Tecno Camon 19
Root NationНовиниНовини ITSamsung тестує функцію, яка приховає ваші дані від ремонтних майстерень

Samsung тестує функцію, яка приховає ваші дані від ремонтних майстерень

-

Samsung експериментує з новою функцією у Південній Кореї під назвою «режим ремонту». Як випливає з назви, це спеціальне налаштування, яке можна включити, коли ви здаєте свій телефон у ремонт, і яке захищає ваші дані від зацікавлених майстрів.

Тепер, коли Samsung вказала на це, звучить дивно, що ми віддаємо свої телефони з усіма конфіденційними даними на борту в ремонтні майстерні з паролем на клаптику паперу. Багато дрібних ремонтних робіт не потребують розблокування телефону, але ті, які вимагають, становлять значний ризик для безпеки, якщо на телефоні зберігається важлива інформація, особливо якщо ви використовуєте його для роботи.

Samsung Galaxy S21 series

Існує безліч задокументованих випадків, коли фахівці з ремонту зловживали доступом до телефонів клієнтів (або до ПК) і попадалися. У 2016 році два співробітники компанії Pegatron, одного з основних підрядників Apple з ремонту, знайшли на телефоні студентки коледжу відверті зображення та опублікували їх на її сторінці у Facebook. Вона подала позов до Apple на $5 млн і в приватному порядку залагодила справу на багатомільйонну суму, яку сплатила компанія Pegatron. Після цього Apple провела «вичерпне розслідування».

Режим ремонту Samsung покликаний запобігти виникненню подібних ситуацій. У цьому режимі телефон перетворюється на чисте полотно: фотографії, повідомлення та облікові записи зникають, залишаються лише стандартні програми. Він дозволяє фахівцям спробувати всі звичайні функції телефону, наприклад зробити фото, щоб перевірити, чи успішно відремонтована камера, але тримає їх в ізольованому середовищі. Видання Ars Technica передбачає, що режим працює шляхом створення нового, тимчасового облікового запису користувача в іншому розділі диска.

Samsung тестує функцію, яка приховає ваші дані від ремонтних майстерень

Samsung заявляє, що режим ремонту буде доданий у майбутньому оновленні для південнокорейської версії серії S21, а за ним будуть і інші пристрої. Коли функція з’явиться, ви зможете знайти її в Налаштуваннях > Акумулятор та догляд за пристроєм > Режим відновлення. Це перезавантажить телефон і покаже порожній обліковий запису, який не вимагає пароля. Щоб вимкнути її, достатньо перезавантажити телефон, розблокувати його звичайним способом, і все повернеться у вихідний стан.

Ви можете допомогти Україні боротися з російськими окупантами. Найкращий спосіб зробити це – пожертвувати кошти Збройним Силам України через Savelife або через офіційну сторінку НБУ.

Читайте також:

Підтримати автора
Sourcetechspot

Інші статті

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі