Të gjitha për PCAksesorë për PCRishikimi i minjve me valë Hator Pulsar/Quasar Wireless Gaming: Jo vetëm për lojtarët

Rishikimi i minjve me valë Hator Pulsar/Quasar Wireless Gaming: Jo vetëm për lojtarët

-

Ndodhi që në të gjithë karrierën time nuk kam marrë kurrë komponentë apo aksesorë vetëm për qëllime lojrash. Edhe tani që kam një tastierë mekanike lojrash, qëllimi i saj kryesor është të shtypë shpejt dhe me efikasitet. Unë zgjodha miun sipas të njëjtit parim. Logitech MX Anywhere 3 u zgjodh vetëm në bazë të 4 kritereve: ka një dizajn të rreptë minimalist, një bateri të integruar, mbështet lidhjen Bluetooth dhe, sipas prodhuesit, është projektuar për produktivitet. Kjo eshte e gjitha. Sikur vetëm Hator, një markë e re e aksesorëve ukrainas të lojërave, të më kishte kontaktuar më herët për të testuar minjtë e tyre të rinj të lojërave me valë Pulsar WirelessKuasar Wireless. Sepse, siç doli, këto pajisje loje mund të përdoren si për produktivitet ashtu edhe për lojëra.

minjtë hator

Lexoni gjithashtu:

Dizajni dhe cilësia e ndërtimit

Hator më dërgoi dy minj me pamje shumë të ndryshme, kështu që le të diskutojmë dizajnet e tyre në detaje.

Hator Pulsar Wireless

Më e lira nga të dyja, ka një pamje karakteristike "gaming" - butonat majtas dhe djathtas dalin pak mbi trup, rrota ka një shtresë gome, ka një model të veçantë në anët për "kapje" më të mirë, dhe më e rëndësishmja, ka një "dritare" dhe një logo transparente për ndriçimin RGB. Mund të kontrolloni dritën e prapme me një buton të veçantë nën rrotën e lëvizjes.

Edhe pse forma e miut është projektuar për përdorim të majtë dhe të djathtë. Butonat "Prapa" dhe "Përpara" ndodhen në të majtë. Pjesa e poshtme e miut ka një sensor optik, butona DPI dhe RespOnse Rate, si dhe një çelës modaliteti me 3 pozicione: OFF, ECO dhe ON. Ekziston një tregues i baterisë në krye të miut.

Hator Quasar Wireless

Ka një pamje shumë strikte dhe minimaliste. Po, logoja është zhvendosur në anën e majtë, nuk ka RGB, përveç një treguesi të vogël blu-jeshile brenda miut që tregon ndërfaqen me valë (2,4 GHz ose Bluetooth).

Miu ka formën e një guri me një gungë të qartë, e cila është e përshtatshme për të vendosur pëllëmbën tuaj. Forma e përgjithshme është simetrike, me butonat Prapa dhe Përpara gjithashtu në të majtë.

Nga rruga, sa i përket butonave, butonat e kontrollit RGB dhe një buton i veçantë R janë zhdukur në QuasarespOnse Rate më poshtë – butoni DPI tani ka një qëllim të dyfishtë. Ka gjithashtu një çelës On-Off në fund, një mbulesë magnetike me një mesazh për ata që urrejnë dhe një përshtatës 2,4 GHz poshtë. Sensori optik është gjithashtu në vendin e tij të zakonshëm

І Pulsar Wireless, dhe Kuasar Wireless keni një port USB-C në panelin e përparmë (respekt për këtë). Është këtu për karikim dhe lojëra në modalitetin me tela. Sidoqoftë, nuk mund të përdorni vetëm çdo kabllo USB-C që keni. Të dy minjtë kanë fole për kabllot USB-C të përfshira. Prandaj, disa kabllo me një kuti plastike të trashë nuk do të përshtaten.

minjtë hator

Në përgjithësi, minjtë duken shkëlqyeshëm, por nuk mund të them se dizajni i tyre është unik. Pulsar Wireless më kujton Viper V2 Pro të Razer, ndërsa Quasar Wireless është i ngjashëm në formë me Logitech G Pro Wireless. Por mos më keqkuptoni, këta minj të famshëm janë më shumë një frymëzim sesa një peshë letre për kopje. Dhe kjo ngjashmëri është në favor të Hator - minjtë duken të fortë dhe jo të lirë.

Lexoni gjithashtu:

Çfarë ka në kuti

Pavarësisht pamjes së ndryshme, përmbajtja e kutisë së të dy minjve është mjaft e ngjashme. Të dy Pulsar Wireless dhe Quasar Wireless vijnë në kuti të verdha të ndezura të së njëjtës formë dhe madhësi. Brenda, do të gjeni një kabllo të butë USB-C në USB-A të gërshetuar me ngjyra të përshtatshme (në rastin tim, e bardhë për Pulsar Wireless dhe e zezë për Quasar Wireless), një grup rezervë rrëshqitjesh, një udhëzues të shpejtë dhe vetë minjtë.

Ekziston vetëm një ndryshim midis përmbajtjes së kutisë së dy minjve, dhe ai është përshtatësi 2,4 GHz. Pulsar Wireless ka një përshtatës shtesë nga "hyrja" USB-C në "hyrjen" USB-A, qëllimi i të cilit nuk është plotësisht i qartë për mua.

Një lidhje USB-C me USB-C kërkon ende një kabllo USB-C të dyanshme për të lidhur miun. Një përshtatës "hyrje" USB-A në "dalje" USB-C do të ishte shumë më mirë. Në çdo rast, ky përshtatës është i përfshirë në komplet, dhe ju mund të kuptoni se si ta përdorni vetë. Nga rruga, Pulsar Wireless nuk ka një vend për një përshtatës 2,4 GHz, kështu që mos e humbisni.

Specifikimet Hator Pulsar Wireless/Quasar Wireless

Nga ajo që është brenda kutisë, le të zhytemi më thellë në atë që është brenda minjve. Dhe karakteristikat e Pulsar Wireless dhe Quasar Wireless janë mjaft të ndryshme.

Hator Pulsar Wireless

 • Përmasat: 123×68×38 mm
 • Pesha: 84 g
 • Materialet: plastikë
 • Sensori: Optik, Pixart 3335
 • Rezolucioni i sensorit: 500-1000-1500-2400-4000-8000-16000 CPI
 • Përshpejtimi: 40 G
 • Shkalla e votimit: 250-500-1000 Hz
 • Lidhja: 2,4 GHz (deri në 10 m, përshtatës i përfshirë) + me tela (USB-C, kabllo 1,8 m me filtër ferriti të përfshirë)
 • Bateria: 700 mAh, 25 orë funksionim (lidhje 2,4 GHz, RGB i ndezur), 50 orë funksionim (lidhje 2,4 GHz, RGB i fikur), 6 muaj (në gatishmëri)
 • Switch + encoder: Kalih 80 mln, F-Switch
 • Sistemi operativ i përputhshëm: Windows, Android, Linux, macOS

Mausi është gjithashtu i disponueshëm në 5 ngjyra të ndezura: nenexhik, të verdhë, jargavan, të zezë dhe të bardhë. E mora mausin në ngjyrën e fundit për rishikim dhe më duhet të them se duket fantastik!

Hator Pulsar Wireless

Hator Quasar Wireless

 • Përmasat: 122×68×38 mm
 • Pesha: 88 g
 • Materialet: plastikë
 • Sensori: Optik, Pixart 3370
 • Rezolucioni i sensorit: 800-1200-1600-2400-19000 CPI
 • Përshpejtimi: 50 G
 • Shkalla e votimit: 125-250-500-1000 Hz
 • Lidhshmëria: Bluetooth (deri në 10 m) + 2,4 GHz (deri në 10 m, përshtatësi i përfshirë) + me kabllo (USB-C, kabllo 1,8 m me filtër ferriti të përfshirë)
 • Bateria: 1000 mAh, 75 orë funksionim (lidhje me Bluetooth dhe 2,4 GHz), 8 muaj (modaliteti i gatishmërisë)
 • Switch + encoder: Kalih 80 mln, F-Switch
 • Sistemi operativ i përputhshëm: Windows, Android, Linux, macOS

Miu është i disponueshëm në çdo ngjyrë për sa kohë që ajo ngjyrë është e zezë. Pra, ka kuptim që kam një mi në të. Dhe është mëkat për mua të ankohem për mungesën e ngjyrave - miu duket shumë elegant në të zezë të thjeshtë.

Hator Quasar Wireless

Më pas, nuk do të pretendoj se mund të bëj dallimin midis llojeve të çelësave të mausit dhe sensorëve optikë... Çfarë të them: Kam kaluar në Mac shumë kohë më parë dhe lojërat në atë platformë janë praktikisht të zhdukur. Por ajo që mund të bëj është të ndaj përshtypjet e mia për përdorimin e këtyre minjve. Dhe ne do të flasim për këtë më vonë.

Lexoni gjithashtu:

Përvoja Hator Pulsar Wireless/Quasar Wireless

Meqenëse miu është kryesisht një mjet pune për mua, nuk mund të mos ju kujtoj zgjedhjen time personale - Logitech MX Anywhere 3. Pse? Sepse në këtë rishikim do të krahasoj Pulsar Wireless dhe Quasar Wireless me Logi-n tim të besueshëm për të parë nëse kam bërë gabim duke zgjedhur një "mouse pune" në vend të një miu lojrash.

Dimensionet dhe kapja

Gjëja e parë që vëreni menjëherë është se si Pulsar ashtu edhe Quasar janë më të mëdhenj se MX Anywhere 3 im. Por nuk mund ta quaj këtë një disavantazh: madhësia më e madhe më lejon të mbështet dorën time plotësisht në kasë. Dhe të dy minjtë marrin një 12+ të fortë nga unë për ergonominë. Vlen gjithashtu të përmendet se të dy Hator, ndonëse të mëdha, janë ende të rehatshme për t'u bartur çdo ditë.

minjtë hator

Për sa i përket kapjes - mund ta keni vënë re që kapja e "pëllëmbës" është e preferuara ime. Të dy Pulsar dhe Quasar, për mendimin tim, janë krijuar me këtë kontroll në mendje. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të përdorni një kapje me kthetra ose majë të gishtave. Butonat L dhe R janë të ndjeshëm në të gjithë tabelën, kështu që nëse jeni më rehat me një kapje alternative, mund t'i provoni edhe ato.

Lojëra

Mirë, ndërsa jemi në temën e kapjes, pse të mos luajmë disa lojëra? Si pikë referimi, unë përdora Borderlands 3. Kryesisht për 2 arsye: është një FPS ku saktësia është e rëndësishme dhe… është e disponueshme në Mac.

Si Pulsar Wireless ashtu edhe Quasar Wireless u provuan të jenë jashtëzakonisht efektive në Borderlands 3. Unë nuk u bëra menjëherë një lojtar më i mirë, por vura re një rritje në saktësinë time. E gjitha kjo falë një doreze më ergonomike dhe një çelësi DPI në të dy minjtë.

minjtë hator

Të dy minjtë mund të arrijnë vlera të çmendura përkatësisht 16000 dhe 19000 DPI. Unë zakonisht e vendos atë në mesatare në Pulsar Wireless (madje mund ta vendosni në 16000 DPI me butonin në fund), sepse në cilësimet maksimale, miu është thjesht tepër i ndjeshëm.

Quasar Wireless, nga ana tjetër, u vendos në maksimum DPI me një buton. Kjo sepse vlera maksimale që mund të vendoset pa softuer special është 2400 DPI. Një vlerë mjaft modeste duke marrë parasysh maksimumin total prej 19000 DPI, por kjo ishte e mjaftueshme për mua.

Më shumë se e mjaftueshme për të mposhtur MX Anywhere 3, i cili jo vetëm që është i pakëndshëm për seanca të gjata lojrash, por gjithashtu ka një kufizim të dukshëm në DPI dhe shpejtësinë e përgjigjes.

Produktiviteti

Rritja e DPI-së doli të ishte shumë e dobishme jo vetëm për lojëra, por edhe për produktivitetin. Është shumë më i përshtatshëm për të lëvizur dritaret në një ekran 32K 4 inç pa pasur nevojë të rrëshqisni miun mbi tavolinë.

Është gjithashtu e dobishme që mund të rregulloni DPI-në dhe shpejtësinë e përgjigjes menjëherë: për shembull, kur jeni duke shkruar për një kohë të gjatë dhe nuk dëshironi që miu t'ju shpërqendrojë.

Por ka shumë gjëra që mungojnë pa softuer shtesë. Nëse jeni në anën e Windows, mirë për ju. Hator sapo ka lëshuar softuerin për Pulsar Wireless і Kuasar Wireless – kështu që thjesht mund ta shkarkoni dhe instaloni të gjitha cilësimet e nevojshme.

minjtë hatorPor nëse jeni përdorues Mac si unë, ju keni akses vetëm në atë që mund të konfiguroni në vetë minjtë. Logi, nga ana tjetër, ka Options+ për Mac, ku mund të vendosni drejtimin e lëvizjes (në mënyrë që tastiera me prekje të ketë lëvizje "natyrale" dhe miu juaj të ketë lëvizje standarde), të vendosni shkurtore për çdo aplikacion dhe të rregulloni shpejtësinë e lëvizjes/mausit .

Ekziston gjithashtu një veçori harduerike që është e disponueshme në MX Anywhere 3 dhe është dëshmuar të jetë një sukses i madh me produktivitetin - rrota metalike e lëvizjes MagSpeed, e cila ju lejon të lëvizni shpejt nëpër dokumente të gjata dhe të kaloni midis lëvizjes rresht pas rreshti dhe rrota e lirë. E di që kjo është teknologji pronësore, por më mungon te minjtë Hator.

Një tjetër çudi e vogël vlen ekskluzivisht për Quasar Wireless. Meqenëse miu mbështet 2,4 GHz dhe Bluetooth, mund të kaloni shpejt jo vetëm midis këtyre mënyrave, por edhe midis pajisjeve të lidhura Bluetooth (deri në 3). Duket mirë deri më tani, por problemi është se këto hapa kërkojnë pak mësim. Kalimi midis modaliteteve me valë dhe pajisjeve kërkon shtypjen e tre butonave të miut në të njëjtën kohë dhe është një kontrast i fortë me qasjen më të thjeshtë të Logi.

Por. Minjtë Hator janë mjaft kompetent për performancën. Thjesht duhet të mësoheni me disa kompromise.

Lexoni gjithashtu:

Çmimet dhe verdikti

Bërja e syrit ndaj disa kompromise bëhet edhe më e lehtë nëse merrni parasysh një fakt të thjeshtë: Hator Pulsar Wireless і Kuasar Wireless — minjtë më të lirë të lojrave me valë në tregun ukrainas. Me çmim me pakicë 1999 USD (50 dollarë) për Pulsar Wireless і 2299 USD (57,5 dollarë) për Kuasar Wireless është thjesht një "top". Dhe nga 27 dhjetori deri më 15 janar, minjtë bëhen edhe më të lirë: 1699 USD (42,5 dollarë) për Pulsar Wireless і 1799 USD (45 dollarë) për Kuasar Wireless.

minjtë hator

Nëse dikush do të më kishte thënë se mund të merrja minj kaq të mrekullueshëm për më pak se 50 dollarë 6 muaj më parë, nuk do ta kisha konsideruar as MX Anywhere 3 me MSRP-në e tij prej 99 dollarë dhe çmimin e shitjes prej 60 dollarësh. Ja sa të mirë janë minjtë Hator.

Të dy Pulsar Wireless dhe Quasar Wireless janë të bukur, të bashkuar në mënyrë perfekte dhe të gatshme për lojëra aktive. Dhe megjithëse u mungojnë disa veçori produktive, ato janë gjithashtu mjaft të përshtatshme për punë, qoftë edhe në një dyshe me Mac.

Nëse do të ishin të disponueshme 6 muaj më parë, do ta kisha konsideruar seriozisht Quasar Wireless për veten time, duke pasur parasysh dizajnin e tij minimalist dhe kompletin e plotë të ndërfaqeve të lidhjes.

Hator Quasar Wireless

Dhe unë jam veçanërisht krenar që një markë ukrainase qëndron pas këtyre minjve të mrekullueshëm. Uroj që ata të vazhdojnë të rriten, të përparojnë dhe të shtojnë softuer Mac në produktet e tyre.

Ku te blej

Nëse dëshironi të ndihmoni Ukrainën të luftojë pushtuesit rusë, mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Rishikimi i minjve me valë Hator Pulsar/Quasar Wireless Gaming: Jo vetëm për lojtarët

 

RISHIKON VLERËSIMET

Dizajn
8
Cilësia e ndërtimit
9
Ergonomia
10
Kompleti i furnizimit
9
Mundësitë
8
Produktiviteti në lojëra
10
Produktiviteti për punë
8
Si Hator Pulsar Wireless ashtu edhe Hator Quasar Wireless janë të bukur, të montuar në mënyrë perfekte dhe të gatshme për lojëra aktive. Dhe megjithëse u mungojnë disa veçori produktive, ato janë gjithashtu mjaft të përshtatshme për punë, qoftë edhe në një dyshe me Mac.
Kit Amster
Kit Amster
Menaxher i marketingut të brendshëm ditën, geek natën. Alpaka miqësore ukrainase 24/7

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

1 Koment
Më të rejat
Më të vjetrit Më popullorja
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
woloshin
woloshin
5 muaj më parë

E vetmja pengesë për mua është mungesa e një butoni me dy klikim.

Popullore tani

Si Hator Pulsar Wireless ashtu edhe Hator Quasar Wireless janë të bukur, të montuar në mënyrë perfekte dhe të gatshme për lojëra aktive. Dhe megjithëse u mungojnë disa veçori produktive, ato janë gjithashtu mjaft të përshtatshme për punë, qoftë edhe në një dyshe me Mac.Rishikimi i minjve me valë Hator Pulsar/Quasar Wireless Gaming: Jo vetëm për lojtarët