Root Nationlajmlajme ITGoogle do të çaktivizojë një pjesë të serverëve Global Cache në Federatën Ruse

Google do të çaktivizojë një pjesë të serverëve Global Cache në Federatën Ruse

-

Disa ofrues rusë të internetit kanë marrë një mesazh nga Google që njofton përfundimin e kontratave që përfshijnë përdorimin e serverëve të Google Global Cache. Këta serverë lejojnë ofruesit të përshpejtojnë kohën e ngarkimit të materialeve duke ruajtur përmbajtjen e kërkuar më parë nga përdoruesit.

Masat e marra mund të prekin kompanitë që janë nën sanksione anti-ruse, disa ekspertë pohojnë se po flasim për ofrues të vegjël, shërbimi i veçantë i të cilëve është thjesht i rëndë për Google. Rostelecom, MTS dhe Megafon nuk kanë ende informacion në lidhje me mbylljen e serverëve të Google, dhe operatorët e tjerë të mëdhenj nuk pranuan të komentojnë. Shkyçje masive e këtyre serverëve vërehet edhe në territorin e të ashtuquajturit “LDNR”.

Dihet që Google përdor serverët Global Cache në rrjetet e ofruesve në të gjithë botën, duke lejuar të zvogëlojë ngarkesën në rrjetet kryesore dhe të sigurojë akses me shpejtësi të lartë në shërbimet e veta si p.sh. YouTube. Përmbajtja e kërkuar më parë nga përdoruesi ruhet përkohësisht në serverë, dhe klientët e tjerë të ofruesit mund të kenë akses të shpejtë në të, gjë që lejon përshpejtimin e punës së rrjetit global në tërësi, dhe ofruesit të reduktojnë kostot dhe të ngarkojnë infrastrukturën.

Google dhe Ukraina

Sipas të dhënave të disponueshme, një mesazh nga filiali i Google Raiden Unlimited Company raportoi se serverët ishin në funksion "për shkak të një ndryshimi në praktikën ligjore". Nuk ka gjasa që shkëputja të lidhet me fillimin e procedurës së falimentimit të Google LLC në Rusi - pasi kjo strukturë nuk merret me mirëmbajtjen e tyre dhe shërbimi ofrohet veçmas dhe globalisht.

Sipas ekspertëve, mbyllja e shërbimeve të Google mund të ndikojë në çmimin e internetit për përdoruesit fundorë për shkak të rritjes së kostove të ofruesve. Është e mundur të rritet ngarkesa në rrjete dhe të prishet qëndrueshmëria e kanaleve. Ju kujtojmë se në mars Google ndaloi shitjen e reklamave online në Rusi. Google është shitësi më i madh në botë i reklamave në internet. Në vitin 2021, të ardhurat e Google nga reklamat arritën në 209,49 miliardë dollarë. Kjo është rreth 80% e të ardhurave të saj. Kompania vendosi të ndalojë shitjen në Rusi bazuar në konkurrentët e saj: Twitter dhe Snap Inc. Shërbime të tjera të kompanisë – Kërkimi, Hartat dhe YouTube - mbeten të disponueshme në vend.

Nëse dëshironi të ndihmoni Ukrainën të luftojë pushtuesit rusë, mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të dhuroni për Forcat e Armatosura të Ukrainës përmes Savelife ose përmes faqes zyrtare NBU.

Lexoni gjithashtu:

BurimiGoogle
Artikuj të tjerë
Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet
Regjistrohu për përditësime
Popullore tani