerësi kanali prej 160 MHz.

Wi-Fi 6 është ngulitur fort në jetën tonë të përditshme. Gjithnjë e më shumë prodhues po pajisin pajisjet e tyre me mbështetje për këtë standard të komunikimit me valë. Natyrisht, gjithnjë e më shumë pajisje rrjeti me mbështetje për standardin e ri Wi-Fi 6 (802.11ax) po shfaqen në treg. Ne kemi shkruar tashmë rishikime për pajisje të tilla rrjeti, dhe çdo herë kemi vërejtur jo vetëm shpejtësinë e lartë dhe sinjalin e qëndrueshëm të ruterave të tillë, por edhe pajisjet e tyre teknike.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS RT-AX89X: "përbindësh merimangë" me Wi-Fi 6

Çfarë është interesante ASUS RT-AX86S?

Në magazinë ASUSTek ka shumë pajisje interesante me mbështetje Wi-Fi 6, të cilat ne i kemi testuar tashmë dhe të cilat i kemi vlerësuar. Sot, rishikimi do të jetë edhe për një produkt të ri nga një kompani tajvaneze ASUS. Unë do të tregoj për ASUS RT-AX86S është një model i thjeshtuar RT-AX86U që befasoi ekspertët me standardet Wi-Fi 6 dhe 2.5G Ethernet me shpejtësi të lartë. Shumica e kolegëve të mi ishin të kënaqur ASUS RT-AX86U, por të gjithë vunë re se çmimi mjaft i lartë i pajisjes mund të trembë blerësit e mundshëm.

Duket se është në kompani ASUS dëgjuan këtë mendim dhe vendosën të lëshojnë një version të thjeshtuar të RT-AX86S, i cili mund të jetë interesant për ata blerës që duan të blejnë një ruter produktiv, shumëfunksional, por nuk janë të gatshëm të paguajnë shumë për të.

ASUS RT-AX86S

Nga jashtë, risia nuk është shumë e ndryshme nga modeli i mëparshëm, ai gjithashtu do të kënaqë blerësin me karakteristikat e lidhjes pa tel me shpejtësi të lartë, funksionalitetin modern, megjithëse ka marrë disa thjeshtime, për shembull, nuk ka portë Ethernet 2.5G dhe procesor është pak më e thjeshtë. Një thjeshtim i tillë nuk ka gjasa të ndikojë në funksionimin e ruterit Wi-Fi, por bëri të mundur uljen e kostos së pajisjes. Dhe çmimi është me të vërtetë tërheqës: në Ukrainë ASUS RT-AX86S mund të blihet me një çmim nga 8593 USD, edhe pse ndonjëherë mund të gjeni edhe më lirë.

Isha shumë i interesuar të testoja pajisjen e re dhe të përcaktoja nëse kjo qasje është e justifikuar për të tërhequr vëmendjen e një blerësi të mundshëm. Për të gjitha këto, dhe jo vetëm, në rishikimin tim të hollësishëm. Por para se të fillojmë, le të njihemi me karakteristikat teknike ASUS RT-AX86S.

Specifikimet ASUS RT-AX86S

Faqja e produktit ASUS RT-AX86S
Mënyrat e funksionimit
 • Ruter pa tela
 • pikë aksesi
 • urë mediatike
 • përsëritës
 • Nyja AiMesh
Lidhja WAN
 • IP dinamike
 • IP statike
 • PPPoE (me mbështetje MPPE)
 • PPTP
 • L2TP
 • USB 3G/4G
Standardet e rrjetit IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax, IPv4, IPv6
Shpejtësia e transmetimit
 • 802.11a: 6; 9; 12; 18; 24; 36; 48; 54 Mbps
 • 802.11b: 1; 2; 5,5; 11 Mbps
 • 802.11 g: 6; 9; 12; 18; 24; 36; 48; 54 Mbps
 • 802.11n: 450 Mbps (deri në 750 Mbps për 1024QAM)
 • 802.11ac: 3466 Mbps (deri në 4333 Mbps për 1024QAM)
 • 802.11ax (2,4 GHz): deri në 861 Mbps
 • 802.11ax (5 GHz): deri në 4804 Mbps
Antenat E jashtme × 3, e brendshme × 1
Gama e frekuencës së funksionimit 1×2,4 GHz, 1×5 GHz
Gjerësia e vijës
 • 20/40 MHz (brezi 2,4 GHz)
 • 20/40/80/160 MHz (gamë 5 GHz)
Teknologjia MIMO
 • 3×3 (2,4 GHz brez)
 • 4×4 (5 GHz brez)
Enkriptimi
 • WPA/WPA2/WPA3-PSK
 • WPA/WPA2-ndërmarrje
Firewall dhe kontrolli i aksesit Ekrani i rrjetit:
 • Zbulimi i ndërhyrjes SPI
 • mbrojtje kundër sulmeve DoS

Kontrolli i aksesit:

 • kontrolli prindëror
 • filtri i shërbimeve të rrjetit
 • Filtri i URL-së
 • filtri i portit
Server VPN
 • Protokolli nga fundi në fund L2TP/PPTP/IPSec
 • PPTP
 • OpenVPN
 • IPsec
Klient VPN
 • PPTP
 • L2TP
 • OpenVPN
Funksionet e sistemit
 • UPnP
 • IGMP v1 / v2 / v3
 • Proxy server DNS
 • DHCP
 • Klienti NTP
 • DDNS
 • këmbëza e portit
 • përcjellja e portit
 • DMZ
 • regjistri i ngjarjeve të sistemit
CPU 1800 MHz, 2 bërthama, arkitekturë ARMv8
Kujtesa
 • RAM: DDR3 512 MB
 • memorie flash: 256 MB
Portet
 • 1×RJ45 10/100/1000 BaseT për WAN
 • 4×RJ45 10/100/1000 BaseT për LAN
 • 1×USB 3.2 Gjeneral 1 Lloji A
 • 1×USB 2.0 Lloji A
buton
 • Të ushqyerit
 • duke rënë
 • WPS
 • LED ndezur/fikur
Funksione shtesë
 • Grumbullimi i kanaleve IEEE802.3ad
 • MU-MIMO
 • analizues trafiku
 • QoS adaptues
 • AiProtectionPro
 • kontrolli prindëror
 • NAT Pass-Through
 • Rezervimi i Mac OS
 • server i avancuar i medias (i pajtueshëm me AiPlayer)
 • shërbimi personal cloud AiCloud
 • server printimi
 • Shkëmbimi i të dhënave 3G/4G
 • Shkarko Master
 • Serveri i skedarëve AiDisk
 • WAN i dyfishtë
 • Mbështetje IPTV
 • ndihmë në roaming
 • Ofdma
 • formimi i rrezeve
 • Optimizimi i NVIDIA GeForce Tani
 • Grumbullimi WAN
Treguesit LED
 • 1×WPS
 • 4×LAN
 • 1×WAN
 • 1×USB
 • 1×Wi-Fi 2,4 GHz
 • 1×Wi-Fi 5 GHz
 • 1× furnizimi me energji elektrike
Pushteti, W 45 (i jashtëm)
Dimensionet e përgjithshme (L×W×H), mm 242×100×164 (325*)
Pesha, g 737
Cuna nga 8593 UAH

Dhe çfarë ka në komplet?

Ky ruter i ri lojrash vjen në një kuti të zezë dhe gri, të njëjtën kuti që mund ta shihnim tashmë në RT-AX86U, vetëm emri në pjesën e përparme të kutisë ka ndryshuar dhe dimensionet janë rritur pak, dizajni është i njëjtë. Nga informacioni në paketë, është e qartë se ky ruter është një Wi-Fi 6 me dy breza të klasit AX5700, i pajtueshëm me ASUS AiMesh, ka një modalitet të lojërave celulare, një procesor të fuqishëm me frekuencë 1,8 GHz dhe AiProtection Pro me IPS dydrejtimëshe për të mbrojtur rrjetin lokal nga kërcënimet e jashtme.

ASUS RT-AX86S

Ka gjithashtu informacion në pjesën e pasme të kutisë për mbështetjen e Wi-Fi 6 dhe gjerësinë e kanalit 160 MHz. Përveç kësaj, ka mbështetje për MU-MIMO dhe OFDMA për optimizimin maksimal të rrjetit pa tel, programi ASUS Një ruter për të shpejtuar lojërat në pajisjet celulare Android ose iOS, i cili na lejon të kemi grumbullim WAN dhe grumbullim kanalesh për rrjetin lokal.

ASUS RT-AX86S

Ana e djathtë e kutisë përmban informacione të rëndësishme në lidhje me portat e pajisjeve të rrjetit, këtu mund të shihni se mungon porta multi-gigabit 2.5G. Në anën e majtë të kutisë do të gjejmë specifikimet teknike, ku më të spikaturat janë shpejtësia e W-iFi me AX5700 dhe siguria WPA3-Personal e mbështetur nga firmware.

ASUS RT-AX86S

Brenda është një ruter i paketuar ASUS RT-AX86S, përshtatës rryme 19,5V 2,31A i çiftuar me kabllo energjie, tre antena të jashtme të lëvizshme me lidhës RP-SMA, kabllo rrjeti Ethernet Cat5e. Mos harroni një udhëzues instalimi të shpejtë në gjuhë të ndryshme, një udhëzues instalimi programi dhe broshurën e Intel për përditësimet e drejtuesve nëse përdorni karta nga ai prodhues, garancitë e produktit dhe këshillat e sigurisë.

ASUS RT-AX86S

Me pak fjalë, është një grup mjaft i mirë karakteristikash për një ruter modern.

Lexoni gjithashtu: TOP-5 ruterat e lojrave ASUS: Pse keni nevojë për një ruter lojrash për lojëra?

Dizajn tërheqës

Kur nxora ruterin nga kutia për herë të parë, e kapja veten duke menduar se diku e kisha parë tashmë diçka të tillë. Një ruter Wi-Fi erdhi menjëherë në mendje ASUS RT-AX68U, të cilin e kam testuar së fundmi. ASUS RT-AX86S ka të njëjtin dizajn si modeli i mëparshëm. Në panelin e përparmë, ne shohim një grilë të vogël ventilimi dhe logon e prodhuesit ASUS. Në fund janë LED të ndryshëm të statusit të ruterit. Nga e majta në të djathtë gjejmë butonin WPS, katër porta Gigabit Ethernet për LAN, lidhje interneti përmes WAN, status USB, status 2,4 GHz, si dhe 5 GHz, së fundi, LED i fuqisë së ruterit. Të gjitha LED-et shkëlqejnë të bardha dhe mund të fiken në aplikacion për t'ju mbajtur zgjuar.

ASUS RT-AX86S

Në anën e djathtë është një buton për ndezjen dhe fikjen e LED-ve të ruterit, dhe në anën e majtë shohim një buton fizik WPS për sinkronizimin e klientëve Wi-Fi pa pasur nevojë të vendosni një fjalëkalim WPA2.

ASUS RT-AX86S

Në panelin e pasmë të këtij ruteri ka mjaft porte dhe butona. Nga e majta në të djathtë: lidhësi i energjisë, butoni i ndezjes dhe i fikjes së ruterit, butoni RESET për të rivendosur cilësimet e fabrikës së ruterit, një portë USB 2.0 dhe USB 3.0 secila, porta Gigabit WAN dhe 4 porte Gigabit Ethernet LAN për rrjetin lokal. Siç mund ta shihni, pjesa e pasme është e njëjtë me modelin RT-AX86U, por pa portin multi-gigabit 2,5 Gbps dhe pa dy portat USB 3.0 me performancë të lartë.

ASUS RT-AX86S

Në këtë pjesë të pasme do të gjejmë edhe ngjitësin e prodhuesit ku mund të shohim modelin e saktë të ruterit, frekuencën e funksionimit, karakteristikat elektrike hyrëse (19,5V dhe 2,31A), versionin harduer të ruterit, versionin e stok firmware, adresën MAC dhe numrin serial. Këtu ka një kod QR që të mund ta skanosh dhe të lidheni drejtpërdrejt me ruterin tuaj nëpërmjet Wi-Fi.

ASUS RT-AX86S

Siç shkrova më lart, ruteri ka tre antena të jashtme të lëvizshme që vidhosen lehtësisht në krye. Ju mund të ndryshoni këndin e tyre të animit për cilësi më të mirë të sinjalit. Antenat janë gjithashtu prej plastike të zezë me një kufi të artë në vendin e fiksimit.

ASUS RT-AX86S

E gjithë kjo strukturë vendoset vertikalisht në një stendë të përbërë nga dy pjesë. Ruteri qëndron fort në një sipërfaqe të sheshtë, nuk rrëshqet ose lëkundet. Nuk ka montim në mur, kështu që duhet të mendoni se ku do të vendoset kjo strukturë në shtëpinë tuaj. Ne nuk harruam për vrimat e ventilimit. Përveç atyre të mësipërme me logo ASUS, ka një rrjet masiv të kuq më poshtë. Ky kombinim i zi dhe i kuq na kujton se kjo është një pajisje me të vërtetë e fuqishme e rrjeteve të lojërave. Megjithatë, edhe pse ruteri i ri nga ASUS dhe synon lojtarët, por dizajni i tij nuk është tepër agresiv.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS TUF Gaming RTX 3060 12 GB: Quadro për buxhetet?

Dhe çfarë ka brenda?

Ky ruter i ri është i pajisur me një procesor Broadcom BCM4906 me dy bërthama me frekuencë 1,8 GHz. Ky procesor përdoret nga ruterat e nivelit të mesëm dhe të nivelit të lartë nga ASUS, të tilla si RT-AX68U, i cili performoi mirë. Vetë procesori ka një arkitekturë 64-bit dhe do të ofrojë performancë të shkëlqyer me një lidhje me tel, si dhe përmes një porti USB 3.0 dhe madje edhe një VPN nëse do t'i përdorim ato. Ky model mori 512 MB RAM dhe 256 MB memorie flash, sasia e RAM-it është sa gjysma e modelit të mëparshëm RT-AX86U, por performanca e përgjithshme e ruterit është ende e jashtëzakonshme, siç do ta shihni së shpejti nga rezultatet e testimit.

ASUS RT-AX86S

Çipi 6710 GHz Broadcom BCM2,4 është i pajtueshëm me Wi-Fi 6 dhe mbështet MU-MIMO 3T3R, kështu që shpejtësia e Wi-Fi është e lartë. Në brezin 5 GHz kemi Broadcom BCM43684 të pajtueshëm me Wi-Fi 6, si dhe teknologji si Beamforming, OFDMA, MU-MIMO dhe pajtueshmëri të plotë me standardin në të dy brezat e frekuencave. Një tipar shumë i rëndësishëm i brezit 5 GHz është se ai mbështet një gjerësi kanali prej 160 MHz për të arritur shpejtësinë më të lartë të mundshme.

Lexoni gjithashtu: Si të zgjidhni një ruter Wi-Fi: ne do t'ju tregojmë në shembullin e pajisjeve nga ASUS

Instalimi dhe konfigurimi fillestar i ruterit

Si të gjithë ruterat modernë, ASUS RT-AX86S mund të konfigurohet në dy mënyra: ose nëpërmjet një aplikacioni celular ASUS Router, i disponueshëm për pajisjet celulare në iOS dhe Android OS, ose nëpërmjet ndërfaqes së uebit.

Vendosa të konfiguroj ruterin duke përdorur një aplikacion celular. Procesi i konfigurimit në vetvete është mjaft i thjeshtë, dhe madje edhe përdoruesit jo shumë me përvojë mund ta trajtojnë atë.

Lidheni ruterin në një prizë, lidhni kabllon e ofruesit tuaj me të ose lidheni me modemin tuaj duke përdorur kordonin patch të përfshirë. Tani duhet të lidhni telefonin inteligjent ose tabletin tuaj me këtë ruter (emri i tij SSID mund të gjendet në ngjitësen në anën e pasme). Hapni programin e para-shkarkuar dhe instaluar ASUS Ruteri, gjeni ruterin tuaj në listën e pajisjeve nga ASUS. Ndiqni udhëzimet e thjeshta të magjistarit të konfigurimit dhe pas disa minutash ruteri juaj Wi-Fi do të jetë gati për t'u përdorur. I gjithë procesi i konfigurimit zgjat jo më shumë se gjysmë ore.

Nëse jeni mësuar të vendosni përmes ndërfaqes në internet, atëherë nuk ka as vështirësi të veçanta. Thjesht hapni çdo shfletues dhe shkruani në shiritin e kërkimit router.asus.com. Magjistari për konfigurimin e ruterit tuaj do të hapet menjëherë para jush. Ndiqni udhëzimet, zgjidhni emrin dhe fjalëkalimin për ruterin tuaj dhe pas pak do të shihni faqen kryesore ASUS RT-AX86S.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS BR1100F: Një laptop kompakt i konvertueshëm për të mësuar dhe kreativitet

Çfarë mund të bëjë aplikacioni celular ASUS Ruteri?

Pothuajse të gjithë ruterat modernë kanë marrë aplikacione celulare që mund të përdoren jo vetëm për konfigurimin, por edhe për kontrollin e pajisjes.

Sigurisht, ASUS RT-AX86S mund të kontrollohet gjithashtu nga aplikacioni i njohur celular ASUS Ruteri. Në faqen kryesore të aplikacionit celular ASUS Ruteri shfaq të gjitha pajisjet e lidhura, pajisjet e lidhura USB dhe informacione të tjera bazë si Rekomandimet dhe Familja. Në këtë të fundit, ju mund të konfiguroni ruterin për kategori të ndryshme moshash, gjë që do të sigurojë qëndrimin e fëmijës tuaj në internet.

Por, sigurisht, ne jemi të interesuar për opsionin Settings, ku është e mundur të konfiguroni pothuajse gjithçka. Mund të konfiguroni rrjetin e mysafirëve, opsionet e ruajtjes USB, të aksesoni analizuesin e trafikut të ruterit, cilësimet e lojës dhe QoS adaptive.

Me QoS Adaptive, mund të konfiguroni përparësinë e gjerësisë së brezit specifik për aplikacionin dhe të caktoni pragjet e gjerësisë së brezit. Në skedën Lojërat, mund të përdorni Gear Accelerator - për t'i dhënë përparësi gjerësisë së brezit për pajisje specifike.

Skeda "Lojërat" është interesante në atë që mund të aktivizoni modalitetin "Lojë në celular". Kur aktivizohet, përmirëson performancën e lojërave në internet dhe cilësimet e Open NAT. Mode është një shkurtore për të krijuar një portal që përcjell rregullat e lojërave në internet.

Te "Cilësimet e avancuara", mund të konfiguroni cilësimet e sigurisë me valë, të aktivizoni dhe çaktivizoni MU-MIMO dhe formimin e rrezes, të modifikoni gjerësinë e kanaleve, të riemërtoni SSID-të dhe të konfiguroni cilësime të tjera profesionale si cilësimet e RADIUS, korrektësinë e kohës së transmetimit dhe intervalet e beaconeve.

Ju gjithashtu mund të konfiguroni kontrollet e murit të zjarrit, LAN dhe WAN, të shtoni një VPN, të rregulloni cilësimet e tij në cilësimet e avancuara dhe të aktivizoni kontrollin zanor Alexa dhe IFTTT.

ASUS RT-AX86S vjen me softuerin AiProtection të Trend Micro. Kjo ndihmon në parandalimin e sulmeve të viruseve dhe gjithashtu bllokon aksesin në faqet me qëllim të keq. Përveç kësaj, ndihmon për të vendosur kontrollet prindërore. Përdorimi i tyre mund të kufizojë aksesin e të miturve në faqet dhe rrjetet sociale për të rritur. Ai madje mund të bllokojë mediat e transmetimit dhe përmbajtjen argëtuese ndërsa bllokon aksesin në transferimin e skedarëve dhe faqet P2P.

Me fjale te tjera, ASUS Ruteri është një aplikacion modern celular që ju lejon të konfiguroni ruterin sa më shumë që dëshironi.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS Vivolibër Pro 16X OLED (N7600): Notebook 16 inç me ekran OLED

Ndërfaqja në ueb: gjithçka është prioritet

Sigurisht, një aplikacion celular ASUS Ruteri është shumë i lezetshëm dhe i përshtatshëm, por nëse doni më shumë liri dhe opsione, atëherë mirë se vini në ndërfaqen e internetit të disponueshme në faqe router.asus.com.

Ndërfaqja në internet e këtij ruteri të ri Wi-Fi është e njëjtë me atë të çdo pajisjeje rrjeti nga ASUS, Asgje nuk ka ndryshuar. Në menynë kryesore, ne mund të shohim statusin e përgjithshëm të ruterit, klientët e lidhur me valë dhe me tela, statusin e përgjithshëm të rrjetit WAN, rrjetin Wi-Fi, si dhe statusin e dy porteve të tij USB.

Nëse shkoni te "Harta e Rrjetit", mund të shihni statusin e plotë të ruterit, statusin e përgjithshëm të lidhjes në internet, nëse kemi konfiguruar DDNS në kompjuter, statusin e përgjithshëm të rrjetit pa tel dhe të merrni aftësinë për të konfiguruar parametrat bazë. Ekziston mundësia për të parë statusin e CPU dhe RAM, shpejtësinë e sinkronizimit të porteve të ndryshme WAN dhe LAN dhe madje edhe klientët e lidhur, pajisjet AiMesh që kemi konfiguruar në ruter dhe të konfiguroni të reja, si dhe të shikoni statusin dhe të kryeni disa veprimet në portat USB.

Ruteri e mbështet funksionin ASUS AiMesh 2.0, kështu që ne do të kemi të gjitha aftësitë e ekranit, administrimit dhe menaxhimit të ndërfaqes së re grafike të përdoruesit për të menaxhuar në mënyrë efektive të gjithë rrjetin Wi-Fi. Ky administrim është shumë më i avancuar se ai i mëparshmi, përveç kësaj, ne do të jemi në gjendje të zgjedhim nyjet uplink, të rilidhni nyjet, t'i rifillojmë, t'i fshijmë ato ose të lidhemi gjithmonë me kabllo. E gjithë kjo është e disponueshme në skedën "AiMesh".

Mund të konfiguroni një rrjet të ftuar nëse dëshironi që të ftuarit të mos përdorin rrjetin tuaj, por të kenë kanalin e tyre të përkohshëm. Është mjaft e lehtë për ta bërë këtë në skedën "Rrjeti i mysafirëve".

Sa i përket AiProtection Pro, ne kemi të njëjtat cilësime si gjithmonë, ky model përfshin gjithashtu IPS me dy drejtime, i cili është vetëm në ruterat e nivelit të mesëm dhe të nivelit të lartë sepse konsumon burimet e CPU-së, përveç kësaj, ekziston një mundësi për t'u lidhur me të avancuara kontrollet prindërore bazuar në kohë

QoS, i njohur gjithashtu si cilësia e shërbimit, është një nga karakteristikat kryesore të çdo ruteri të lojrave për t'i dhënë përparësi trafikut të rrjetit. Në këtë mënyrë, ne mund të vendosim përparësinë më të lartë për lojërat në internet me vonesë minimale dhe praktikisht pa tronditje. Ky ruter ka QoS Adaptive për konfigurim të lehtë dhe të shpejtë të mënyrave të ndryshme. Por ne kemi gjithashtu aftësinë për të konfiguruar QoS tradicionale me opsione të avancuara konfigurimi, si dhe një kufizues të gjerësisë së brezit për të kufizuar ngarkimet dhe shkarkimet për klientët me valë dhe me kabllo.

Ky ruter ka një meny "Game" që centralizon menutë e tjera të konfigurimit për t'i dhënë përparësi pajisjeve të ndryshme të lojërave që na duhen. Në këtë meny, mund të shtoni një listë të pajisjeve me tela ose Wi-Fi të cilave duam t'u japim përparësinë më të lartë. Është gjithashtu e mundur të instaloni programin ASUS Ruteroni në smartphone tonë dhe jepni përparësi trafikut të lojërave celulare, është gjithashtu e mundur të shkoni te menyja Open NAT për të hapur portat lehtësisht dhe shpejt.

ASUS RT-AX86S

Open NAT është një magjistar i konfigurimit të portave të vogla, është njësoj sikur t'i hapim në seksionin "WAN/Serveri Virtual", por këtu do të kemi një listë të lojërave më të njohura, kështu që nuk duhet ta kuptojmë cilin port TCP ose Ne duhet të hapim UDP në NAT.

ASUS me firmware-in e vet Asuswrt na lejon të përdorim një numër të madh shërbimesh për të shfrytëzuar sa më shumë portën USB 3.0 me performancë të lartë që përfshin ky ruter, si dhe portën USB 2.0. Nuk ka kuptim t'i rendisim të gjitha, por unë do të përmend vetëm ato më interesantet: ASUS AiDisk, server skedari AiCloud 2.0 dhe Time Machine për kopje rezervë të kompjuterëve Apple.

Falë të gjitha këtyre shërbimeve, ne do të jemi në gjendje të përdorim në mënyrë aktive portat USB të këtij ruteri. Ndryshe nga prodhuesit e tjerë që përfshijnë vetëm një ose dy shërbime, ASUS përfshin të gjitha ato që ne i konsiderojmë thelbësore. Ruterat ASUS janë shumë të avancuara në nivelin USB, por për të përfituar sa më shumë prej tyre, duhet një procesor i fuqishëm si ky ruter, i cili ka një procesor me dy bërthama 1,8 GHz.

Skeda "Cilësimet e avancuara" do t'ju lejojë të konfiguroni rrjetet pa tel dhe ato lokale në maksimum, të përfitoni nga IPv6 dhe VPN, të konfiguroni murin e zjarrit dhe mbështetjen e Amazon Alexa. Në seksionin "Administrimi", mund të konfiguroni pajisjet, si dhe të kontrolloni disponueshmërinë e firmuerit të ri për ruterin dhe të mirat e tjera. Në ndërfaqen e internetit, ka vend për ata që duan të rregullojnë sa më shumë ruterin sipas nevojave të tyre. Megjithatë, është koha për të kaluar në pjesën praktike të ruterit.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS ZenBook 13 OLED (UX325): Ultrabook universal me një ekran OLED

Si funksionon në praktikë ASUS RT-AX86S

Sigurisht, kuptova që në banesën time kishte një nga ruterat më të fuqishëm dhe produktivë të lojrave, i cili duhet të përballonte lehtësisht detyrat.

Të gjithë ata që jetojnë në një ndërtesë shumëkatëshe me panele në një metropol, kanë hasur më shumë se një herë pengesa në formën e dyshemeve prej betoni të armuar, mureve mbajtëse dhe strukturave të ndryshme. Prandaj të ashtuquajturat "zona të vdekura" në apartament, ku shpesh nuk ka pothuajse asnjë komunikim interneti dhe celular. Sigurisht, kjo është e pakëndshme dhe ju duhet të drejtoheni në truket e ndryshme në formën e amplifikuesve të përsëritësit të sinjalit Wi-Fi. Sistemet e rrjetës, për të cilat kemi folur tashmë shumë herë, janë bërë të njohura kohët e fundit. Por unë kisha vetëm një ruter ASUS RT-AX86S. Dhe duhet thënë se ruteri është shumë produktiv.

ASUS RT-AX86S

ASUS RT-AX86S AX5700 bëri një punë të shkëlqyer duke mbuluar të gjitha zonat e shtëpisë sime. Ishte në gjendje të kalonte nëpër mure të shumta me tulla dhe rënia e performancës ishte praktikisht e padukshme. Ndonjëherë dukej sikur ruteri po lëvizte nëpër apartament pas jush. Unë jetoj në katin e katërt, por shpesh kam kapur sinjalin e routerit tim edhe në katin e parë, gjë që është një surprizë e këndshme, duke pasur parasysh numrin e madh të pengesave në rrugën e tij.

Sa i përket shpejtësisë së transmetimit dhe marrjes së të dhënave, unë shpesh eksperimentoj me pesë pika kontrolli në banesën time:

 • 1 metër nga ASUS RT-AX86S (në një dhomë)
 • 3 metra nga ASUS RT-AX86S (me 2 mure në rrugë)
 • 10 metra nga ASUS RT-AX86S (me 2 mure në rrugë)
 • 15 metra nga ASUS RT-AX86S (me 3 mure në rrugë)
 • në shkallët 20 metra nga ASUS RT-AX86S (me 3 mure në rrugë).

Rezultatet e matjes së shpejtësisë flasin vetë. Komentet janë të tepërta këtu. Në çdo pikë të matjes, shpejtësia mbeti praktikisht e pandryshuar, nëse kishte rënie, ato ishin thjesht të padukshme. Pajisjet e mia hapën çdo përmbajtje shpejt dhe qartë, pavarësisht se ku isha.

Duke gjykuar nga testet e mia, ASUS RT-AX86S doli të ishte një ruter i shkëlqyeshëm. Ofroi gamë të shkëlqyer, gjerësi bande dhe shpejtësi të dhënash. Përveç kësaj, ka shumë konfigurime të disponueshme dhe veçori mbresëlënëse që përmirësojnë performancën e tij. Gjatë testimit, nuk kishte asnjë keqfunksionim me këtë ruter dhe nuk kishte vonesa ose probleme me mbylljen.

Performanca në përgjithësi ASUS RT-AX86S ishte i jashtëzakonshëm, duke e bërë atë një blerje të lehtë për t'u rekomanduar. Në të vërtetë, është një zëvendësues i denjë për një më të shtrenjtë ASUS RT-AX86U.

Sigurisht, kam testuar aftësitë e porteve USB 3.0 dhe USB 2.0. Këtu nuk ka të dhëna, por këto rezultate janë të mjaftueshme për të përdorur RT-AX86S si një lloj NAS. E gjitha varet nga nevojat tuaja specifike, por jam i sigurt se edhe në aplikacione komplekse, ruteri do të jetë patjetër i përshtatshëm për këto qëllime.

Lexoni gjithashtu:

A ia vlen të blesh? ASUS RT-AX86S

Unë do t'ju them sinqerisht, kam qenë i kujdesshëm për idenë ASUS për të lëshuar një ruter shumë të ngjashëm me atë të disponueshëm tashmë në arsenalin e kompanisë. Megjithatë, në krahasim me një model më të fuqishëm, ky ruter është i pajisur me një CPU më të dobët dhe gjysmën e RAM-it. Por zhvilluesit tajvanezë shpërndanë pesimizmin tim. ASUS RT-AX86S arriti të më fitonte, më bëri përshtypje që shpejtësitë e arritura ishin të shkëlqyera, në të njëjtin nivel me ruterat shumë më të shtrenjtë, duke përfshirë ASUS RT-AX86U. Ndoshta diku, në disa kushte të veçanta, heroi i rishikimit tim u përball me diçka pak më të keqe, por një përdorues i zakonshëm definitivisht nuk do ta vërejë këtë.

Ndonjëherë më dukej kështu ASUS RT-AX86S nuk ka pothuajse asnjë defekt. Transmetimi dhe marrja e sinjalit është në rregull të përsosur, ruteri mbuloi pothuajse të gjithë zonën që më duhej, tregoi shpejtësi të shkëlqyera dhe u ndje mirë gjatë procesit të lojës.

ASUS RT-AX86S

Ky ruter shumë efikas ka një dizajn klasik të matur me një rregullim vertikal, ai do të përshtatet në mënyrë të përkryer në çdo brendshme. Ruteri Wi-Fi në arsenalin e tij ka të gjitha aftësitë teknike dhe funksionale të nevojshme për një përdorues modern dhe një lojtar gjithashtu.

A do t'ia rekomandoja dikujt që kërkon një ruter lojrash? Rekomandohet patjetër. Gjatë testimit, u binda edhe një herë se një ruter lojrash nuk është domosdoshmërisht të gjitha këmbanat dhe bilbilat, ndriçimi RGB, etj., Gjëja kryesore është performanca e lartë, një sinjal i qëndrueshëm dhe aftësitë e modalitetit të lojës.

Nëse keni nevojë për një ruter me performancë të lartë që do t'ju shërbejë me besnikëri për shumë vite dhe do t'ju ofrojë një përvojë të pabesueshme gjatë procesit të lojrave dhe jo vetëm, por ju, në të njëjtën kohë, nuk dëshironi të paguani më shumë, ASUS RT-AX86S AX5700 do të jetë alternativa më e mirë për ju.

Lexoni gjithashtu:

Çmimet në dyqane

Nëse dëshironi të ndihmoni Ukrainën të luftojë pushtuesit rusë, mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Rishikimi ASUS RT-AX86S: Një zgjidhje e përballueshme për lojtarët

RISHIKON VLERËSIMET

Dizajn
10
Lehtësia e konfigurimit
10
Pajisjet dhe teknologjitë
9
PZ
9
Produktiviteti
10
Përvoja e përdorimit
10
Nëse keni nevojë për një ruter me performancë të lartë që do t'ju shërbejë me besnikëri për shumë vite dhe do t'ju ofrojë një përvojë të pabesueshme gjatë procesit të lojrave dhe jo vetëm, por ju, në të njëjtën kohë, nuk dëshironi të paguani më shumë, ASUS RT-AX86S AX5700 do të jetë alternativa më e mirë për ju.
Yuri Svitlyk
Yuri Svitlyk
Djali i maleve Karpate, një gjeni matematikor i panjohur, një "avokat i Microsoft", një altruist praktik, një i majtë

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Popullore tani

Nëse keni nevojë për një ruter me performancë të lartë që do t'ju shërbejë me besnikëri për shumë vite dhe do t'ju ofrojë një përvojë të pabesueshme gjatë procesit të lojrave dhe jo vetëm, por ju, në të njëjtën kohë, nuk dëshironi të paguani më shumë, ASUS RT-AX86S AX5700 do të jetë alternativa më e mirë për ju.Rishikimi ASUS RT-AX86S: Një zgjidhje e përballueshme për lojtarët