Motoçikletë Edge 30 Neo
realme 10 4 G
më tepërRrjetiPasqyrë e ruterit ZTE MF283U 4G: një zgjidhje praktike

Pasqyrë e ruterit ZTE MF283U 4G: një zgjidhje praktike

-

Sot, është fitimprurëse të blini një ruter që mund të përdoret si për internet me tela ashtu edhe për 4G me aftësinë për të kaluar midis tyre. Për shembull, kjo është një zgjidhje e shkëlqyer për vendet ku ka mungesë të përkohshme të një lidhjeje me tela. Ndërkohë, mund të përdorni internetin LTE, dhe më pas nuk do t'ju duhet të ndryshoni ruterin, pasi është krijuar për të dy opsionet e lidhjes. Për shembull, një model ZTE MF283U, për të cilën do të flasim më në detaje më vonë në rishikim.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi ASUS ROG Strix GS-AX5400: Wi-Fi 6 i disponueshëm për lojtarët

Karakteristikat kryesore të ruterit

Model ruteri ZTE MF283U 4G i përket kategorisë LTE 4. Shpejtësia e marrjes së të dhënave është deri në 150 Mbps, dhe shpejtësia e transmetimit arrin 50 Mbps. Standardi i modulit Wi-Fi është 802.11 b/g/n, ruteri funksionon në një frekuencë prej 2,4 GHz dhe mbështet deri në 32 pajisje të lidhura në të njëjtën kohë me një rreze pune deri në 50 m. Ky model është i përshtatshëm për një hapësira e vogël zyre ose përdorim individual.

Pajisja mbështet Wi-Fi MIMO 2x2. Shpejtësia maksimale e lidhjes Wi-Fi është deri në 300 Mbit/s. Ruteri punon me të gjithë operatorët celularë të Ukrainës. Ju mund të zgjidhni cilindo, por është më mirë t'i jepni përparësi atij që ka testin më të lartë të shpejtësisë në dhomën tuaj. Është e vështirë të thuhet se cila do të jetë më optimale, sepse kjo kërkon teste individuale në kushtet tuaja.

Dimensionet e pajisjes janë 195×150×50 mm, dhe pesha e saj, siç thuhet në dokumentacion, është 419,2 g.

Kompleti i plotë, treguesit dhe lidhësit

Në kutinë me ruterin do të shihni:

 • Pajisja ZTE Ruteri pa tela 4G modeli MF283U
 • Kordoni patch (1 m i gjatë)
 • Përshtatës i energjisë për 12 V / 1,5 A
 • Manuali i perdoruesit

ZTE MF283U

Treguesit kryesorë janë të vendosur në panelin e përparmë të pajisjes (pamja nga e majta në të djathtë):

 1. Të ushqyerit
 2. Operacioni Wi-Fi
 3. Statusi i rrjetit (treguesi është i gjelbër kur funksionon 3G, blu është 4G)
 4. Lidhja e telefonit
 5. Niveli i sinjalit të rrjetit

ZTE MF283U

Paneli i pasmë ka lidhësit e mëposhtëm (nga e majta në të djathtë):

 • 4 lidhës RJ-45 për lidhje me tel me një shpejtësi porti 100 Mbit/s (përveç kësaj, i pari në të djathtë është gjithashtu një portë WAN)
 • 2 konektorë RJ-11 për telefon analog
 • Lidhës USB
 • Një prizë për lidhjen e një njësie të furnizimit me energji elektrike
 • Çelësi ON/OFF

Më sipër mund të shihni dy priza, nën të cilat fshihen lidhësit SMA për lidhjen e një antene të jashtme.

Ka 2 butona në panelin e sipërm të pajisjes:

 • Aktivizimi i modalitetit të lidhjes pa fjalëkalim WPS
 • Rivendosja e ruterit në cilësimet e fabrikës (rivendosja)

ZTE MF283U

Në anën e djathtë ka një vend për një kartë Mini-SIM. Është e rëndësishme të sqarohet se formate të tjera SIM si Micro ose Nano nuk janë të përshtatshme për këtë model. Për të mos dëmtuar pajisjen, është e nevojshme të përdorni karta të formatit të kërkuar ose të përdorni një përshtatës.

ZTE MF283U

Për të filluar punën me ruterin, thjesht futni kartën SIM dhe ndizni pajisjen. Për një lidhje me tela me internetin, duhet të konfiguroni ruterin sipas kërkesave të ofruesit tuaj.

Lexoni gjithashtu: Rishikimi i ruterave celularë Tecno CPE TR210 dhe Tecno TR118

Ndërfaqja në ueb ZTE MF283U

Së pari, është e nevojshme të futni adresën IP të treguar në ngjitësin e ngjitur në fund të ruterit në shiritin e adresave të shfletuesit. Në këtë rast, është 192.168.0.1. Qasja kërkon fjalëkalimin e treguar atje - admin. Hapi tjetër është të pajtoheni me politikën e privatësisë. Pas kësaj, ndërfaqja në anglisht do të shfaqet në ekran.

ZTE MF283U

Ekrani kryesor shfaq 3 seksione kryesore:

1. Numri i pajisjeve të lidhura me ruterin. Ekziston një mundësi për të bllokuar lidhjet e padëshiruara që automatikisht bien në listën e zezë (të vendosura në të njëjtën skedë në fund të ekranit).

2. Çaktivizimi i transmetimit të të dhënave dhe ndryshimi i cilësimeve të lidhjes së rrjetit celular. Nëse përdoruesi ka probleme me marrjen e një sinjali 4G, ai mund të kalojë manualisht ndërmjet sinjaleve duke çaktivizuar fillimisht rrëshqitësin e transferimit të të dhënave në këtë meny. Për më tepër, ka cilësime Wi-Fi. Nëse është e nevojshme, mund të aktivizoni një rrjet të ftuar në të cilin mund të zgjidhni numrin e lidhjeve. Këtu ka dy skeda të tjera - cilësimet e WPS dhe shtesë (ku ndryshohet kanali, gjerësia e kanalit dhe rajoni i përdoruesit).

3. Statistikat e përdorimit të të dhënave, përkatësisht koha e funksionimit të pajisjes dhe frekuenca e marrjes/transmetimit të të dhënave.

Në fund të ekranit kryesor ka 4 butona të mëdhenj:

1. Kontrolli prindëror për vendosjen e kufizimeve të aksesit në internet sipas orëve dhe ditëve të javës.ZTE MF283U

2. Puna me SMS për të marrë dhe dërguar mesazhe direkt nga desktopi. ZTE MF283U

3. Kontaktet për thirrje, shikim, regjistrim dhe fshirje të numrave në kartën SIM. ZTE MF283U

4. Cilësimet shtesë, të cilat përfshijnë 5 skeda të veçanta: menaxhimi i energjisë së modulit (ka 3 nivele të dukshme në listën rënëse), "ruteri" (ju lejon të ndryshoni adresën IP ose të aktivizoni DHCP), cilësimet e murit të zjarrit, menaxhimin e përditësimeve dhe skedën "të tjerët" (rindizni, rivendosni ruterin në cilësimet e fabrikës, ndryshoni serverin e shërbimit të sinkronizimit të kohës, vendosni zonën kohore dhe diagnostikimin e pajisjes).

Kanë mbetur disa cilësime në këndin e sipërm djathtas të ekranit kryesor (ato shfaqen si lidhje dhe ikona):

 • Ndryshimi i fjalëkalimit të administratorit
 • Niveli i sinjalit të rrjetit
 • Statusi i lidhjes në internet
 • Aktiviteti i kartës SIM
 • Numri i pajisjeve të lidhura aktualisht

Gjithashtu interesante: Rishikimi i TP-Link Deco X50: Sistemi me rrjetë elegant me Wi-Fi 6

Testimi i shpejtësisë dhe përfundimi

Testi i shpejtësisë u krye në një telefon celular Lifecell 4G në PC, i lidhur me ruterin me tel. Ne ndajmë rezultatin më poshtë:

ZTE MF283U

Shpejtësia e shkarkimit, kërcimi dhe ping janë të gjitha të mira. Me këtë shpejtësi, ju mund të punoni rehat, të shikoni video ose të luani lojëra online në serverët evropianë.

Testi i shpejtësisë në një smartphone të lidhur me Wi-Fi. Jo më pak, lidhja Wi-Fi nuk e shkurton shpejtësinë:

ZTE MF283U

ZTE MF283U është një ruter Wi-Fi 3G/4G me aftësinë për t'u lidhur me internet me kabllo dhe LTE. Kjo është një zgjidhje praktike për një apartament, zyrë ose shtëpi fshati, ku mund të nevojiten të dyja opsionet e lidhjes. Interneti me tel mund të përdoret si ai kryesor, dhe si shtesë, gjithmonë mund të kaloni në 3G/4G të çdo operatori celular. Ruteri ka një ndërfaqe të përshtatshme në internet me cilësime fleksibël, aftësinë për të menaxhuar kartën SIM nga desktopi dhe shumë funksione të tjera.

Ku te blej ZTE MF283U

Gjithashtu interesante:

Nëse dëshironi të ndihmoni Ukrainën të luftojë pushtuesit rusë, mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Pasqyrë e ruterit ZTE MF283U 4G: një zgjidhje praktike

RISHIKON VLERËSIMET

Dizajn
9
Lehtësia e konfigurimit
10
Pajisjet dhe teknologjitë
8
butë
9
Produktiviteti
9
Përvoja e përdorimit
10
Cuna
10
ZTE MF283U është një ruter Wi-Fi 3G/4G me aftësinë për t'u lidhur me internet me tela dhe LTE. Kjo është një zgjidhje praktike për një apartament, zyrë ose shtëpi fshati, ku mund të nevojiten të dyja opsionet e lidhjes.
Root Nation
Root Nationhttps://root-nation.com
Llogaria e përgjithshme Root Nation, të destinuara për publikimin e përmbajtjeve të papersonalizuara, reklamave dhe postimeve të projekteve kolektive.

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Popullore tani

ZTE MF283U është një ruter Wi-Fi 3G/4G me aftësinë për t'u lidhur me internet me tela dhe LTE. Kjo është një zgjidhje praktike për një apartament, zyrë ose shtëpi fshati, ku mund të nevojiten të dyja opsionet e lidhjes.Pasqyrë e ruterit ZTE MF283U 4G: një zgjidhje praktike