Oukitel WP21 Ultra
realme 10 4 G
Root Nationlajmlajme ITReaktorët e bazuar në teknologjinë amerikane do të ndërtohen në NPP Khmelnytskyi

Reaktorët e bazuar në teknologjinë amerikane do të ndërtohen në NPP Khmelnytskyi

-

Kjo javë ishte shumë e frytshme për energji industrisë. Siç është raportuar në ueb portalin e unifikuar të autoriteteve ekzekutive të Ukrainës, Kabineti i Ministrave miratoi urdhrin "Për masat organizative në lidhje me ndërtimin e njësive të energjisë të NPP Khmelnytsky".

“Ndërtimi i reaktorëve AP1000 amerikane i kompanisë Westinghouse në Ukrainë është një pikë e fuqishme në përfundimin e bashkëpunimit me Rusinë në fushën e energjisë bërthamore, - deklaroi ministri i Energjisë së Ukrainës Herman Galushchenko. - Kabineti i Ministrave vendosi që ne po fillojmë të zhvillojmë dokumentacionin teknik për një lloj të ri reaktorësh që nuk janë ndërtuar kurrë në Ukrainë. Me fjalë të tjera, ne i kemi dhënë fund epokës së krijimit të gjenerimit atomik bazuar në teknologjinë sovjetike”.

AES Reaktori AP1000 i Westinghouse është një reaktor i gjeneratës III+, i cili ka avantazhe të konsiderueshme në krahasim me njësinë energjetike sovjetike VVER-1000 (13 prej të cilave janë aktualisht në funksion në vend), veçanërisht përsa i përket sigurisë, si dhe treguesve teknikë dhe ekonomikë. Përafërsisht deri në datën e përfundimit të ndërtimit dhe fillimit të dy njësive të energjisë në Khmelnytskyi AES ata e quajnë 2030-2032, megjithëse koha mund të ndikohet nga rrjedha e armiqësive. Kostoja e një njësie energjie është rreth 5 miliardë dollarë.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës vendosën gjithashtu t'i japin Ukrainës 125 milionë dollarë për të riparuar infrastrukturën energjetike të Ukrainës. Siç është raportuar nga kreu i Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), Samantha Power, fondet, në veçanti, do të drejtohen për blerjen e energjisë rezervë për sistemet e furnizimit me ujë dhe ngrohje të Kievit. Gjithashtu, një pjesë e parave do të përdoret për blerjen e turbinave me gaz, transformatorëve dhe pajisjeve të tjera energjetike.

Por jo vetëm SHBA-të janë të përfshira në rimëkëmbjen energji infrastruktura - qeveria e Serbisë vendosi të dërgojë pajisje në Ukrainë për të mbështetur sistemin energjetik të vendit. Sipas Ministrisë së Energjisë së Serbisë, pajisjet transferohen në Ukrainë pa pagesë.

IAEA

Gjithashtu këtë javë, misioni i përhershëm i monitorimit të IAEA filloi punën e tij në NPP Rivne. Pothuajse njëkohësisht me këtë, misioni i Agjencisë filloi punën në TEC-in e Çornobilit. Ekspertët do të jenë të pranishëm në të gjitha termocentralet bërthamore të Ukrainës për të ofruar ndihmë jetike për sigurinë bërthamore dhe fizike gjatë këtyre kohërave jashtëzakonisht sfiduese.

Gjithashtu interesante:

Burimisme

Artikuj të tjerë

Regjistrohu
Njoftoni për
mysafir

0 Comments
Shqyrtime të ngulitura
Shiko të gjitha komentet

Regjistrohu për përditësime

Popullore tani