Të gjitha për PCHekuriRishikimi i Corsair Vengeance: Nga modelet e nivelit të mesëm deri tek modelet kryesore me RGB

Rishikimi i Corsair Vengeance: Nga modelet e nivelit të mesëm deri tek modelet kryesore me RGB

-

Kompania Corsair aktualisht prodhon një numër të jashtëzakonshëm aksesorësh - nga ftohja e ujit deri te instalimet e plota të transmetimit. Por sot do të kemi një ekskursion të vogël në histori. Në historinë e RAM-it Korsair Vengvit, sepse është çuditërisht interesante. Përfshirë faktin se edhe modelet shumë të vjetra shiten ende!

Korsair Vengvit

Arsyet e zgjerimit

Për të filluar, një shpjegim se pse Corsair, dhe në të vërtetë çdo prodhues harduerësh, dëshiron të ketë nën-markat e veta. Më saktësisht, pse KOMPANITË e duan është e qartë dhe e kuptueshme - sepse janë para. Por blerësit do të përfitojnë nga një ekosistem i lëmuar.

Sorsair

Tani, le të themi, Corsair ka sinkronizim dhe punë cilësore maksimale vetëm të dritës së prapme - sepse si brenda PC ashtu edhe jashtë, kompania ka shumë komponentë që mund të funksionojnë si një dritë prapa në të njëjtën kohë. Por nëse ka edhe, të themi, pllaka amë, atëherë RAM dhe disqet do të testohen në to në radhë të parë. Prandaj, përputhshmëria do të jetë afër idealit.

Sorsair

Problemi kryesor është në fakt kompleksiteti i optimizimit. Sa më kompleks të jetë një komponent, aq më shumë burime nevojiten për ta përshtatur atë me të gjithë të tjerët. Dhe e njëjta motherboard është ndoshta më e vështira nga të gjitha detyrat e mundshme. Për më tepër, Corsair dhe ndriçimi i tij janë shumë të suksesshëm në tërheqjen e njerëzve për të blerë.

Hapi i parë

Sa i përket historisë... Nëse ndiqni zhvillimin shpërthyes të gamës së kompanisë (kujtoni, nga ftohja e ujit deri te instalimet e transmetimit), është e vështirë të besohet se RAM-i i Corsair ishte pothuajse më i gjatë se kushdo tjetër. Sa për ta kuptuar, modeli më i vjetër që gjeta ishte Corsair XMS XPERT 3200XL.

Pirat

Kjo, për një moment, është DDR1 e vitit 2005, në çipa Samsung TCCD. Modelet më të lira të kompanisë përdorën çipa Winbond CH-5. Dhe Winbond, nga rruga, është ende një nga prodhuesit më të mëdhenj të mikroçipave në Tajvan, dhe është ai që zotëron Nuvoton. Produktet e të cilit, nga ana tjetër, mund të gjenden në pothuajse çdo motherboard moderne.

Korsair Vengvit

Sa i përket XMS XPERT 3200XL, ai ishte një flamurtar 400 MHz me kohëzgjatje CL2-2-2-5 në tension 2,75. Dhe një grup i tillë erdhi i kompletuar me, më falni, një ekran të veçantë Xpert me dhjetë karaktere, ku mund të monitoroni frekuencën, temperaturën dhe tensionin. Ju kujtoj - ky është 2005.

DDR4, RGB dhe gjithçka tjetër

Hapi ynë i ardhshëm do të jetë… Corsair Vengeance, modeli RGB Pro Black.

Më saktë, jo. Corsair V është i radhësengeance RGB DDR4, nomenklatura CMR16GX4M2A2666C16. Ky ishte modeli i parë i sistemit operativ RGB nga prodhuesi, megjithëse u lëshua relativisht kohët e fundit - vetëm në 2017. Por duhet të mbani mend se euforia RGB në përgjithësi filloi "relativisht" kohët e fundit.

Korsair Vengvit

Po në lidhje me Vengeance RGB DDR4, atëherë këto modele në Micron B-Die kushtojnë nga 190 dollarë për një grup dhe janë ende të disponueshme diku tjetër. Edhe pse më së shumti shihen në tregun sekondar.

Lexoni gjithashtu: Corsair prezantoi monitorin e lojrave Xeneon Flex, i cili mund të përkulet

Pse Corsair V këtuengeance RGB Pro Black? Për faktin se kjo është "risia" më e afërt me pionierin RGB. Modeli specifikisht me nomenklaturën CMW16GX4M2C3200C16 prodhohet në një frekuencë prej 3200 MHz me kohëzgjatje 16-18-18-36-54 dhe mbështetje XMP 2.0. Gjithashtu, të paktën mostrat e rishikimit ishin aktive Samsung B-die, por siç e kuptoj unë, çipat mund të jenë edhe nga Micron.

Korsair Vengvit

Kjo e fundit ishte e rëndësishme, sepse Vengeance Pro RGB u lëshua në vitin 2019. Pikërisht në ditët kur AMD Ryzen ishte në një diferencë të ulët ndaj Intel Core. Dhe ndryshimi në këtë diferencë ishte aq më i madh, aq më mirë ishin çipat e memories, sepse frekuencat në to ishin më të larta për Ryzen edhe në bordet relativisht të lira. Prandaj, në fakt, për Samsung B-die njerëzit gjuanin ditë e natë.

Korsair Vengvit

Gjithashtu, me një digresion të shpejtë lirik, do të përmend Corsair Vengeance RGB RS, veçanërisht modeli CMG32GX4M2D3600C18. Ky është modeli i fundit DDR4 nga kompania që është në dispozicion për blerje në Ukrainë. Koha 18-22-22-42, frekuenca 3 MHz, dizajni i ri i radiatorit dhe difuzorit dhe performanca e shkëlqyer. Ky dizajn, nga rruga, mund të konsiderohet si tranzicioni më i afërt midis DDR600 dhe DDR4.

Në fakt, DDR5

Unë do t'ju zbuloj një sekret të vogël të Polishinel. Seria Vengeance në Corsair… nuk është një flamurtar! Ky rol është kryer së fundmi nga linja Dominator Platinum, e cila ka një dizajn më industrial dhe orare pak më të mira. Dhe, nga rruga, Dominator u shfaq më herët se Vengeance - në ditët e DDR2, jo DDR3.

Korsair Vengvit

Shembull – Dominator Platinum RGB Black, nomenklatura CMT32GX5M2X6200C36 dhe Corsair Vengeance RGB E zezë, nomenklatura CMH32GX5M2D6000C36. Të dy modelet rriten në frekuencë në 7000 MT në kohën 34-42-42-96. Por Dominator Platinum ka çipa të zgjedhur më mirë, kështu që i merr frekuencat shumë më të lehta.

Korsair Vengvit

Nëse nuk është e rëndësishme për ju, atëherë, në të vërtetë, Vengeance do t'ju përshtatet dhe do të jetë më e lirë. Nga rruga, dizajni gjithashtu luan rolin e tij - jo të gjithëve u pëlqen industrializimi i ashpër i Dominatorit.

Rezultatet për Corsair Vengvit

Ky është një ekskursion në histori. Tani Corsair prodhon PC lojërash, minj dhe panele RGB. Por nuk do të jetë e tepërt të kujtojmë pse kompania arriti një nivel të tillë. Dhe sa e lezetshme është që ju ende mund të blini Korsair Vengvit, edhe pse Corsair Dominator - dhe pak, por prek historinë.

Lexoni gjithashtu:

Ku te blej

Denis Zaychenko
Denis Zaychenko
Unë shkruaj shumë, ndonjëherë për biznes. Unë jam i interesuar për lojëra kompjuterike dhe ndonjëherë në celular, si dhe për ndërtime PC. Pothuajse një estet, më pëlqen të lavdëroj më shumë sesa të kritikoj.

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Popullore tani