Oukitel WP21 Ultra
realme 10 4 G
Të gjitha për PCAksesorë për PCRishikimi i Razer Basilisk V3 Pro: Mausi i përsosur i lojërave flagship?

Rishikimi i Razer Basilisk V3 Pro: Mausi i përsosur i lojërave flagship?

-

V3 Pro nga Razer – një tjetër version me valë i mausit të lojërave në serinë Basilisk. Me versionin e ri Pro, prodhuesi dëshiron të tërheqë kryesisht lojtarë të pasionuar për PC, të cilët nuk janë të frikësuar nga çmimi i lartë.

Razer Basilisk V3 Pro

Me një çmim të rekomanduar prej €180 (përafërsisht 7000 USD) miu i ri me dorën e djathtë nuk është aspak i lirë, por ka shumë veçori! Sot do të zbulojmë më në detaje - cilat.

Specifikimet e Razer Basilisk V3 Pro

  • Ergonomia: për njerëzit me dorën e djathtë
  • Sensori: Razer Focus Pro 30k, optik
  • DPI: 100 deri në 30
  • Frekuenca e kampionimit: deri në 4000 Hz
  • Lidhshmëria: 2,4 GHz, Bluetooth, kabllo USB-C
  • Butonat: 10+1 butona të programueshëm me memorie deri në pesë profile
  • RGB: Ndriçim me 13 zona
  • Jetëgjatësia e baterisë: deri në 90 orë (Bluetooth dhe pa RGB)
  • Pesha 112 g, dimensionet: 130×75,4×42,5 mm

Set i kompletuar

Mausi i lojës vjen me një kabllo përshtatës USB-A në USB-C të mbuluar me leckë, një përshtatës me valë USB-A, si dhe udhëzime (në gjuhën ukrainase, natyrisht) dhe ngjitëse.

Razer Basilisk V3 Pro

Kur vura dorën në miun për herë të parë, mendimi im i parë ishte: "Është shumë bukur!". Cilësia e prodhimit është në një nivel shumë të lartë, gjë që pritet në këtë gamë çmimesh. Sidomos anët me shirita dhe butonat kryesore të përafërt të miut janë shumë të këndshme për duart. Gjurmët e gishtërinjve në V3 Pro janë pothuajse të padukshme, falë trupit të zi të anodizuar dhe mat.

Razer Basilisk V3 Pro

Një nga veçoritë e spikatura është padyshim rrota HyperScroll Tit Wheel, e cila është gjithashtu me brinjë. Emri mund të tingëllojë i çuditshëm, por kjo rrotë ofron gjithçka që ju nevojitet dhe më shumë. Nga njëra anë, reagimi i lëvizjes mund të çaktivizohet plotësisht me një çelës dhe nga ana tjetër, ju ofron dy butona shtesë kur klikoni rrotën e miut majtas ose djathtas.

Razer Basilisk V3 Pro

Nën dy butonat kryesorë janë çelsat e brendshëm optikë të gjeneratës së 3-të, të projektuar për 90 milionë klikime, ato aktivizohen në vetëm 0,2 milisekonda pa klikime të dyfishta aksidentale.

Dizajn

Ekzistojnë gjithashtu dy butona nën timonin e miut: i sipërmi ju lejon të rrotulloni faqet e internetit gjatë lëvizjes, dhe ai i poshtëm ofron cilësimet e DPI.

Ky maus është i pajisur me sensorin Razer Focus+, i cili ju lejon të ndryshoni ndjeshmërinë deri në 30 pika për inç (DPI). Ndërsa është e mahnitshme që është madje e mundur të arrihen këto nivele të programimit të ndjeshmërisë, nuk ishte veçanërisht e dobishme në atë që provova dhe ishte e vështirë të dalloja ndryshimin midis 000 dhe 15.

Razer Basilisk V3 Pro

Nga ana tjetër, shkalla e sondazhit të Basilisk - e cila mund të ciklohet midis 125, 500, 1000, 2000 dhe 4000 Hz - ishte çuditërisht e qetë dhe e dukshme. Tre butona shtesë, të caktuar lirisht janë të vendosura në anën e majtë të mausit të lojës. I ricaktova butonat anësore për volumin lart e poshtë, gjë që është në të vërtetë e dobishme.

Basilisk V3 Pro

Basilisk V3 Pro përmban një rrotë rrotullimi të ndriçuar me 13 zona, logo të ndriçuar në pjesën e poshtme të pëllëmbës dhe në pjesën e poshtme të miut të ndriçuar, duke siguruar një shkëlqim të butë në çdo sipërfaqe ku mbështetet, veçanërisht në sipërfaqet e zeza ose të pasqyrës. Edhe një skeptik RGB si unë duhet të pranojë se duket shumë e lezetshme, si dritat e StreetGlow në një nga ato Civics të zbukuruara nga ekskluziviteti i famshëm Fast and Furious. Sigurisht, kjo veçori dhe ndriçimi RGB në përgjithësi është thjesht një çështje shije në sytë e mi. Nëse ju shqetëson, mund ta fikni duke përdorur softuerin Razer.

Basilisk V3 Pro

Ne po kalojmë ngadalë por me siguri në fund të pajisjes, ku fillimisht do të shihni katër pllaka të bardha PTFE dhe një kalim midis Bluetooth dhe wireless 2,4 GHz. Në anën e djathtë të sensorit është një çelës për kalimin midis profileve të ruajtura të miut.

Razer Basilisk V3 Pro

Në fund të pjesës së pasme do të gjeni një mbulesë plastike të lëvizshme, nën të cilën mund të vendosni me lehtësi marrësin USB. Megjithatë, shumë më e rëndësishme është se këtu mund të futet një top opsional ngarkues magnetik, i cili mund të blihet veçmas.

Razer Basilisk V3 Pro

Kjo kërkohet për karikimin me valë dhe veçanërisht për një stacion docking shtesë.

Ergonomia dhe testimi

Gjatë lojës, miu bën një përshtypje shumë të mirë dhe, mbi të gjitha, lë një ndjenjë të këndshme në dorë. Është jashtëzakonisht ergonomik, jo shumë i madh dhe jo shumë i vogël për dorën time të djathtë - vetëm në terrenin e mesëm. Më pëlqen veçanërisht mbështetja e gishtit të madh në anën e majtë të miut, e cila gjithashtu e largon atë nga stresi. Por kam një lajm të keq për shulgi.

Razer Basilisk V3 Pro

Siç thashë, ju mund të ndryshoni nivelet e DPI duke përdorur butonin shtesë të vendosur poshtë këmbëzës së rrotës së rrotullimit. Me të pesë nivelet, klikimi i numrit të duhur të DPI mund të duket mjaft jopraktik. Personalisht, unë përdor vetëm dy vlera DPI, dhe nëse përdorni më shumë nivele, sigurisht që mund të gjeni një caktim të ndryshëm të butonit me softuerin për të kaluar midis niveleve të ndjeshmërisë edhe më të përshtatshme.

Razer Basilisk V3 Pro

Nga rruga, për të. Nga ndriçimi dhe efektet e ndryshme deri te sinkronizimi me pajisje të tjera të aktivizuara me Chroma, të gjitha dyert janë të hapura për ju. Personalisht, më duket shumë intuitiv softueri i Razer. NË Razer Synapse mund të krijoni makro duke përfshirë kohën, të ndryshoni shkallën e votimit (nga 125 në 1 ose 000 Hz), të personalizoni ndriçimin RGB, ta optimizoni dhe sinkronizoni atë me pajisje të tjera të aktivizuara me Chroma dhe të ndryshoni nivelet e DPI. Të gjitha cilësimet mund të ruhen në memorien e brendshme të miut (4 profile).

Përveç kësaj, ekziston edhe një profil cloud. Për të përdorur gamën e plotë të veçorive, duhet të instaloni softuerin Razer Synapse, në të cilin mund të aktivizoni edhe opsionin Scroll Acceleration, i cili automatikisht rrit shpejtësinë e lëvizjes së timonit të miut sipas shpejtësisë që e klikoni.

Razer Basilisk V3 Pro

Dhe mund të kaloni në modalitetin Smart-Reel, i cili kalon në mënyrë të pavarur midis modalitetit të prekshëm dhe të lirë - në varësi të shpejtësisë së rrotullimit të timonit. Në provë, ndërrimi automatik funksionoi mjaft mirë. Por mjafton vetëm një kthesë e lehtë, disi e shpejtë që miu të “çmendet”. Kjo kërkonte pak të mësohej, siç bëri klikimi kur rrota e rrotullimit u kthye në modalitetin e prekshëm.

Razer Basilisk V3 Pro

Ekziston gjithashtu një buton snajper në të majtë, i cili ju lejon të ngadalësoni ndjeshëm miun kur synoni, për shembull, dhe është një shtyllë për mua në gjuajtësit.

Razer Basilisk V3 Pro

Në praktikë, dy butonat anësore të rrotës së miut rezultojnë të jenë një ndihmë. Jashtë lojërave, i përdora për të lëvizur anash dhe dy butonat në anën e majtë të miut për të shkuar përpara dhe prapa në faqet e internetit.

Razer Basilisk V3 Pro

Pavarësisht nëse janë League of Legends, Valorant, Apex, Path of Exile ose lojëra më të qeta si Hearthstone - lëvizjet e miut janë të sakta, shumë të buta dhe veçanërisht të shpejta. Sensori i Razer Focus Pro 30K është përgjegjës për këtë. Klikimi në një maus lojrash është një kënaqësi dhe ndihet i pasur, i freskët dhe i qetë. Prodhuesi gjithashtu pretendon një jetëgjatësi të baterisë prej 90 orësh në modalitetin pa tel 2,4 GHz. Në modalitetin Bluetooth, miu i lojërave mund të punojë për dhjetë orë më shumë.

Razer Basilisk V3 Pro

Nuk më duhej ta karikoja edhe pas disa mbrëmjeve dhe mausi e përmbush premtimin e Razer. Më pas mund ta karikoni përsëri duke përdorur një kabllo USB-C ose me valë – dhe këtu hyn në lojë Dock Pro (për fat të keq nuk e kisha për rishikim). Gjatë shkarkimit, mesazhi Bateria e ulët shfaqet në ekran - faleminderit softuer, dhe vetë miu fillon të pulsojë me ngjyrë të kuqe dhe të bëjë një tingull të hollë, aq më pak ngarkim - aq më i shpeshtë është pulsimi, si në video:

Një marrës është i integruar në vetë stacionin e dokimit, me të cilin mund të përdorni miun në modalitetin 2,4 GHz. Kjo eliminon nevojën për një marrës shtesë që vjen me miun dhe, kur dyshoni, nuk keni nevojë të kaloni një kabllo nëpër tryezën tuaj për ta mbajtur atë dhe përshtatësin në afërsi të miut tuaj të ri të lojrave.

Për kë është Razer Basilisk V3 Pro?

Nëse jeni duke kërkuar për një maus lojrash të pasur me veçori që ka nevojë vetëm për teknologjinë më të fundit dhe komoditetin më të mirë, sigurisht që do të jeni shumë të kënaqur me Basilisk V3 Pro – por gjithashtu do t'ju duhet të paguani një çmim për t'u përshtatur. Megjithatë, Razer nuk është i pari dhe jo i vetmi prodhues që ofron pajisje periferike hobiste nën vlerën 150 €.

Razer Basilisk V3 Pro

Razer Basilisk V3 Pro është një maus lojrash shumë i fuqishëm dhe i gjithanshëm që vendos standarde në botën e minjve të lojërave falë funksioneve të shumta dhe nivelit të lartë të komoditetit: Unë do të theksoja veçanërisht çelësat e fortë optikë me karakteristika të shkëlqyera rregullimi, një të avancuar me precizion të lartë sensor, teknologji të ndryshme wireless dhe një bateri me jetë të gjatë shërbimi. Por mbresa të paharrueshme lë edhe rrota “e zgjuar” e miut me mundësinë e lëvizjes automatike. Vetëm çmimi shumë i lartë i shitjes me pakicë pengon "kënaqësinë" e mundshme dhe është e vetmja negative për mua.

Ku te blej

Ju mund ta ndihmoni Ukrainën të luftojë kundër pushtuesve rusë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni fonde për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Gjithashtu interesante:

Rishikimi i Razer Basilisk V3 Pro: Mausi i përsosur i lojërave flagship?

RISHIKON VLERËSIMET

Dizajn
10
Materiale
10
Ergonomia
9
Pajisjet
10
PZ
10
"Mbreti është kthyer në mbretërim." Razer Basilisk V3 Pro është miu më i mirë për lojëra. I armatosur deri në dhëmbë me teknologjinë më të fundit, ai zhbllokon potencialin e lojtarit, duke shtyrë kufijtë e njohur të performancës, personalizimit, lidhjes dhe kontrollit. Çfarë mund të dëshironi më shumë?
Julia Alexandrova
Julia Alexandrova
Kafexhi. Fotograf. Unë shkruaj për shkencën dhe hapësirën. Mendoj se është shumë herët që ne të takojmë alienët. Unë ndjek zhvillimin e robotikës, për çdo rast ...

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Popullore tani

"Mbreti është kthyer në mbretërim." Razer Basilisk V3 Pro është miu më i mirë për lojëra. I armatosur deri në dhëmbë me teknologjinë më të fundit, ai zhbllokon potencialin e lojtarit, duke shtyrë kufijtë e njohur të performancës, personalizimit, lidhjes dhe kontrollit. Çfarë mund të dëshironi më shumë?Rishikimi i Razer Basilisk V3 Pro: Mausi i përsosur i lojërave flagship?