butëFirmware dhe predhaEMUI Desktop vs Samsung DeX. Cila guaskë është më e përshtatshme dhe funksionale?

EMUI Desktop vs Samsung DeX. Cila guaskë është më e përshtatshme dhe funksionale?

-

Çështja e kthimit të një pajisjeje xhepi, domethënë një smartphone, në një kompjuter është një ëndërr e kahershme e të gjithë geekëve. Sidomos duke pasur parasysh që telefonat inteligjentë rriten gigabajt dhe gigaherz më shpejt se një trung i kalbur pranë një kënetë - myshk. Dhe, në përgjithësi, ëndrra është realizuar prej kohësh. Dhe jo, nuk po flas për Projektin Linda të Razer. Bëhet fjalë për zgjidhje nga gjigantët e industrisë - Huawei Desktop EMUI dhe Samsung Dex. Dhe për cilën guaskë është më e mirë.

EMUI Desktop vs Samsung DeX. Cila guaskë është më e përshtatshme dhe funksionale?

Me më mirë, dua të them se sa afër është modaliteti desktop i një smartphone me një PC të rregullt. Sa i përshtatshëm është të punosh me të, sa funksione janë të disponueshme. Epo, sa më pak defekte të mundshme, aq më mirë. Unë do ta testoj këtë veçori duke përdorur përshtatësin Cablexpert A-CM-VGA3in1-01, një kabllo VGA, si dhe një tastierë dhe miun Logitech K120 ASUS TUF M5.

desktop emui vs samsung DEX
Vendosja e testit të parë, me një maus "ajër".

Lidhja e telefonit inteligjent me monitorin

Sigurisht, thjesht mund të përdorni një kabllo që përputhet me smartfonin dhe monitorin tuaj. Për shembull - Type-C / Type-C, Type-C / DP ose Type-C / HDMI. Por kurrë nuk kam kërkuar mënyra të thjeshta!

Cablexpert A-CM-VGA3in1-01, ose siç do ta quaja në të ardhmen, Cablexpert 3 në 1, është një përshtatës nga VGA në USB Type-C, me hyrje shtesë USB Type-A 2.0 dhe USB Type-C. Dy të fundit përdoren për të lidhur qendrën dhe fuqinë, përkatësisht. Dhe po, e di që versioni USB Type-A është renditur si 3.0 në faqen e përshkrimit dhe udhëzuesi është blu, jo i zi. Por jo, ka USB 2.0, vetëm katër kontakte, jo nëntë.

Samsung DeX vs Desktop EMUI

Përshtatësi është thjesht i lidhur - njëra skaj futet në smartphone, tjetra - në monitor / TV / projektor. Sigurisht, në lidhësin video analoge VGA. Dhe jo, nuk do të funksionojë në HDMI përmes përshtatësve. Në rastin e lidhjes së telefonave inteligjentë me Type-C që nuk mbështesin modalitetin e desktopit, si p.sh Samsung Galaxy A30, vetëm imazhi nga vetë telefoni inteligjent do të transmetohet në ekran.

EMUI Desktop vs Samsung DeX. Cila guaskë është më e përshtatshme dhe funksionale?

Një lloj Miracast me tela, po. Telefonat inteligjentë/tabletat me mbështetje të modalitetit desktop ose do të përdoren si tastierë me prekje kur të lidhen, ose do të jenë plotësisht falas për përdorim. Kjo mund të ndryshohet në shiritin e njoftimeve të pajisjeve - gjithsesi, brenda Huawei mund të kaloni si tastierën me prekje ashtu edhe mënyrën e funksionimit nga desktopi në klonimin e thjeshtë të ekranit të smartfonit në monitor.

Samsung DeX vs Desktop EMUI

Krahasimi: EMUI Desktop vs Samsung Dex

Epo, tani - tek më interesantet. EMUI Desktop vs Samsung DeX, po. Të dy mënyrat aktivizohen automatikisht kur telefonat inteligjentë lidhen me monitorin. Dhe të dy kanë një ndërfaqe sa më afër një kompjuteri. Në fund është shiriti i detyrave, në pjesën e poshtme majtas është analogu i butonit "Start", në fund të djathtë është shiriti i njoftimeve.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

Dallimet fillojnë në panelin e kontrollit - në EMUI Desktop ka vetëm disa tregues, duke përfshirë ngarkimin, volumin, statusin e karikimit, kohën dhe tre butona funksionalë, si në një smartphone - mbrapa, multitasking dhe shtëpia.

У Samsung Situata e DeX është pak më e mirë. Ose më keq, është ashtu siç i pëlqen të gjithëve. Në gjendjen e zgjeruar, numri i treguesve është më i madh se në Huawei, gati tre herë. Më herët kur testova Samsung DeX aktiv Galaxy Note9, ndërfaqja dukej ndryshe. Në një rresht ishin statusi i USB-së, përfshirja e listës Bluetooth, dhe kalimi në modalitetin e vizatimit, ikona e kyçjes dhe pamja e ekranit ... Dhe çfarë është e bukur, e gjitha mund të shembet në një formë më kompakte.

Samsung Dex
Samsung Dex

Aktualisht jam duke testuar DeX në Galaxy Tab S5e, dhe ndërfaqja duket pak më ndryshe. Një linjë e gjatë u shndërrua në tre të shkurtra - mesazhe, cilësime të shpejta dhe opsione shtesë. Ato ofrojnë të gjithë informacionin e nevojshëm dhe zonat e të dhënave tani nuk janë drejtkëndëshe, por të rrumbullakosura, në stilin e OneUI. Në të njëjtën kohë, shumica e elementeve të ndërfaqes mbetën të paprekura. Për të hapur ndihmën e shkurtoreve, duhet të shkoni te opsionet e tastierës duke klikuar me të djathtën në ikonën e saj në këndin e poshtëm djathtas, të zgjidhni një tastierë fizike dhe të shkoni te artikulli përkatës i menysë, "Kombinimet e tastierës".

Samsung Dex
Samsung Dex

Do të shënoj menjëherë dy pika që do të luajnë një rol kyç në të ardhmen. Në EMUI Desktop, ekziston një tregues i tastierës në shiritin e njoftimeve, pasi të klikoni mbi të cilin mund të zgjidhni atë që dëshironi ... Epo, nga ato të instaluara në smartphone. NË Samsung Një ikonë të tillë ka edhe DeX dhe krahas saj ka një ikonë ndihmëse, ku mund të shihni të gjitha kombinimet e tasteve nëse përdoret tastiera.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

Grupi i aplikacioneve në desktop është dukshëm i ndryshëm në mënyra. EMUI Desktop ka pak më shumë se një duzinë prej tyre dhe të gjitha janë të vendosura si ikona përgjatë anës së majtë të desktopit. Grupi i zakonshëm - Skedarët, Chrome, blloku i shënimeve, galeria, YouTube, qasje në Google Drive / Gmail / Play Music, Maps. Epo, ekziston edhe një kërkim në Google.

Pjesa tjetër e programeve janë të fshehura nën butonin Win dhe përfshijnë të gjitha programet e palëve të treta që janë në smartphone. Messenger, lojëra, aplikacione. Megjithatë, nuk ka dy gjëra dhe kjo më shqetësoi. Nuk ka asnjë artikull me cilësime dhe nuk ka Google Play. Gjithashtu nuk është e mundur të tërhiqni programe në desktop, por është e mundur t'i shtoni ato fare - duke klikuar me të djathtën e miut ose duke trokitur në panelin me prekje me dy gishta.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

DeX, ndryshe nga EMUI, ka vetëm tre programe në desktop, dhe të gjithë të tjerët janë të fshehur në pjesën e poshtme majtas. Ndërfaqja atje është më shumë si një smartphone, por estetikisht më e këndshme dhe e njohur. DeX ka një artikull me cilësime dhe Google Play. Kërkimi për aplikacionet e disponueshme, meqë ra fjala, është i disponueshëm si në DeX ashtu edhe në EMUI Desktop. Në këtë të fundit, thjesht nuk bie në sy.

Samsung Dex
Samsung Dex

Është gjithashtu mirë që pas instalimit të aplikacioneve nga Google Play, ato shfaqen automatikisht në desktop. Dhe përmes menysë së kontekstit, mund t'i fshini ato ose thjesht të hiqni shkurtoren. Për më tepër, disa nga çipat e menysë së kontekstit janë unike - për shembull, në YouTube është e mundur të hapësh një listë luajtjeje drejtpërdrejt përmes kësaj menyje dhe të hapësh shabllone në Google Docs. Kjo nuk disponohet as në Windows, më falni.

Samsung Dex
Samsung Dex

Është mjaft e qartë se kur përdorim EMUI Desktop ne jemi të kufizuar ekskluzivisht në aplikacionet e para-instaluara në smartphone. Ju, sigurisht, mund të instaloni aplikacione direkt nga smartfoni juaj gjatë përdorimit të modalitetit të desktopit dhe ato do të shfaqen automatikisht në listën e aplikacioneve. Por kjo është një bllokim i ndërfaqes së përgjithshme të modalitetit të desktopit, pasi ju duhet të merrni një smartphone - i cili në përgjithësi duhet të jetë i shtrirë dhe të mos gumëzhitë.

Samsung DeX ju lejon të instaloni aplikacione jo vetëm nga Google Play, por edhe nga Samsung Dyqani. Për më tepër, kjo e fundit do të jetë gjithashtu e optimizuar për përdorimin e DeX. Programe të tilla janë katastrofikisht të pakta, por ekzistojnë, madje mes tyre ka edhe lojëra. Microsoft Word / Excel / PowerPoint, Adobe Lightroom / Photoshop Mix, Vainglory, Lineage 2 Revolution, Bombsquad, Gardenscapes dhe tre duzina të tjera.

Samsung Dex
Samsung Dex

Është e papërshtatshme që nuk mund t'i instaloni direkt nga faqja e listës, duhet të shkoni në Google Play, por është ende shumë e bukur. Dhe lista nuk është e vogël, përsëri, ju mund të punoni me të oh kaq dendur.

Samsung Dex
Samsung Dex

EMUI Desktop nuk e ka atë luks. Optimizimi i programeve Android për madhësi të mëdha ekrani është gjithçka që ka përdoruesi. Kjo nuk është gjithmonë një gjë e keqe, dhe programet e markës nga Google, për shembull, duken të pazakonta në një ekran të madh pas një kompjuteri, por ato janë mjaft të përshtatshme.

Shtypja e tekstit

Por këtu është një shembull tjetër. Google Docs - programi ku unë shkruaj tekste është shumë i thjeshtuar, madje nuk ka as lëvizje vertikale në timonin e miut. Vetëm kapni / rrëshqitni lart. Shkalla nuk ndryshon fare. Dhe nuk ka dhëmbëza në skajet, kështu që nëse ka ndonjë element shtesë të ndërfaqes më poshtë, ato do të mbulojnë tekstin.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

Në lidhje me të njëjtat elementë nga poshtë. Kjo, për mendimin tim, është e meta kryesore e EMUI Desktop. Ky modalitet nuk ka një manual udhëzimi, ndihma shfaqet një herë nëse fare, nuk ka udhëzime në internet. Disa shkurtore të tastierës janë marrë nga Windows, duke përfshirë Alt + Tab dhe Alt + F4, por disa janë thjesht joaktive. As Win + M as Shift + Alt nuk funksionojnë, kjo sugjeron një problem me shtypjen banale të tekstit.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

Fillimisht, me anë të vetë modalitetit, gjuha e tastierës ndërrohet duke shtypur Win + space. Kjo është e papërshtatshme sepse thërret tabaka e aplikacionit dhe gjithashtu sepse kjo metodë nuk funksionon për ndërrimin e gjuhëve, ajo ndërron tastierat. Unë po e shkruaj këtë material për herë të dytë - dhe për herë të parë duke e përdorur atë Huawei Mate 20 Pro, ende nuk e kuptova se si ta ndërroja gjuhën me mjete standarde.

Më duhej të instaloja në mënyrë të parëndësishme aplikacionin e palëve të treta Tastiera fizike falas dhe të lidhja tastierën fizike aktuale. Dhe vetëm atëherë pata mundësinë të ndërroj gjuhën e hyrjes duke përdorur kombinimin e zakonshëm Shift + Alt? A përmenda se nuk ka asnjë mënyrë për të shtypur pa një tastierë fizike? Ose nëse ka, nuk e kam gjetur një mënyrë të tillë.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

Dhe ky është problemi me EMUI Desktop. Me kënaqësinë e tij vizuale dhe estetike, është më shumë një lodër dhe argëtim sesa një mjet vërtet i dobishëm, për shkak të mbylljes dhe jo të dukshmes. Edhe ndjeshmëria banale e kursorit nuk mund të ndryshohet. Dhe nëse është e mundur, atëherë nuk e kam idenë se si ta bëj saktësisht - nuk ka asnjë opsion "Cilësimet".

Gjithashtu, nuk e mbaj mend saktësisht, por më duket se kur punoj me Huawei Mate 20 Pro në modalitetin desktop ka një përshpejtim të kursorit që nuk fiket. Nëse është kështu, atëherë dreqin, nuk di çfarë të them tjetër. Unë kryej testimin e dytë të Desktopit EMUI në Huawei P20, dhe nuk ka probleme me kursorin.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

З Samsung Gjithçka është shumë më e lehtë me DeX. Së pari, mbani mend se po i kushtoja vëmendje ikonës "Ndihmë" në shiritin e njoftimeve. Pra, të gjitha kombinimet janë në pëllëmbën e dorës dhe funksionojnë si orë. Ekziston një artikull me cilësime, ndjeshmëria e kursorit mund të rregullohet pa ndonjë problem të veçantë. Por… për Mate 20 Pro, gabova. Përshpejtimi i kursorit nuk fiket, doli të ishte në rregull Samsung DeX. Mund të minimizohet duke ulur ndjeshmërinë në cilësime, por është e egër dhe e çuditshme për të thënë të paktën.

Po, nga ana e koreanëve, jo gjithçka është aq e ëmbël sa duket. Shkurtoret nuk mund të konfigurohen, gjuha ndërrohet me Shift + hapësirë. Vetëm që ta kuptoni, unë mund të klikoj rastësisht këtë kombinim ndërsa shtyp. Dhe unë shtyp aq shpesh sa kur përpiqem të shtypni këtë fjali, ajo ndërroi DY PARË.

Samsung Dex
Samsung Dex

Në të njëjtën kohë, nëse Huawei ishte e nevojshme të instaloni një tastierë të palës së tretë në mënyrë që të paktën të shkruani diçka, grupi bazë është i mundur në DeX, por Tastiera fizike falas thjesht nuk mund të përdoret - nuk aktivizohet në opsionet e zgjedhjes së tastierës.

Në përgjithësi, të dyja zgjidhjet më duhet t'i quaj të papërsosura në detyrat e punës. Samsung DeX duket më mirë, por kërkon pak për t'u mësuar dhe EMUI Desktop ka nevojë për një rinovim të ndërfaqes për të përmirësuar qartësinë e përvojës së përdoruesit.

Punoni me aplikacione

І Samsung Dex dhe EMUI Desktop mund të ekzekutojnë lojëra Android. Por optimizimi këtu është në nivelin "disi do të jetë, disi do të funksionojë". Domethënë, nëse jeni me fat, mund të luani, nëse jo, nuk do të mund të luani për arsye krejtësisht të rastësishme. Një lojë varet në ekranin e fillimit, një tjetër nuk fillon fare dhe e treta nuk dëshiron të hyjë në serverin e Google Play Games dhe kështu pret përgjithmonë dhe mbyllet.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

Dhe këtu nuk bëhet fjalë as për fuqinë e telefonit inteligjent. Angry Birds janë të parët, po Huawei P20 varet pas kontaktit të parë të zogut me një pengesë. Lojërat më komplekse, si p.sh. zombie shooter Occupation, nuk funksionojnë fare me miun dhe tastierën. Kur u përpoqa të lëshoja Modern Combat 5, mora një mesazh se programi funksionon vetëm në ekranin me prekje. Por Cut The Rope luhet mjaft gazmor dhe mirë.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

Xhiruesi i Forcës Kritike më tregoi një mesazh që nëse tastiera nuk funksionon në modalitetin DeX, gjithmonë mund të aktivizoni modalitetin e transmetimit - në të funksionojnë edhe miu dhe tastiera, por aplikacionet do të jenë më të gatshme t'i pranojnë ato. Dhe po, kjo është një këshillë e mirë, por unë jam i interesuar vetëm për DeX tani.

Samsung Dex
Samsung Dex

Sa i përket punës me disa dritare - këtu janë predha dhe Huawei, dhe Samsung po aq të padobishme. Ndryshe nga një PC, dritaret nuk hapen në ekran të plotë nëse i tërhiqni në çdo drejtim gjatë gjithë rrugës. Ju mund të ndryshoni madhësinë e dritareve, mund të krijoni shumë dritare duke zvarritur. Nëse keni nevojë për disa dritare, zvogëloni ato në madhësinë standarde dhe vendosini pranë njëra-tjetrës. Megjithatë, as madhësitë e dritareve nuk ndryshojnë në mënyrë arbitrare, ato janë ose në një dritare të paracaktuar ose në të gjithë ekranin.

Desktop EMUI
Desktop EMUI

E vetmja plus që do të jap Huawei në këtë drejtim, EMUI Desktop pothuajse gjithmonë hap aplikacionet në ekran të plotë, duke përfshirë lodrat. Samsung DeX është vetëm në një dritare të vogël dhe do të jeni shumë me fat nëse mund ta ndryshoni madhësinë e asaj dritare.

Megjithatë, në Huawei kishte probleme me shkurtoret për shkak të tastierës fizike. Në Alt-Tab, për shembull, si modaliteti i desktopit ashtu edhe telefoni inteligjent u përgjigjën në të njëjtën kohë. Dhe nuk do të funksionojë për të bllokuar këtë të fundit në mënyrë që të mos shpërqendrohet - sepse ky veprim bllokon gjithashtu desktopin. Një gjë e bukur është që të gjitha dritaret e hapura të desktopit ruhen pas shkëputjes së telefonit inteligjent nga përshtatësi, të paktën deri në rindezjen.

Samsung Dex
Samsung Dex

У Samsung nuk kishte asnjë problem të tillë - mund ta mbyllni me siguri tabletin dhe të vazhdoni të punoni në modalitetin e desktopit. Për më tepër, edhe përdorimi i tabletit si një panel me prekje doli të ishte dukshëm më i përshtatshëm. Jo për shkak të madhësisë, gjithçka është e qartë këtu, një zonë më e madhe është më e mirë. Jo, paneli thjesht mund të kthehet 90 gradë dhe është më i përshtatshëm për të vendosur tabletin. Duke pasur parasysh ngurtësinë e kabllit Cablexpert, ky është një plus shumë i madh.

PS Vendosa, nëse ka tashmë një mundësi, të krahasoj shpejtësinë e lidhjes me tela të internetit për të dy telefonat inteligjentë. Ishte me fat që kishte një shpërndarës USB Viewcon me një përshtatës USB - RJ45 të shtrirë përreth. Rezultati është më poshtë.

konkluzione

Menjëherë bëhet e qartë se Samsung pompoi DeX për 5 vjet. Për momentin, është larg idealit, por një version shumë i mirë i modalitetit desktop, i cili në shumë mënyra mund të zëvendësojë një kompjuter të vjetër zyre me një Celeron. Në fakt, Microsoft Office është i disponueshëm në të, dhe gjithashtu falas.

Fatkeqësisht, nuk mund të thuhet e njëjta gjë për EMUI Desktop. Duke qenë shumë më i këndshëm estetikisht, sepse është shumë më afër në dizajn vizual me një PC sesa me Android, thjesht nuk mjafton të zëvendësosh një kompjuter, qoftë edhe më të vjetrin. Dhe arsyeja për gjithë këtë nuk është funksionaliteti, por ndërfaqja e përdoruesit, intuitiviteti i tij i kufizuar dhe aftësitë e reduktuara. Asnjë nga shell nuk po arrin Windows 10 për sa i përket përdorshmërisë, por personalisht shoh që hendeku po mbyllet gradualisht.

A keni përdorur këtë apo atë guaskë? Si ndihesh? Shkruani në komente! Mund të votoni edhe më poshtë.

EMUI Desktop vs Samsung Dex

Shfaq rezultatet

Po ngarkohet... Po ngarkohet...
Denis Zaychenko
Denis Zaychenko
Unë shkruaj shumë, ndonjëherë për biznes. Unë jam i interesuar për lojëra kompjuterike dhe ndonjëherë në celular, si dhe për ndërtime PC. Pothuajse një estet, më pëlqen të lavdëroj më shumë sesa të kritikoj.
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Popullore tani